NIEUWS

Lijn

Vrijwilligersavond uitgesteld.

In verband met de crematie van Theo Gremmen a.s zaterdag, gaat de Vrijwilligersavond niet door.

Een nieuwe datum volgt zo spoedig mogelijk.

Theo Gremmen (lid, oud-speler en oud-voorzitter) overleden.

Gisteren bereikte ons het bericht dat Theo Gremmen is overleden.

Nadere berichtgeving volgt maar op voorhand condoleren wij Tineke, Sandra, Bob, kleinkinderen en familie met dit grote verlies en wensen hen heel veel sterkte in de periode die komen gaat.

Bestuur en leden SCV’58

Constantia – SCV’58 : 5 – 3.

S.C.V.’58 wist zich zondagmiddag knap te verweren tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Constantia en de goede 2de helft moet vertrouwen geven aan de mannen van trainer Patrick Nabuurs.
Het was een rare wedstrijd met vooral in de beginfase kansen voor beide teams. Hat had wanneer de kansen waren benut zomaar binnen 2 minuten 2-2 kunnen staan. Na 2 minuten zorgde Ruud van Duijnhoven voor een voorsprong voor de thuisploeg. Lang konden de Wanroijnaren er niet van genieten, want enkele minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Tomas Raaijmakers was de Velpse doelpuntenmaker. Lang duurde de Velpse vreugde echter niet want binnen het half uur liepen de gastheren via Giel Martens in de 6de, Milano van de Cruijsen in de 20ste en Bas Selten in de 24ste minuut uit naar een riante voorsprong. Toch rechtten de SCV-ers in de tweede helft de rug. Timo Bongaards, die een goede wedstrijd speelde maakte meteen na rust beheerst de 4-2. Ook de basisplaats voor JO-19 junior Tijn van Haren was terecht, want ook hij liet het deze middag zien. Zowaar kregen de Velpenaren geloof in eigen kunnen, maar fouten worden in deze 4de klasse nu eenmaal genadeloos afgestraft. Traag uitverdedigen leidde de 5-2 van Bas Selten in die met een snoeihard diagonaal schot in de 55ste minuut keeper Teun van de Voort kansloos liet. Na ruim een uur spelen was het Tomas Raaijmakers die uit een hoekschop de keeper leek te passeren en het was maar goed dat Gavin Woesthoff alert was en de bal nog voordat die weggewerkt werd over de doellijn drukte. SCV’58 wilde ook nog de aansluitende vierde goal maken, maar verder dan de 5-3 nederlaag kwamen ze niet.

Het tweede elftal speelde met een gehavend elftal tegen het derde elftal van buurman Estria 3. Met een geweldige inzet en uitstekende wedstrijdmentaliteit wisten de Vepse reserves een punt aan deze ontmoeting over te houden.

Het derde elftal gaf ook partij aan de buurman. Estria 5 was de tegenstander. Na een snelle 2-0 achterstand (binnen 11 minuten) kwamen de Velpenaren tot een 2-4 voorsprong. In de laatste 5 minuten wist Estria nog twee keer te scoren en werd het uiteindelijk 4-4.

Het vierde elftal behaalde knap hun eerste punt van het seizoen. In de derby tegen Achilles Reek 3 werd het 1 -1.

Door Harry Oomen.

Weer geen winst voor SCV’58.

S.C.V.’58 wist zondagmiddag weer geen punten te pakken tegen Festilent uit Zeeland. Na twee minuten keken zij al tegen een achterstand aan. Wel werden de eerste doelpunten in de 4de klasse gemaakt. Bart Bardoel was beide keren trefzeker.
Een harde schuiver van Niels van de Brand deed al na twee minuten spelen de 0-1 op het scorebord verschijnen. Na een aantal goede reddingen van keeper Teun van de Voort was het in de 10de minuut Joeri Cuppen die de tweede Zeelandse treffer binnenschoot en twee minuten later was hij ook de maker van de derde treffer. Na 15 minuten spelen werd er al voor de 4de kleer gescoord, maar nu verkleinde Bart Bardoel de Velpse achterstand door de bal uit een corner binnen te trappen. Net na rust keken de gastheren al tegen een schier onoverbrugbare achterstand aan toen Teun van de Voort nog wel met zijn voeten een inzet kon keren, maar Martijn Schoneberg de terugspringende bal binnenschoot. Met een penalty in de 65ste minuut wist Joeri Cuppen de 1-5 te maken. Een kwartier voor tijd deden de Velpenaren iets terug. Bart Bardoel pikte de bal op het middenveld op en had hierna de hoek voor het uitkiezen; 2-5. Met een fraaie goal maakte Giel Noijen een kwartier voor tijd aan alle spanning een eind en voor Joeri Cuppen was de middag helemaal mooi toen hij voor de 4de keer de bal tegen de touwen zag gaan. Ondanks de forse nederlaag toonde SCV’58 karakter en bleven zij voetballen.

Het tweede elftal speelde uit tegen koploper Festilent 4 uit Zeeland. Deze ploeg ging wel erg voortvarend van start, want al na 1 minuut lag de eerste bal al in het doel. De Velpenaren waren hardleers, want ze werden iedere keer door de snelle aanvallers van de tegenpartij in de luren gelegd en keken bij rust al tegen een 5-0 achterstand aan. Met een prima organisatie in de tweede helft wist men een mega nederlaag te voorkomen en konden de gastheren nog slechts 1 keer scoren. Eindstand: 6-0.

Het vierde elftal keek na een half uur spelen al tegen een 0 – 4 achterstand aan tegen de Overlangelse reserves, maar wisten zich in de tweede helft knap te herstellen door de achterstand naar 2-4 terug te brengen.

Door Harry Oomen.

SCV’58 – Achilles Reek: 0-3

S.C.V.’58 wist zondagmiddag geen punten te pakken in de derby tegen de buurman uit Reek. Wel wisten de Velpenaren zich redelijk te herstellen van de verliespartij van een week eerder en gaven ze een uur lang prima partij.
In begin van de eerste helft was het Achilles dat wat aandrong en wat sterker was. Een beste kans hadden de bezoekers om op voorsprong te komen toen een lage voorzet door een van de voorwaartsen gemist werd en er vervolgens uit een moeilijke hoek de paal werd getroffen. Daarna was het spel voor de Velpenaren en speelden zij hun beste fase van de wedstrijd. Er waren enkele mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. In de tweede helft kreeg de Velpse hoofdmacht een lesje in effectiviteit. Na 55 minuten was het raak. Een kopbal uit een corner van zeer dichtbij was onhoudbaar voor Teun van de Voort. Zo kon Bas Linders zijn doelpunt gaan vieren; 0-1. S.C.V.’58 probeerde zich te herpakken, maar dat lukte niet geheel. Toen het in de 70ste minuut door een afstandsschot van Rob van der Wijst 2-0 was geworden, was de strijd gestreden. Van dichtbij werd het uiteindelijk zo’n 10 minuten voor tijd nog 3-0.

Het tweede elftal trad thuis tegen FC Schadewijk 3 aan en speelde een prima partij. Met goed combinatievoetbal wisten de Velpenaren de tegenstander prima partij te geven. Jordy Jans wist voor rust de 1-0 te maken. De Velpse reserves hadden daarvoor al enkele goede mogelijkheden om zeep geholpen en het was aan uitstekend keeperswerk van Sjoerd van Eldijk te danken dat de bezoekers niet wisten te scoren. Na rust werd het via Bart Bardoel 2-0 en via Haytham Mourad 3-0. Daarna wisten de Ossenaren via een eigen doelpunt wat dichter bij te komen, maar Max Peters deed alle hoop teniet door in de 85ste minuut de 4-1 binnen te schieten.

Het derde elftal leed een nipte 1-0 nederlaag bij het Schaykse DAW 10

Valse start SCV’58.

S.C.V.’58 is de hernieuwde kennismaking met de 4de klasse KNVB zondagmiddag niet goed begonnen. In Oeffelt was mede promovendus De Zwaluw te sterk voor de Velpenaren.
Op de laatste zomerdag in september begon S.C.V.’58 sterk aan de wedstrijd. Er waren enkele goedlopende aanvallen en enkele kleine kansjes voor de bezoekers. Toch kantelde de wedstrijd na zo’n 20 minuten spelen. Een voorzet van rechts werd in de 25ste minuut door de Oeffeltse aanvoerder ineens op zijn pantoffel genomen en met een halve volley snoeihard in het doel achter de kansloze S.C.V.-doelman Van de Voort geschoten; 1-0. S.C.V.’58 probeerde zich te herpakken, maar na een half uur spelen lag de tweede treffer in het net. Een voorzet werd goede ingekopt. Een hard schot van Myron van Dijk ging rakelings over en ook Pascal van Thiel had op slag van rust het geluk niet aan zijn zijde. Hij zag zijn inzet net naast het vijandelijke doel verdwijnen. In de tweede helft had trainer Nabuurs zijn mannen opdracht gegeven om de thuisploeg wat eerder vast te zetten, maar toen een op het middenveld  onderschepte bal met een afstandsschot over de Velpse goalie heen ging was de wedstrijd gespeeld. Dat het na 75 minuten spelen ook nog 4-0 werd, was iets teveel van het goede en slechts van belang voor de statistieken.

Het tweede elftal trad tegen Berghem Sport 4 aan en keek al in de 2de minuut tegen een achterstand aan. Met die 1-0 stand brak ook de rust aan. Na de thee herpakten de Velpse reserves zich prima en wisten binnen een kwartier op voorsprong te komen. Eerst was het Richard Bens die een op het middenveld vloeiend opgezette aanval vakkundig afrondde. De tweede Velpse treffer kwam op naam van This Jongerius. Het venijn zat ‘m in de staart. Eerst werd het na 75 minuten spelen 2-2 en enkele minuten later trok Berghem Sport de overwinning naar zich toe door ook een derde treffer binnen te schieten.

Het vierde elftal moest zijn meerder erkennen in de Gasselse reserves. Het werd met een 3-9 nederlaag een korfbaluitslag.

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op 26 september a.s.

Het bestuur van SCV’58 nodigt u van harte uit voor de Algemene Ledenvergadering op 26 september a.s., aanvang 21.00 uur in de kantine. De agenda voor deze vergadering staat hieronder (klik op “download).

Bekerwedstrijden selectie SCV’58

Zondag 8 september:
12.00 uur SCV’58 2 – Cito 2
14.30 uur SCV’58 1 – Herpinia 1

Zondag 15 september:
09.30 uur Berghem Sport 5 – SCV’58 2
14.30 uur SCV’58 1 – GVV’57 1

De competitie start op 22 september !!

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (42)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn