NIEUWS

Lijn

27 dec a.s: DE SCV-quiz !!

Juliana Mill – SCV’58: 2 – 1

SCV’58 verloor vanmiddag een wedstrijd die evengoed punten had kunnen opleveren. De nederlaag was onnodig en onverdiend.
De Velpenaren speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar de opponent uit Mill bakte er ook niet veel van. En dan had ook de leidsman niet zijn beste optreden van het seizoen. Dat pakte vooral uit in het voordeel van de thuisploeg, die volgens de Velpse grensrechter een doelpunt cadeau kreeg omdat de bal niet over de doellijn was.
In de 10de minuut kwamen de gastheren op voorsprong. De scheidsrechter bestrafte een tegen de hand geschoten bal met een pingel. Aanvoerder van Kreijl van Juliana nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onhoudbaar voor Teun van de Voort in het doel; 1-0. De Velpenaren gaven meteen het antwoord en twee minuten later stond de stand weer gelijk. Pascal van Thiel bediende Sam Stobbelaar die onberispelijk raak schoot. Dat was ook meteen de ruststand, want er gebeurde weinig meer voor de beide doelen. In de tweede helft drong Juliana wat aan, zonder overigens gevaarlijk te worden. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Na een uur spelen begon de scheidsrechter met dubieuze gele kaarten te strooien, die bij de Velpse spelers terecht kwamen. Aan de andere kant hield hij bij dezelfde overtredingen de kaarten op zak. De wedstrijd leek echter op een gelijk spel af te stevenen. In de 74ste minuut werd een schot op de lijn weggehaald door Thimo Bongaards, maar de scheidsrechter en de Juliana-spelers hadden een doelpunt geconstateerd; 2-1. De Velpenaren zetten nog een keer aan en in de 80ste minuut leken ze toch loon naar werken te krijgen. Thimo Bongaards werd in het strafschop gebied over de knie gelegd en er volgde een penalty voor de Velpenaren. Pascal van Thiel zag zijn inzet vanaf 11-meter echter gestopt worden door de Juliana goalie. Zo bleef de stand 2-1.

Het derde elftal liet zich in Nistelrode aftroeven door Prinses Irene 6. De thuisclub won met 3-0.

Door Harry Oomen

SCV’58 – Gassel 2 – 3.

SCV’58 heeft geen vervolg kunnen geven aan de driepunter van het afgelopen weekend. In de derby tegen Gassel trok laatst genoemde club aan het langste eind en ging met drie punten op zak naar huis.
Het was Gassel dat een droomstart beleefde. Geen druk op de bal zetten leverde Cas van Houtum een ideale mogelijkheid op. Hij ontfutselde de bal en tikte hem na twee minuten al onder de uitkomende Velpse goalie Teun van de Voort door. Drie minuten later was het nogmaals raak voor de Gasselse ploeg. Uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt en kwam hij bij Ramon van der Venne terecht die met een leep boogballetje voor de tweede maal Van de Voort versloeg. Bijna was het na 20 minuten voetbal ook nog 3-0 geworden, maar Cas van Houtum zag zijn rollertje net aan de verkeerde kant van de paal gaan. SCV coach Bob Gremmen deed wat omzettingen en de SCV-ers begonnen wat beter in hun spel te komen. Mattijs Raaijmakers bediende in de 25ste minuut Myron van Dijk, die met een prachtig diagonaal schot de spanning in de wedstrijd terug bracht. Het had vlak voor rust ook zomaar gelijk kunnen staan als Pascal van Thiel wat fortuinlijker was geweest. Zijn inzet werd geblokt. Na rust lieten de gasten met een bal op de lat zien dat ze weer bij de les waren en in de 55ste minuut werd slecht verdedigend werk afgestraft door Cas van Houtum, die geheel vrijstaand zijn tweede doelpunt binnenschoot. In de 70ste minuut werd het weer spannend. Een lange bal van Myron van Dijk kwam op de schouders van de weglopende Pascal van Thiel terecht en de bal passeerde zo de uit positie gebrachte Gassel doelman Cuppen. Toen een van de Gassel spelers in de 75ste minuut met een hoofdwond het veld moest verlaten kwamen de bezoekers met 10 man te staan, omdat coach Koenders al drie keer had gewisseld. Toen ook nog enkele minuten later Dirk van Spijk met een tweede gele kaart het veld kon verlaten, leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Gassel bleef echter een kwartier lang goed op de been en sleepte de overwinning uit het vuur.

Het tweede elftal liet zich in Nuland aftroeven door Nulandia 6. De thuisclub kreeg de doelpunten letterlijk cadeau en keek een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Haitham MNrad deed nog wat terug door een penalty te verzilveren. Het werd uiteindelijk 3-1.

Het derde elftal en vierde elftal zagen hun wedstrijden afgelast.
Door Harry Oomen.

WINST VOOR SCV’58 !!

SCV’58 is eindelijk van de nul af. zondagmiddag trokken de mannen van de nieuwe coach Bob Gremmen de lijn van de afgelopen weken door en versloegen zij S.E.S. uit Langenboom met gedisciplineerd voetbal.
De vreugde onder de SCV’58 spelers en hun aanhang was vanmiddag duidelijk te merken, toen de leidsman voor het einde van de wedstrijd floot. De mannen van Bob Gremmen hadden zojuist de eerste punten van het seizoen binnen geharkt. Grote man bij de Velpenaren, zonder overigens de rest van het team tekort te doen, was toch wel Pascal van Thiel die alle drie de doelpunten voor zijn rekening nam. Al na een kwartier spelen was het raak toen een na een goed opgezette aanval Myron van Dijk van Thiel in stelling bracht. De tweede goal van de Velpenaren kwam weer van de voet van Pascal van Thiel. Dat gebeurde in de 37ste minuut op aangeven van Bart Bardoel bracht hij zijn tweede treffer op het scorebord. En zo werd er met een lang gekoesterde voorsprong de rust behaald. In de tweede helft drongen de Langenboomse voetballers aan, maar de Velpenaren konden met snelle uitvallen gevaar stichten. De wedstrijd had dan ook al eerder beslist kunnen worden. Toch duurde het tot de 80ste minuut voordat de derde treffer in het Langenboomse net lag. Weer was Pascal van Thiel de gevierde man. De wedstrijd was in de pocket en dat er in de 85ste minuut door Melvin van der Elzen nog 1-3 van werd gemaakt, was slechts van belang voor de statistieken.

Het tweede elftal speelde verdienstelijk gelijk tegen de reserves van Achilles Reek. Max peters zorgde voor de 1-0 ruststand. In de tweede helft scoorden de Reekenaren drie keer, maar er werden 2 goals wegens buitenspel afgekeurd. Zodoende hielden beide teams een punt over aan de ontmoeting.
Het derde elftal kwam tegen Vesta’19 5 niet tot scoren en verloren met 4-0.
Het vierde elftal kwam tegen SES 4 op voorsprong, maar moest toch toestaan dat de punten meegenomen werden naar Langenboom. Het werd daar 1-3.

Door Harry Oomen.

SCV Quiz op vrijdag 27 december!

Op vrijdag 27 december zal er weer een nieuwe editie van de SCV Quiz plaatsvinden in de kantine van SCV’58. De quiz start om 20:00. Wie mogen zich dit jaar de slimste SCV’ers noemen? Meld een team aan via de onderstaande link:

scv58.eu/quiz

Geen team? Geen probleem, je kunt op de quizavond altijd aansluiten bij een bestaand team.

SV Milsbeek – SCV’58: 4 – 2

In Milsbeek namen de mannen van het technisch duo Kees Peters / Wim Spanbroek het op tegen titelkandidaat Milsbeek. Net als vorige week kwamen de doelpunten wat ongelukkig tot stand en biedt ook deze wedstrijd aanknopingspunten voor de komende wedstrijden. Maar ook nu werden er geen punten bijgeschreven.
Toch begonnen de Velpenaren aardig aan de wedstrijd en met een goede organisatie zorgden de spelers ervoor dat het lang 0-0 bleef ondanks een veldoverwicht voor de thuisploeg. Na 35 minuten werd het dan toch 1-0 doordat een harde voorzet van rechts door een eigen Velpse speler in het doel werd gegleden. Drie minuten later redde doelman Teun van de Voort goed op een snelle uitval van de Milsbekenaren. Zijn redding was echter met de handen buiten het strafschopgebied, waardoor de goed leidende scheidsrechter niets anders kon dan een rode kaart trekken voor het ontnemen van een scoringskans. Speler Mike van Workum moest noodgedwongen de handschoenen aantrekken, maar de vrij trap door Wahid Rashidi werd prachtig in de rechterbovenhoek gekruld. Na rust was het weer Rashidi die eer in de 46ste minuut 3-0 van maakte. Vanaf toen werd de wedstrijd geheel tegen de verwachting in toch nog spannend. De Velpenaren stroopten allemaal de mouwen op en met die gezonde dosis wilskracht kwam SCV’58 in de 55ste minuut op 1-3, nadat een schitterende aanval door Pascal van Thiel werd afgerond. De mooiste goal van de middag kwam enkele minuten later van de voet van Tomas Raaijmakers. Hij lobde met precisie de bal over de Milsbeek doelman; 3-2. Het leek erop dat er een stunt in de lucht hing en de Velpenaren probeerden met snelle counters de gelijkmaker te forceren. Aan de andere kant moest Mike Van Workum met enkele prima reddingen zijn doel schoon houden. Uiteindelijk vloeiden de krachten weg bij de 10 SCV-ers en besliste Daniël Janssen de wedstrijd in de 88ste minuut; 4-2.

Het tweed elftal boekte een verdiende overwinning tegen Vesta ’19 4, de fusieclub uit Ravenstein en Demen. Na een aanvankelijk met 0-2 te hebben achtergestaan, scoorde Christiaan Bens de aansluitingstreffer nog voor rust.Na rust was het de beurt aan de ingevallen Biek Lamers die met een loepzuivere hattrick de achterstand omboog naar een 4-2 voorsprong. Max Peters zorgde met de 5-2 voor de eindstand.

Vrijwilligersavond SCV’58 verplaatst naar 14 december a.s.

De Vrijwilligersavond vindt plaats op 14 december in onze kantine.

Als het goed is, heeft iedereen (SCV-leden én vrijwilligers EGS) dit bericht ontvangen en is gevraagd om je aan te melden. Dit in verband met het buffet.

Heb je nu nog geen uitnodiging ontvangen, neem dan even contact op met Henk Cuppen, tel. 06-13127116.

TOT 14 DECEMBER !!!!

SCV verliest met 0-2 van SCMH.

S.C.V.’58 nam het op tegen één van de topploegen in de 4de klasse, het op de tweede plaats staande SCMH uit Mariaheide. De Velpenaren die deze week trainer Nabuurs zijn contract zagen inleveren, stonden deze middag voor de opgave om zich te herpakken van een tumultueuze week.

Met het interim duo Peters/Spanbroek als verantwoordelijke mannen startte de Velpse formatie sterk en de eerste 10 minuten waren ook voor de Velpenaren. Daarna werd de tegenstander gelijkwaardig, maar bleef de thuisploeg prima in de organisatie spelen en probeerde het met snelle counters de bezoekers pijn  te doen. Vlak voor rust werd SCMH sterker en had SCV’58 geluk dat Tijn Spanbroek een bal koppend van de doellijn haalde. De rust werd met een brilstand bereikt en dat was een betere prestatie dan de afgelopen weken. In de tweede helft drongen de bezoekers aan en werden de Velpenaren teruggedrongen. Uit een van de spaarzame counters ontstond een goede kans voor Myron van Dijk, toen hij met een diepe bal van Jacobs werd weggestuurd. I.p.v. zelf af te drukken, koos de aanvaller voor een assist, maar hieruit kwam geen doelpunt. Het was uiterst schlemielig dat enkele minuten later het doelpunt in het Velpse doel werd gescoord. Een niet al te hard schot van Randy Bakker werd door de rug van aanvoerder Teun Jacobs van richting veranderd en daarop was de prima keepende Teun van de Voort kansloos. Het tekende de spelers dat ze de ruimtes na deze tegengoal klein hielden. Nadat er eerst een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, was het in de 70ste minuut Mike Linders die de wedstrijd besliste en er 0-2 van maakte. Daar bleef het bij en de Velpenaren verdienen een groot compliment voor de wijze waarop ze deze wedstrijd hebben gespeeld. Het biedt in ieder geval aanknopingspunten voor de komende tijd.

Het derde elftal moest al vroeg op pad om het in Geffen op te nemen tegenNooit Gedacht 6 en leed een 2-0 nederlaag.

Het vierde elftal boekte een verdiende zege op hekkensluiter UDI’19/CSU 17. Met een royale 8-0 overwinning kon het laagste elftal van SCV’58 lekker aan het doelsaldo werken.

Het tweede elftal was vrij.

Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (53)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn