NIEUWS

Lijn

SCV’58 speelt gelijk tegen HRC’27: 1 -1

SCV´58 reisde na de vele regen toch af naar Afferden om op kunstgras te spelen tegen de plaatselijke voetbalclub HRC´27. De koploper voelde zich duidelijk niet prettig want het speelde ondermaats. Wel kwamen de Velpenaren na 20 minuten spelen op een voorsprong tegen de middenmoter uit Noord-Limburg.
Harris Fetahovic zette met een voorzet Sam Stobbelaar aan het werk en hij maakte voor de Arense doelman geen fout; 0-1. Slecht uitverdedigen stelde een kwartier na rust Huub van de Ven in staat te scoren. SCV’58Er kwam uiteindelijk geen verandering meer in de stand en daardoor verloor SCV’58 twee punten aan HRC’27.

Komende week komt stadgenoot en concurrent voor de titel GVV’57 op bezoek op de Kranenhof. Het is wellicht een van de laatste gemeentelijke derby’s die gespeeld wordt en het is voor zowel GVV’57 als voor SCV’58 van belang de wedstrijd te winnen. Deze wedstrijd begint i.v.m. de vroeg invallende duisternis al om 14.00 uur.

Pieten bezochten jeugdtrainingen

Afgelopen week werd onze jeugd (t/m JO11) tijdens de training verrast door twee geweldige Pieten! Zij hadden wat tijd kunnen vrijmaken om met de spelertjes een balletje te trappen en ze te verwennen met heerlijk strooigoed.

Met dank aan Albert Heijn Rodney v/d Burgt Grave.


(tekst en foto namens de JEC EGS: Martine Keuvelaar en Noor Verbeek)

SCV – QUIZ 2018

SCV’58 verstevigt koppositie.

SCV’58 deed afgelopen zondag goede zaken in de 5de klasse F. Zelf wonnen de Velpenaren in de kop van Limburg met 2 – 4 van Merselo 1 en doordat de concurrenten allemaal punten verspeelden, liepen de mannen van Jan Schaap uit  naar een voorsprong van zes punten.
De SCV-ers begonnen stroef aan de wedstrijd en Merselo was feller. Dat betaalde zich vrij snel uit, want zij kwamen op 1-0 toen Bas Flipsen een voorzet binnen tikte. SCV’58 leek wakker geschud en toen een afgeslagen bal voor de voeten van Jannnes Raaijmakers terecht kwam, wist deze er wel raad mee en dat betekende de gelijkmaker; 1-1. In de tweede helft begon het beter te lopen bij SCV’58 en in de 55ste minuut werd het 1-2 door een mooi genomen vrije trap van Pascal van Thiel. Myron van Dijk  onderschepte na goed doorzetten de bal en kon doorlopen en beheerst de 1-3 binnenschieten. Merselo zette nog een keer aan, maar de goed keepende Mike van Workum gaf geen krimp. Debutant Chris Smits gaf in de 82ste minuut een prima assist op Jannes Raaijmakers en de Velpse topscorer liet weer van zich spreken; 1-4. Christian Rijbroek bepaalde net voor tijd de eindstand op 2-4.

Het tweede elftal speelde tegen de laatste in de ranglijst en mocht zeker niet verliezen omdat anders de rode lantaarn bij de Velpenaren terecht zou komen. De Velpse reserves kweten zich prima van deze taak. Voor rust zette Jort Spanbroek met een bekeken lob over de keeper de Velpenaren op voorsprong. In de tweede helft kwam het tweede, dat veel basisspelers miste, onder druk te staan. Pieter van Soest debuteerde 20 minuten voor tijd bij de senioren. Toen Roby Arts met een hard schot in de 85ste minuut de 0-2 maakte, wist men dat de overwinning op zak was.

Het derde elftal pakte twee belangrijke punten tegen het één plaats hoger staande OKSV. Doordat de Velpenaren uiteindelijk met 2-1 de wedstrijd won nestelen zij zich in de top van de ranglijst.

Het vierde elftal stond op een 2-0 voorsprong in Velp tegen SIOL 5, maar wist de punten niet op De Kranenhof te houden. In de tweede helft liep SIOL uit naar 2-4 en werd de eindstand uiteindelijk 3-4.
Door Harry Oomen

Trainer Jan Schaap verlaat SCV’58 aan het einde van het seizoen.

Jan Schaap, bezig aan zijn tweede seizoen bij koploper SCV’58, vertrekt aan het einde van dit seizoen. Schaap zegt het nog prima naar zijn zin te hebben bij SCV’58. “De trainingsopkomst is met gemiddeld 25 spelers uitstekend, we staan bovenaan en we hebben de eerste periodetitel gepakt afgelopen zondag. De sfeer is dus goed”.
De reden dat Jan vertrekt is dat hij het naar ruim 30 jaar als trainer zijn, wat rustiger aan wil gaan doen. In principe is SCV’58 zijn laatste klus. “Alleen wanneer er nog echt iets leuks voorbij komt, wil ik er nog over nadenken, ” zegt hij op een “Dick Advocaat”-achtige manier.

 

 

SCV’58 pakt eerste periodetitel !!

SCV’58 pakte afgelopen zondag voor het eerst sinds een aantal jaren weer eens een prijs door in Wilbertoord de fusieclub van St. Hubert en Wilbertoord met 3-5 te verslaan.
De veel meegereisde Velpse toeschouwers zagen een aanvallend SCV’58 dat van de eerste minuut af aan de gastheren onder druk zette. Het leverde enkele doelrijpe kansen op en er werd ook nog een bal van de doellijn gehaald. Toch was het de thuisclub die op 1-0 kwam. Rens Kuppen joeg door op Mike van Workum, en zijn trap belandt op het been van de storende aanvaller. Tot ontzetting gaat de bal tergend langzaam in het doel. Het leek een sein voor de Velpenaren om er nog een tandje bij te doen, want binnen een minuut was de stand alweer gelijk. Jannes Raaijmakers legde een hoge bal prima af op aanvoerder Teun Jacobs, die zijn verantwoordelijkheid pakte en de gelijkmaker binnenschoot. De Velpenaren waren vanaf dat moment de baas en liepen binnen 10 minuten uit naar een geruststellende 1-4 voorsprong. Sam Stobbelaar, weer eens beloond met een basisplaats, bracht de Velpenaren in de 38ste minuut op voorsprong. Pascal van Thiel en Jannes Raaijmakers zorgden koppend in de 40ste en 42ste minuut voor een schier onoverbrugbare voorsprong. Vlak voor rust was het Rody van Abel die met een prachtige vrije trap de ruststand een wat draaglijker aanzien gaf. In de tweede helft consolideerden de Velpenaren de voorsprong, al had het met wat meer geluk nog een aantal keren gescoord. Vijf minuten voor tijd maakte Pascal van Thiel met een bekeken schot aan alle onzekerheid een eind en stelde hij de periode titel veilig. Dat Sjors Janssen er kort voor tijd uit de rebound nog 3-5 van maakte, kon de Velpse feestvreugde niet deren. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen verstevigde SCV’58 en passant ook nog eens haar koppositie in de 5de klasse F.

Het tweede elftal speelde thuis tegen SV. O.S.S’20 5 en kwamen al na een paar minuten op voorsprong toen Roby Arts een voorzet van Juul Mous binnentikte. Met een van richting veranderd schot kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, maar weer was het Roby Arts die zijn team op voorsprong zette; 2-1. Toch scoorden de bezoekers voor rust nog twee keer, omdat de thuisploeg slordigheidsfoutjes maakte. En ook na rust liepen de Ossenaren naar 2-6 uit. Max Peeters en Jort Spanbroek gaven de stand een wat draaglijker aanzien, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Het derde elftal liet twee punten liggen in Reek en speelde met 4-4 gelijk in deze derby en ze blijven daarmee in de top van de ranglijst.

Het vierde elftal stond snel; op een 2-0 achterstand en liet de punten in Uden achter Ze verloren met 3-5 van UDI’19/CSU 12.

Door Harry Oomen

SCV’58 nieuwe koploper in 5e klasse F !!

SCV’58 speelde afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen Astrantia uit Middelaar. Bij winst konden de Velpenaren weer eens op kop van de ranglijst komen. Iets wat sinds lange tijd niet meer was voorgekomen. Als er volgende week ook van de Wilbertoordse en Sint Hubertse fusieclub DWSH’18 wordt gewonnen dan pakken de Velpenaren de eerste periodetitel.
De Velpenaren begonnen goed aan de wedstrijd en het leek erop dat het niet lang zou duren voordat de bezoekers op achterstand gespeeld zouden worden. Maar wie dacht dat het deze middag een makkelijke pot zou worden, kwam bedrogen uit. De gasten uit Middelaar speelden verzorgd voetbal en hoewel de Velpenaren een duidelijk veldoverwicht hadden, bleven echte kansen uit en daardoor was de ruststand 0-0. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, maar was het na een uur spelen toch raak. Jannes Raaijmakers kreeg de bal randje strafschop gebied en de Velpse topscorer scoorde beheerst. Het leek erop dat de ban was gebroken, maar het spel van SCV’58 werd te onrustig om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Toch trokken de mannen van Jan Schaap de overwinning over de streep en namen zij de koppositie over van stadgenoot GVV’57. Volgende week kan de club ook de 1e periodetitel in de wacht slepen en ook dat zou weer eens een hoogtepuntje uit de SCV’58 geschiedenis kunnen worden.

Het tweede elftal speelde in Oss tegen TOP 6 en dat leverde de eerste overwinning van het seizoen op. Daardoor verlieten zij de laatste plaats. Na vijf minuten scoorde Chris Smits de 1-0 en nog in de eerste helft tikte Max Peters de tweede Velpse treffer binnen. In de tweede helft hadden de Velpse reserves het niet makkelijk. Zeker toen zo’n 25 minuten voor tijd de Ossenaren de aansluitingstreffer maakten. Uiteindelijk pakte het goed uit voor SCV’58 2. Sjoerd Van Eldijk voorkwam met een prima redding vlak voor tijd de gelijkmaker.

Het derde elftal liet twee punten liggen tegen UDI’19/CSU 10. Na een krappe 1-0 ruststand incasseerden zij in de tweede helft toch nog de gelijkmaker en blijven ze op de gedeelde 4de plaats.

Het vierde elftal had een off-day en verloor op eigen veld van het Zeelandse Festilent 4 met maar liefst 0-6.

Door Harry Oomen.

 

Belangrijke overwinning van SCV’58.

Om in de race te blijven voor de tweede periode moest er zondag afgerekend worden met Elsendorp 1. Vooralsnog geen gemakkelijke opgave, want deze ploeg stuurde de afgelopen week koploper GVV’57 met een 1-0 nederlaag naar huis.
De Velpenaren begonnen goed aan de wedstrijd en het was te zien dat alle spelers de wedstrijd uiterst serieus namen. De eerste helft lieten de Velpenaren zien dat ze de betere ploeg waren en ze kwamen dan ook niet of nauwelijks in de problemen. Het vele publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen was de laatste week verwend met door de doelpuntendrift van de SCV-ers, maar moesten vanmiddag tot de 40ste minuut wachten voordat ze konden juichen.
Toen brak de ban. Myron van Dijk brak op links door en in plaats van zelf te schieten bediende hij aanvoerder Teun Jacobs op maat. Met een mooie volley liet hij de 1-0 aantekenen. Kort daarna had Jannes Raaijmakers de score kunnen verdubbelen en het SCV’58 een stuk makkelijker kunnen  maken, maar hij verzuimde dit te doen. In de tweede helft liet de tegenstander zien zich niet bij een nederlaag neer te leggen en zette zij de Velpenaren onder druk. Met name de twee aanvallers lieten zien dat ze over een behoorlijk voetballend vermogen beschikten. Het was dan ook wachten op een verdiende gelijkmaker, maar doelman Van Workum wilde van geen wijken weten en redde een aantal keren bekwaam. Met een vrije trap door Leandro Robeiro werd het in de 70ste minuut toch gelijk. De Velpenaren rechtten nog eenmaal de rug en een vrije trap van Teun Jacobs werd door Pascal van Thiel met het hoofd in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd panklaar gelegd voor Jannes Raaijmakers. Hij tikte de 2-1 binnen. Er volgden nog een hachelijke vijf minuten blessuretijd, maar de gastheren hielden stand en pakten zo drie belangrijke punten.

Het tweede elftal speelde in Oss tegen koploper FC Schadewijk 3 een prima wedstrijd. De eerste helft waren ze ook de bovenliggende partij, maar de Ossenaren kwamen met een fantastisch doelpunt op 1-0. De Velpenaren hadden daarna zeker 3 opgelegde kansen om de stand gelijk te trekken en ook pal na rust had het zomaar 1-1 kunnen worden. Toch liepen de gastheren uit naar 4-0, voordat er iets terug gedaan kon worden. Haytham Mourad benutte een terecht gegeven penalty. Uiteindelijk werd het geflatteerd 5-1.   

Het derde elftal speelde thuis tegen SES 5 en keek met rust tegen een onoverbrugbare achterstand van 0-4 aan. In de tweede helft kwam het derde nog wel terug tot 2-4, maar de punten gingen naar Langenboom.

Het vierde elftal pakte vorige week de eerste punten. Gassel 4, de tegenstander van deze week, begon niet eens aan de wedstrijd, maar vroeg om uitstel.

Door Harry Oomen.

 

ARCHIEF

 •  

  • 2018 (56)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn