NIEUWS

Lijn

Informatiebijeenkomst + Bijzondere Algemene Ledenvergadering over de Samenwerking !

Op 20 juni a.s. is er een informatiebijeenkomst voor de 3 voetbalverenigingen. Tijdens deze bijeenkomst zal de Stuurgroep nader ingaan op de stand van zaken en de voortgang van het proces.
Meer informatie lees je in onderstaand bericht.

In vervolg hierop zal er op dinsdag 25 juni a.s. om 19.00 uur (!!) een bijzondere Algemene Ledenvergadering worden gehouden in onze kantine.

Het bestuur van SCV’58 nodigt je van harte uit voor het bijwonen van deze ledenvergadering. Hieronder zie je de agenda.


Informatie bijeenkomst 20 juni 2019

KAMPIOENEN !!!!!!

Titel lonkt na ruime overwinning op Sambeek.

SCV’58 pakte zondagmiddag drie punten in Sambeek, maar voor het kampioenschap bleek het niet voldoende, omdat concurrent VIOS’38 thuis tegen GVV’57 met een minimale overwinning in het spoor van de Velpenaren bleven. Volgende week kan bij een overwinning op Menos in Velp het eerste kampioenschap sinds 1988 gevierd worden.
De wedstrijd begon met een veel sterker spelend SCV’58, dat de wedstrijd aan alle kanten domineerde. Echt gevaarlijk werden de Velpenaren, zeker in het eerste kwartier niet. Het was oppassen geblazen voor de counter van de thuisploeg. Op een zo’n diepe bal kwam Sambeeks enige spits oog in oog met doelman Van Workum, maar zijn schot was een prooi voor de Velpse goalie. Ook de penalty, die de thuisploeg na25 minuten kreeg werd een prooi voor Van Workum, die met een snelle reactie de bal uit de linkerhoek ranselde. De Velpenaren speelden hun positiespel goed, maar het was toch prettig dat Pascal van Thiel met een snoeiharde kopbal de Velpenaren vlak voor rust aan de leiding bracht. Na de thee liep SCV’58 via twee doelpunten van de op drift geraakte Myron van Dijk snel uit naar 0-3. In de 75ste minuut deed de thuisclub nog wat terug, maar de bezoekers stelden via Myron van Dijks derde treffer in de 83ste minuut weer snel orde op zaken; 1-4. Vlak voor tijd bekroonde ook aanvoerder Teun Jacobs een prima wedstrijd met een treffer. Met twee punten voorsprong en een beter doelsaldo moeten de Velpenaren aanstaand weekend in de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen de kroon op het werk zetten en het kampioenschap pakken.

Het tweede elftal speelde tegen V.V. Ravenstein 3 en keek in de eerste helft al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Maar ook de Velpenaren hadden in de eerste helft best wel mogelijkheden op een doelpunt. In de tweede helft tapten de Velpenaren uit een heel ander vaatje. Met prima veldspel wisten Casper Schets en Max Peters de stand op gelijke hoogte te brengen. Een van richting veranderd schot zorgde 10 minuten voor tijd toch weer voor een Ravensteinse voorsprong. Het was Haytham Murad, die de stand weer gelijktrok. De Velpenaren hadden gezien het spelbeeld van de tweede helft recht op meer, maar het bleef bij een puntendeling.

Door Harry Oomen

Pakt SCV’58 zondag al de titel ? Kom ze aanmoedigen !!

Als SCV’58 zondag de uitwedstrijd tegen Sambeek wint en concurrent VIOS’38 punten laat liggen tegen GVV’57, is er na 31 jaar weer een kampioenschap te vieren !!

EEN OPROEP AAN IEDEREEN OM NAAR SAMBEEK TE KOMEN OM ONZE JONGENS AAN TE MOEDIGEN !!

Concept-fusieplan.

Aan alle leden én (ouders van) jeugdleden van Estria, GVV’57 en SCV’58,

De drie hoofdbesturen hebben in intensief contact met de Stuurgroep Samenwerking, bijgevoegd concept Fusievoorstel vastgesteld.
Dit Fusievoorstel bevat voorstellen en adviezen in de opmaat naar de beoogde fusie, die op 1-7-2020 gestalte moet krijgen.

Wij vinden het belangrijk dat ALLE leden én de ouders van ALLE jeugdleden dit Fusievoorstel goed kunnen bekijken en wij SAMEN tot een voorstel kunnen komen voor onze vereniging. SAMEN bouwend aan een toekomstbestendige vereniging.

We willen u inzicht geven in het concept Fusievoorstel zoals dat nu voorligt. Als u hier klikt, kunt u dit voorstel downloaden.
Schriftelijke reacties en vragen over het Fusievoorstel graag met ‘onderwerp én bladzijde’ naar samenwerking.egs@gmail.com

Wij hopen veel reacties te mogen ontvangen!

Weer een stapje dichterbij het kampioenschap….

SCV’58 pakte drie hele belangrijke punten tegen Merselo en kwam door het puntenverlies van titelconcurrent VIOS’38 weer alleen op kop. Theoretisch kan a.s. zondag in Sambeek de beslissing vallen, wanneer de Velpenaren winnen en VIOS’38 in Grave punten laat liggen.
De wedstrijd begon een half uur later, omdat de aangestelde scheidsrechter niet op kwam dagen. Scheidsrechter Theo Wouters, die ’s ochtends ook al Velps tweede elftal had geleid, was bereid om de Velpenaren uit de brand te helpen en nam de fluit ter hand. Hij leidde de wedstrijd prima. Na 10 minuten kwamen de Velpenaren al op voorsprong, toen Pascal van Thiel door Tomas Raaijmakers werd weggestuurd en met een lob doelman Van Soest van Merselo kansloos liet. Met twee knappe reddingen wist Mike van Workum in de eerste helft de gelijkmaker te voorkomen. Sam Stobbelaar kwam op een voorzet van Teun Jacobs net wat lengte te kort om raak te koppen en SCV’58 op slag van rust op 2-0 te zetten. Het ongewijzigde elftal van SCV’58 pakte in de tweede helft de tegenstander beter aan en de Velpse verdediging gaf nauwelijks een kans weg. Voorin schiepen de SCV-ers zich wel degelijk kansen. Zo kwam Myron van Dijk oog in oog met de keeper. In plaats van de keeper te omspelen koos hij voor een bal die het midden hield tussen een voorzet en een schot en waarmee Pascal van Thiel geen raad wist. Een minuut of 10 later verscheen Sam Stobbelaar oog in oog met de Merselo goalie, maar ook nu beloonden de Velpenaren zichzelf niet. De bevrijdende tweede treffer kwam pas in de 84ste minuut, toen Pascal van Thiel een goede voorzet van Myron van Dijk ineens op de slof nam. De doelman van de gasten raakte de bal nog wel, maar het schot was te hard en de bal ging over de doellijn; 2 – 0. In blessuretijd vergrootte Sam Stobbelaar de marge door vrij voor goal beheerst de derde treffer te scoren. De koppositie is weer in handen van de Velpenaren en de komende wedstrijden blijven dus ongemeen spannend.

Het tweede elftal speelde tegen F.C. Schadewijk 3 en verloor in de laatste minuut twee punten, die noodzakelijk waren om van de laatste plaats van de ranglijst weg te komen. In de eerste helft kwamen de reserves op achterstand, maar nog voor rust wist Richard Bens de stand gelijk te trekken. Na rust was het Haytham Muhrad, die de thuisploeg via een strafschop op voorsprong bracht. In de laatste minuut van de blessuretijd leverde een van richting veranderd schot de bezoekers nog de gelijkmaker op; 2-2.
Het derde elftal verloor in Langenboom met 1 – 5 van SES 5 en eindigt dit jaar in de subtop van de ranglijst.
Het vierde elftal speelde uit tegen Gassel 4, maar liet door een 0 – 3 nederlaag de punten achter in Gassel.

Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (29)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn