NIEUWS

Lijn

Toxandria – SCV’58 : 6 – 3

SCV’58 verloor vanmiddag een wedstrijd tegen een van de concurrenten om de degradatiestrijd. Bij rust keken de Velpenaren al tegen een schier onoverbrugbare achterstand van drie doelpunten aan. De ballen gingen er aan SCV zijde makkelijk in, terwijl de Rijkevoorters wat meer geluk hadden.

Na 13 minuten spelen werd een voorzet van links door Bastiaan Bulkens in het doel gevolleyd. De wedstrijd ging tot dat moment gelijk op, maar de goal kwam hard aan bij de Velpenaren. Voordat zij zich goed en wel hersteld hadden lag na bijna een uur spelen ook de tweede treffer in het Velpse net en in de 35ste minuut was het Bulkens die met zijn tweede treffer voor de 3-0 ruststand zorgde. In de tweede helft begon SCV’58 feller aan de wedstrijd en kwamen er enkele mogelijkheden. Goed keeperswerk van de Toxandria doelman zorgde er voor dat zijn doel echter schoon bleef. Een misverstand met uittrappen zorgde voor een simpele scoringsmogelijkheid voor de thuisploeg en deze niet te missen kans zorgde voor 4-0. Toen even later ook nog binnen het uur de vijfde treffer het Velpse doel inging, leek het erop dat het een fikse nederlaag zou worden. Maar de Velpenaren deden via Thimo Bongaards in de 60ste minuut en Myron van dijk in de 70ste minuut wat terug. Toen de scheidsrechter in de 82ste minuut een vermeende overtreding van Bart Bardoel met een strafschop bestrafte en er 6-2 werd gemaakt leek dat ook de eindstand te worden, maar het werd uiteindelijk 6 – 3, omdat ook Pascal van Thiel nog vlak voor tijd wist te scoren.

Het tweede elftal leed een 1-3 nederlaag tegen Herpinia 3. Bij rust was de stand0-1 en na een uur spelen werd het zelfs 0-2. Via Max peters deden de reserves nog wat terug en leek de wedstrijd weer open. Omdat vrijwel meteen weer de 1-3 viel was de opleving van korte duur en gingen de punten mee naar Herpen, maar na rust wi en vierde elftal zagen hun wedstrijden afgelast.

Het vierde elftal speelde in Schaijk tegen het op de tweede plaats staande DAW 4 en moest zien hoe de Schaijkenaren de wedstrijd met 3-0 wonnen.

.

Bedenk jij de nieuwe clubnaam ??

Onze clubs gaan misschien fuseren en voor de nieuwe club moet een naam worden bedacht.

Heb je een idee ? Stuur dan je clubnaam + motivatie daarvoor naar
sponsorcommissie@egs-sport.nl

19 Januari a.s. PRINSENRECEPTIE !!!

Het carnaval in het Zandkruiersrijk kleur dit jaar geel en blauw met de SCV-Prinsen Martijn d’n Twedde en Mosse d’n Urste !!

Op 19 januari a.s. kunnen we beiden feliciteren tussen 14.00 en 17.00 uur tijdens de Prinsenreceptie van De Zandkruiers.
KOM ALLEMAAL NAAR HET TREFPUNT !!

Winnaars SCV-kwis 2019 !!

Kom kijken naar de nieuwe accommodatie !!!

Voor ALLE leden van Estria, GVV’57 en SCV’58
Wanneer ? op 8 januari 2020 om 19.45 uur
Waar ? in de Estria kantine

Op woensdag 8 januari 2020 willen de ‘bouwcoördinatoren’ van de nieuwe accommodatie, die op de huidige De Kranenhof zal verschijnen, een presentatie geven van “de stand van zaken”. Na het besluit van de gemeenteraad van Grave op 16 september 2019 heeft de “werkgroep bouw” al veel werk verricht t.b.v. de vergunningsaanvraag en de ontwerpen van het sportcomplex dat de eerste helft van seizoen 2020-2021 gerealiseerd gaat worden. De bouwcoördinatoren Pascal Kersten en Jurgen Verhallen zullen een presentatie geven van alle gemaakte stappen en de verschillende ontwerpen. Na de presentatie is er gelegenheid om tekeningen in te zien en eventueel te voorzien van commentaar. De Stuurgroep “samenwerking Estria/GVV’57/SCV’58” hoopt dat veel leden aanwezig zijn in de kantine van Estria en nodigt ook belangstellenden van de Hockeyclub Grave uit. Deze presentatie begint om 19.45 uur. Zorg dat je erbij bent!

– Samen voor een mooie sport-toekomst.

Vrijwilligersavond SCV’58

Onder het genot van een hapje en een drankje dankte het bestuur van SCV’58 gisteravond al haar vrijwilligers tijdens de traditionele Vrijwilligersavond. Op deze avond worden niet alleen de jubilarissen gehuldigd, maar worden ook de mooiste prijzen van de club uitgereikt: De Aanmoedigingsprijs en D’n SCV’er. Dit jaar gingen deze prijzen naar respectievelijk Kevin Janssen en Paul Oomen.

Paul Oomen is D’n SCV’er !!
Het was dit keer Paul Oomen die de felbegeerde allerhoogste prijs binnen SCV’58 in ontvangst mocht nemen. Paul was, samen met Johan Brands en Patrick van der Ven, ook twee zeer gewaardeerde vrijwilligers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend bij SCV’58, in de race en wist de meeste stemmen te vergaren.
Paul is zowel in de jeugd, als bij de senioren, kort actief geweest als voetballer. Het voetbalspelletje was echter niet zo aan Paul besteed, in tegenstelling tot het begeleiden van teams en het organiseren van activiteiten voor teams. Daar kon je Paul altijd voor vragen en dan wist je ook dat het goed kwam! Paul is leider geweest van verschillende jeugdteams en medeorganisator van de jeugdkampen in die tijd. Later bij de senioren kreeg hij, als leider van het 2e elftal, een groot aantal van deze jongens weer onder zijn hoede en wist hij met zijn elftal het kampioenschap binnen te halen! Al snel werden de kwaliteiten van Paul onderkend door de Technische Commissie en werd hij toegevoegd aan het kader van het 1e elftal. Na eerst als leider actief te zijn geweest, is Paul nu alweer enige tijd DE assistent-scheidsrechter bij 1. Dat wordt natuurlijk zeer gewaardeerd, maar het is vooral ook de betrokkenheid van de mens Paul die maakt dat hem deze prijs dubbel en dwars toekomt. Paul is oprecht, staat voor zijn 1e elftal, maar zal daarbij nooit het totaalbelang van SCV’58 uit het oog verliezen. Dit, in combinatie met zijn kwaliteiten als mensen-mens en verbinder, heeft er zeker toe bijgedragen dat de SCV’er op een goede plaats terecht is gekomen.

Aanmoedigingsprijs naar Kevin Janssen.
Kevin werd door de afgevaardigden van de seniorenelftallen en De Bikkels gekozen tot winnaar van deze prijs, die leden stimuleert om vooral door te gaan op de (vrijwilligers)weg die zij zijn ingeslagen. Kevin is speler van het 3e elftal van SCV’58, zien we regelmatig achter de bar, maar verdiende deze prijs vooral vanwege zijn activiteiten als scheidsrechter op zaterdag en zondag. SCV’58 heeft niet veel scheidsrechters en daarom is de club ook blij dat Kevin regelmatig de fluit ter hand neemt om wedstrijden door te kunnen laten gaan en in goede banen te leiden. Want dit laatste is Kevin wel toevertrouwt, hetgeen ook de EGS-jeugd kan beamen. De waardering van leden en het bestuur werd onderstreept met een cadeaubon van Bento Sport.

Ook werden deze avond nog een aantal jubilarissen gehuldigd. Zij ontvingen uit handen van voorzitter Henk Cuppen een mooie attentie. Dit jaar waren dat: Sjaak Peters, Jo Driessen, Thijs Bours en Theo Kouwenberg (allen 60 jaar lid), Harry Oomen en Hans Janssen (50 jaar lid), Theo Gremmen () Perry Kouwenberg, Danny Kouwenberg en Mark Dekkers (40 jaar lid) en 25 jaar lid: Gijs Opsteegh en Ad Voet. Naast deze jubilarissen, hebben ook Theo Wouters en Theo Elmans een attentie ontvangen als dank voor hun jarenlange inzet als respectievelijk scheidsrechterscoördinator en wedstrijdconsul.27 dec a.s: DE SCV-quiz !!

Juliana Mill – SCV’58: 2 – 1

SCV’58 verloor vanmiddag een wedstrijd die evengoed punten had kunnen opleveren. De nederlaag was onnodig en onverdiend.
De Velpenaren speelden niet hun beste wedstrijd van het seizoen, maar de opponent uit Mill bakte er ook niet veel van. En dan had ook de leidsman niet zijn beste optreden van het seizoen. Dat pakte vooral uit in het voordeel van de thuisploeg, die volgens de Velpse grensrechter een doelpunt cadeau kreeg omdat de bal niet over de doellijn was.
In de 10de minuut kwamen de gastheren op voorsprong. De scheidsrechter bestrafte een tegen de hand geschoten bal met een pingel. Aanvoerder van Kreijl van Juliana nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onhoudbaar voor Teun van de Voort in het doel; 1-0. De Velpenaren gaven meteen het antwoord en twee minuten later stond de stand weer gelijk. Pascal van Thiel bediende Sam Stobbelaar die onberispelijk raak schoot. Dat was ook meteen de ruststand, want er gebeurde weinig meer voor de beide doelen. In de tweede helft drong Juliana wat aan, zonder overigens gevaarlijk te worden. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Na een uur spelen begon de scheidsrechter met dubieuze gele kaarten te strooien, die bij de Velpse spelers terecht kwamen. Aan de andere kant hield hij bij dezelfde overtredingen de kaarten op zak. De wedstrijd leek echter op een gelijk spel af te stevenen. In de 74ste minuut werd een schot op de lijn weggehaald door Thimo Bongaards, maar de scheidsrechter en de Juliana-spelers hadden een doelpunt geconstateerd; 2-1. De Velpenaren zetten nog een keer aan en in de 80ste minuut leken ze toch loon naar werken te krijgen. Thimo Bongaards werd in het strafschop gebied over de knie gelegd en er volgde een penalty voor de Velpenaren. Pascal van Thiel zag zijn inzet vanaf 11-meter echter gestopt worden door de Juliana goalie. Zo bleef de stand 2-1.

Het derde elftal liet zich in Nistelrode aftroeven door Prinses Irene 6. De thuisclub won met 3-0.

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2020 (3)
  • 2019 (56)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn