NIEUWS

Weer een stapje dichterbij het kampioenschap….

SCV’58 pakte drie hele belangrijke punten tegen Merselo en kwam door het puntenverlies van titelconcurrent VIOS’38 weer alleen op kop. Theoretisch kan a.s. zondag in Sambeek de beslissing vallen, wanneer de Velpenaren winnen en VIOS’38 in Grave punten laat liggen.
De wedstrijd begon een half uur later, omdat de aangestelde scheidsrechter niet op kwam dagen. Scheidsrechter Theo Wouters, die ’s ochtends ook al Velps tweede elftal had geleid, was bereid om de Velpenaren uit de brand te helpen en nam de fluit ter hand. Hij leidde de wedstrijd prima. Na 10 minuten kwamen de Velpenaren al op voorsprong, toen Pascal van Thiel door Tomas Raaijmakers werd weggestuurd en met een lob doelman Van Soest van Merselo kansloos liet. Met twee knappe reddingen wist Mike van Workum in de eerste helft de gelijkmaker te voorkomen. Sam Stobbelaar kwam op een voorzet van Teun Jacobs net wat lengte te kort om raak te koppen en SCV’58 op slag van rust op 2-0 te zetten. Het ongewijzigde elftal van SCV’58 pakte in de tweede helft de tegenstander beter aan en de Velpse verdediging gaf nauwelijks een kans weg. Voorin schiepen de SCV-ers zich wel degelijk kansen. Zo kwam Myron van Dijk oog in oog met de keeper. In plaats van de keeper te omspelen koos hij voor een bal die het midden hield tussen een voorzet en een schot en waarmee Pascal van Thiel geen raad wist. Een minuut of 10 later verscheen Sam Stobbelaar oog in oog met de Merselo goalie, maar ook nu beloonden de Velpenaren zichzelf niet. De bevrijdende tweede treffer kwam pas in de 84ste minuut, toen Pascal van Thiel een goede voorzet van Myron van Dijk ineens op de slof nam. De doelman van de gasten raakte de bal nog wel, maar het schot was te hard en de bal ging over de doellijn; 2 – 0. In blessuretijd vergrootte Sam Stobbelaar de marge door vrij voor goal beheerst de derde treffer te scoren. De koppositie is weer in handen van de Velpenaren en de komende wedstrijden blijven dus ongemeen spannend.

Het tweede elftal speelde tegen F.C. Schadewijk 3 en verloor in de laatste minuut twee punten, die noodzakelijk waren om van de laatste plaats van de ranglijst weg te komen. In de eerste helft kwamen de reserves op achterstand, maar nog voor rust wist Richard Bens de stand gelijk te trekken. Na rust was het Haytham Muhrad, die de thuisploeg via een strafschop op voorsprong bracht. In de laatste minuut van de blessuretijd leverde een van richting veranderd schot de bezoekers nog de gelijkmaker op; 2-2.
Het derde elftal verloor in Langenboom met 1 – 5 van SES 5 en eindigt dit jaar in de subtop van de ranglijst.
Het vierde elftal speelde uit tegen Gassel 4, maar liet door een 0 – 3 nederlaag de punten achter in Gassel.

Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2020 (22)
  • 2019 (56)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn