NIEUWS

Lijn

Stem op je favoriete clubkleuren bijbehorend tenue EGS’20

De commissie ‘naam, tenue en logo’ vraagt jullie allemaal om te stemmen op de nieuwe clubkleuren en bijbehorend tenue. Er kan gestemd worden tot 31 maart 2020 24:00.

Geef je keus voor optie 1, 2, of 3 door met vermelding van je naam en welke club je speelt per mail naar sponsorcommissie@egs-sport.nl .
(Alleen leden kunnen stemmen en jeugdleden kunnen hun stem via hun ouders doorgeven!)

Save the date en zegt het voort !!!!!

Corona: géén voetbalactiviteiten !!

De besturen van Estria, GVV’57 en SCV’58, samenwerkend onder ST EGS, geven gehoor aan het advies van de KNVB en NOC*NSF om alle evenementen tot en met 1 april a.s. af te gelasten en zeer terughoudend te zijn met sociale contacten.

Concreet betekent dit dat tot en met alle thuis- en uitwedstrijden worden uitgesteld, er niet getraind wordt en alle andere verenigingsactiviteiten niet doorgaan.
Na 1 april zal de situatie opnieuw worden bekeken. Uitgestelde wedstrijden worden op een later moment ingehaald.

Deze maatregel moet er aan bijdragen dat verdere verspreiding van het coronavirus wordt tegengegaan.

Festilent – SCV’58 : 3 – 2

SCV’58 leek zondagmiddag voor een daverende verrassing te gaan zorgen en had lange tijd een gelijkspel in het vizier bij koploper Festilent. Met twee doelpunten leek Jelle van Haren de gevierde man te gaan worden.
SCV’58 speelde uit een gesloten organisatie en hoewel Festilent wat aandrong bleven de Velpenaren vrij eenvoudig overeind. In de 15de minuut nam SCV’58 zelfs brutaal de leiding toen Jelle van Haren uit de rebound uiterst alert reageerde. De druk van de thuisploeg werd wat groter en in de 32ste minuut was het Giel Nooijen die een mooie actie doeltreffend afrondde. In de tweede helft bleven de Velpenaren goed in de organisatie spelen en probeerden ze met snelle uitvallen gevaar te stichten. Na een uur nam SCV’58 wederom een voorsprong en ook nu was Jelle van Haren de gevierde man. Met een mooie steekpas werd hij door Myron van Dijk weggestuurd en bleef hij voor de goal uiterst kalm om de bezoekers weer aan een voorsprong te helpen. Festilent gooide nu alles op de aanval om een nederlaag te voorkomen en de druk werd groot. Toch duurde het tot de 70ste minuut eer dat Festilent via Youri Cuppen koppend de gelijkmaker scoorde. Het leek alsof SCV’58 het gelijke spel over de streep ging trekken, maar in de 86ste minuut zag de scheidsrechter in stevig inkomen van Bart Bardoel een strafschop en vanaf de stip schoot Bram Geurt onberispelijk raak. De Velpenaren probeerden met een alles of niets spel alsnog een punt mee te nemen, maar Festilent gaf geen krimp meer en pakte een benauwde zege.

Het tweede elftal speelde een uitstekende wedstrijd tegen buurman Estria 3. Het had pech dat het door een verdedigingsfout al vroeg ongelukkig op achterstand kwam. Daarna pakten de Velpse reserves het prima op en zette het de Estrianen onder druk. Een gelijkmaker leek voor rust in de lucht te hangen, maar verder dan een bal op de lat kwamen ze niet. Ook Estria kreeg een dot van een kans, maar een van hun voorwaartsen mikte vrij voor de keeper naast. Ook in de tweede helft hadden de Velpenaren het betere van het spel en teisterden ze twee maal de lat, maar ook  Estria was met snelle uitvallen in de gelegenheid om de score te verdubbelen. Toen de Velpenaren op het einde van de wedstrijd steeds grotere risico’s namen om gelijk te maken, wist Estria de 2-0 te scoren en daarmee de wedstrijd te winnen

Het derde elftal was thuis niet opgewassen tegen het op de derde plaats staande DAW. Het was bij rust al 1-5 en dat bleef het ook in de tweede helft Het vierde elftal met oud-eerste elftal speler Jan Willem Willems in het doel kon de vroege 1-0 voorsprong niet vast houden en moest 7 tegendoelpunten incasseren

Door Harry Oomen.

DSV – SCV’58 : 3 – 1

SCV’58 speelde zondagmiddag met een gehavende ploeg tegen DSV in St. Antonis en speelde een verdienstelijke partij, die pas in de laatste minuten van de wedstrijd werden beslist

Al in de eerste minuut kwamen de Velpenaren op voorsprong toen Jelle van Haren koppend scoorde. De thuisploeg was even van slag, maar zette daarna de Velpenaren onder druk. SCV’58 probeerde er met snelle tegenstoten uit te komen, maar de druk van de St Antonisse ploeg werd alsmaar groter en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er dan ook in de 29ste minuut toen Christoffel Dawud koppend de gelijkmaker in het netje legde. Even niet goed verdedigend opletten leidde vlak voor rust de tweede DSV treffer in. Een voorzet van de linkerkant werd ook koppend door Lars Veldpaus afgerond en dat betekende in de 40ste minuut de 2-1. In de tweede helft speelden de Velpenaren heel compact en probeerden ze met snel eruit komen gevaar te stichten. Echte kansen leverde dat niet op en omdat ook DSV de wedstrijd niet definitief in het slot gooide, bleef de wedstrijd tot het eind toe een wedstrijd, waarbij DSV het betere van het spel had. Toen een diepe bal in de 89ste minuut door Luuk Ruhl langs Teun van de Voort werd getikt was het gedaan. SCV’58 moest met een 1-3 nederlaag de punten in St,. Antonis laten

Het tweede elftal speelde een prima eerste helft tegen Berghem Sport 4. Met mooie combinaties werden goed aanvallen opgezet. Max Peters opende de score, waarna Chris Smits voor rust de Velpenaren nog op 2-0 zette. Na rust werd het veldspel van de thuisploeg veel te rommelig en was Berghem Sport beter. De 2-1 was de opmaat naar een jacht op de gelijkmaker. Die kwam er echter niet, omdat de Velpse reserves alles gaven om de drie punten in Velp te houden. Dat lukte uiteindelijk.

Het derde elftal pakte thuis een punt tegen SBV uit Haren. Er waren vele mogelijkheden voor beide ploegen om te scoren en zelfs via de penalty stip lukte het niet, zodat 0-0 een terechte uitslag was.

Door Harry Oomen.

Geen voetbal, maar carnaval !!

De komende week staat helemaal in het teken van carnaval !!
De SCV-leden Jeugdprins Mosse en Prins Martijn heersen dan over het Zandkruiersrijk. 4 Dagen groot feest en daar moet iedereen bij zijn!!

Op de website www.zandkruiers.nl zie je het complete programma zodat je niets hoeft te missen.
Het bestuur van SCV’58 wenst Mosse en Martijn een hele mooie, leuke en gezellige carnaval toe !!!

SCV’58 – Constantia 1 – 4

SCV’58 verloor vanmiddag van een van de topploegen in de vierde klasse en eindigde de wedstrijd bovendien met 10 man.
De straffe wind speelde beide ploegen parten, maar SCV’58 had daar het meeste last van. De Velpe ploeg stond namelijk voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was al met 0-1 achter. In de tweede minuut was het Milano van der Cruijsen die raak schoot en 10 minuten later liet hij, geholpen door de wind, met een snoeihard schot ook de tweede treffer op het scorebord noteren. De Velpenaren gooiden daarna alle schroom van zich af en gingen vanaf dat moment lekker meevoetballen. Na een half uur spelen ging de bal na een overtreding op Pascal van Thiel op de stip en was het het uitgelezen moment om terug in de wedstrijd te komen. Myron van Dijk wist de bal gekeerd door de keeper en in de rebound ging de bal op de deklat. Vlak voor rust maakte Ruud van Duijnhoven er met een fraaie actie 0-3 van. Na rust hadden de Velpenaren het windvoordeel en zette zij druk op de Wanroijse verdediging. Een aansluitingstreffer hing in de lucht. Keeper Van de Voort hield met enkele prima reddingen zijn doel nog even schoon, maar toen Tim Blonk van dichtbij aanlegde was hij kansloos. In de eindfase van de wedstrijd had de scheidsrechter rood moeten trekken voor natrappen van een Constantia-speler, maar hij had dit voorval waarschijnlijk niet gezien. Even later zag de, overigens goed leidende, scheidsrechter wel een overtreding van Pascal van Thiel die rijp was voor een gele kaart. Omdat dit zijn tweede was, kon hij inrukken. Uit een hoekschop van Timo Bongaards wist Jelle van Haren van dichtbij koppend de Velpse eer te redden.

Het tweede elftal won op eigen veld van UDI’19 8. Ook hier kwam de thuisploeg al in de eerste minuut op achterstand. Omdat het in de eerste helft bij die ene treffer bleef, kon de schade in de tweede helft worden gerepareerd.

Max Peters maakte gelijk na 65 minuten spelen en de treffer van Haytham Mourad bleek de winnende te zijn.

Het derde elftal moest in Oss haar meerdere erkennen in Margriet 6 en verloor kansloos met 6-0

Leden Estria, GVV’57 en SCV’58 kiezen EGS ‘20

Alle leden van Estria, GVV’57 en SCV’58 hebben uit de vijf, door de Projectgroep ‘Naam’ in samenspraak met de Stuurgroep Samenwerking, geselecteerde namen een keuze kunnen maken.
Bij het sluiten van de stemmogelijkheid, maandag 10 februari 2020 om 24.00 uur hadden zo’n kleine 300 leden een stemmailtje ingestuurd. Na de telling van de stemmen kon gisteren 11 februari 2020 de naam officieel worden ‘genoemd’.

Met 40% van de uitgebrachte stemmen is de naam EGS ’20 als nieuwe naam voor de toekomstige fusieclub gekozen en zal deze worden opgenomen in het fusievoorstel waarover de leden zich in april 2020 gaan buigen om een fusie per 1 juli 2020 mogelijk te maken.

PR afdeling Stuurgroep Samenwerking

ARCHIEF

 •  

  • 2020 (13)
  • 2019 (56)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn