NIEUWS

Lijn

SCV’58 wint met 5-0 van Ruwaard.

SCV’58 pakte zondagmiddag de volle buit in de wedstrijd tegen Ruwaard uit Oss. Tegen de laagvlieger uit de 5de klasse was Sam Stobbelaar de grote man; hij scoorde drie van de vijf goals. De Ossenaren, die in oktober nog verrassend een punt uit Velp hadden meegenomen, omdat de Velpenaren destijds maar moeilijk het net konden vinden, waren nu na een half uur al klaar.
Na 6 minuten werd er voor het eerst gescoord door Jannes Raaijmakers, die na een mooie aanval over rechts afrondde. Na een half uur liet Sam Stobbelaar al niets meer heel van de Ruwaardse illusie om nog iets te kunnen behalen. Hij dropte de bal na weer een goede aanval, onhoudbaar voor de keeper in de bovenhoek. Met een knappe redding hield Mike van Workum de Ossenaren enkele minuten later van succes af. Meteen na de rust leken de Velpenaren wat in te dutten, maar gelukkig herstelden zij zich. Via Bart Bardoel, die liet zien weer terug te zijn werd het 0-3. Sam Stobbelaar scoorde na een mooie soloactie in de 84ste minuut de 0-4 en hij voltooide in de 90ste minuut zijn hattrick door ook de vijfde Velpse treffer te maken.

Het tweede team lijkt wat weg te komen uit de degradatiezone. Het won door doelpunten van Roby Arts, Haytham Murad en Max Peters met 3-1 en passeerde zo de tegenstander Prinses Irene 5 op de ranglijst.
Het derde team speelde thuis tegen de koploper CITO 5, en leed een kansloze 2-8 nederlaag.
Ook het door blessures geteisterde vierde trad tegen de koploper aan, maar kon ook niet voorkomen dat de punten in Berghem bleven. Met 4-0 deden ze het niet eens zo slecht.
De Vrouwen 1 konden ook hun wedstrijd niet winnen en moesten tegen Volkel 1 met een nipte 3-2 nederlaag genoegen nemen.

SAMENwerking Estria, GVV’57 én SCV’58 (EGS)

SAMENwerking Estria, GVV’57 én SCV’58 (EGS)

Waar staan we nu? Waar willen we naar toe!

Nieuwsgierig wat de Samenwerking ons oplevert en waar we naar toe kunnen?

Deze info aan ALLE leden van Estria, GVV’57 en SCV’58 komt eraan!

In maart/april 2018 zullen er informatie bijeenkomsten georganiseerd worden waarvoor alle leden uitgenodigd zullen worden. Daar moet je bij zijn!

Nu al vragen? Mail ze aan samenwerking.egs@gmail.com

Stuurgroep Samenwerking EGS

maart 2018

 

De Zwaluw – SCV’58: 2 -0.

SCV speelde zondag in Oefelt de wedstrijd tegen De Zwaluw. Bij winst konden de Velpenaren op gelijke hoogte komen, maar bij verlies werd het gat zes punten. Na een gelijk opgaande eerste helft, moest SCV58 uiteindelijk haar meerdere erkennen in de gastheren.
In de eerste helft kon SCV de nummer 6 van de ranglijst goed bijbenen en er werd dan ook met de brilstand gerust.
In het begin van de tweede helft ging het fout. Weer lag verkeerd uitverdedigen ten grondslag aan de treffer van Stan Geurt, die de 1-0 kon laten aan tekenen. Na een uur spelen kreeg De Zwaluw een penalty toegekend en dat buitenkansje liet Willem van Haren zich niet ontnemen. Het betekende de tweede Oefeltse treffer. Toch leken de Velpenaren nog terug te komen in de wedstrijd en kregen de blauw-gelen nog enkele kansjes op de aansluitingstreffer. Thijs Jongerius was dichtbij de 2-1. Vlak voor tijd kreeg De Zwaluw weer een penalty toegekend, maar nu belette de goed keepende doelman Van Workum dat de bal in de touwen ging. De drie punten bleven echter toch in Oeffelt achter

Super Carnaval Velp !!

SCV’58 wenst iedereen een hele mooie carnaval !!

Kijk op www.zandkruiers.nl voor het programma.

Goede overwinning SCV’58: 5 – 1.

Eindelijk konden de toeschouwers, die zondagmiddag de ijzige kou getrotseerd hadden, weer eens een thuisoverwinning van de Velpse hoofdmacht vieren. Met ruime cijfers was VCO uit Oventje de klos. De Velpenaren waren veel sterker en speelden een prima pot.
De Velpenaren hadden na 25 minuten spelen wel een penalty verdiend, maar de scheidsrechter wuifde een charge van een van de VCO verdedigers binnen de beruchte lijnen weg. Het duurde nu bijna een half uur voordat de score werd geopend. Een voorzet van Sam Stobbelaar werd door Jannes Raaijmakers ingekopt. Dit as ook meteen de ruststand. Op aangeven van Myron van Dijk kon Sam Stobbelaar de bal met een lob over de keeper spelen en zo kwam na 55 minuten spelen de zege wel heel dichtbij; 2-0. Na 70 minuten was het weer Jannes Raaijmakers die raak kopte en ook nu was de voorzet van Sam Stobbelaar afkomstig. Enkele minuten later kwam VCO in de wedstrijd, toen na een overtreding binnen de zestien de bal op de stip ging en keeper Van Workum kansloos werd gelaten. De Velpse topscorer Pascal van Thiel stelde 5 minuten voor rust met zijn doelpunt weer orde op zaken en scoorde na het omspelen van de keeper de 4de Velpse treffer. Vlak voor tijd was het weer goed doorgaan van diezelfde Van Thiel. Hij ontfutselde een van de VCO verdedigers leep de bal en stelde Myron van Dijk in staat ook nog een graantje uit het doelpuntenfestijn mee te pikken. Een mooie 5 – 1 overwinning was het resultaat en de Velpenaren mogen weer wat naar boven kijken.

Het tweede elftal speelde thuis tegen de ongeslagen koploper HVCH 11 uit Heesch. De tactiek en de wedstrijdinstelling klopte bij de Velpse reserves en ze maakten het de koploper knap lastig. De wedstrijd leek in een 0 – 0 gelijkspel te gaan eindigen. Een kwartier voor tijd raakte Jort Spanbroek de bal verkeerd en verdween die achter de debuterende doelman Duncan Stoffelen. Het leek op een schlemielige nederlaag uit te draaien. Het tweede toonde echter veerkracht en kwam enkele minuten later na een slim passje van Bart Bardoel door Roby Arts op gelijke hoogte. Toch ging het nog mis toen 8 minuten voor tijd een vrije trap van richting werd veranderd en onhoudbaar het SCV’58 doel in ging. Twee spelers van SCV liepen tegen een gele kaart en bijbehorende tijdstraf aan, waardoor er met 9 man verder gespeeld werd en de koploper nog een keer zelf wist te scoren.
Het derde team was vrij en het vierde werd afgelast. De Vrouwen 1 verloren kansloos in Sint Oedenrode met 5 – 1 van Rohde Vrouwen 1.

Door Harry Oomen

“Valse start” SCV’58.

Eindelijk kon er weer eens gevoetbald worden en het was de vraag hoe de Velpse ploeg de winterstop was doorgekomen. Om de aansluiting met de subtop niet te verliezen moest er gewonnen worden van de Rijkevoortse  ploeg.
Trainer Schaap had een gedurfde formatie het veld ingestuurd en startte met een 3-4-3 opstelling aanvallend. De druk op de tegenstander kon zo goed gegeven worden.N a 12 minuten lag de bal dan ook in het net en konden de gasten dankzij Junior Banda feest gaan vieren. Daarna zakte de Velpenaren wat verder terug en ze hielpen daarmee de gastheren in het zadel. Na 20 minuten spelen was het niet goed weg werken in de Velpse verdediging wat Bastiaan Bulkens de mogelijkheid gaf om de gelijkmaker op het bord te laten zetten. In buitenspelpositie mochten de Rijkevoortenaren 5 minuten later aanzetten voor hun tweede treffer gescoord door Twan Dekkers. Voor rust kregen de spelers van Toxandria nog 3 goede mogelijkheden om te scoren en de wedstrijd al vroegtijdig in de pocket te krijgen. Een keer redde doelman Van Workum vakkundig en eenmaal werd de bal met een uiterste krachtsinspanning door Teun Jacobs van de lijn gehaald. Zo bleef de strijd spannend.
Na rust werd duidelijk dat de technische staf de Velpenaren opnieuw had aangespoord om druk te geven op het vijandelijke doel. SCV’58 zette de tegenstander onder druk, maar vergat te scoren. Dat deed Toxandria wel toen de Velpenaren de bal weer niet goed konden wegwerken. 20 minuten voor tijd kon Jeroen Rongen de bevrijdende 3-1 scoren. Toch kwamen de Velpenaren twee minuten later terug in de wedstrijd. Pascal van Thiel liet zien waarom hij binnen de lijnen was gebracht en schoot beheerst binnen; 3-2. Ook nu weer had Toxandria na 75 minuten de wedstrijd kunnen beslissen, maar nu was het Haris Fetahovic die de bal op de lijn nog kon wegschieten. Hoewel de Velpenaren alles op alles gingen spelen om nog minimaal een punt aan het treffen over te houden, werd er niet meer gescoord en kreeg de Rijkevoortse ploeg iets te veel en de Velpenaren iets te weinig.
Door Harry Oomen.

Prinsenreceptie De Zandkruiers.

Kom “onze” Prinses Janne en Prins Jochem de hand schudden !! 

 

Kennisgeving overlijden Bram Boumans.

Ons bereikte het droevige bericht dat Bram Boumans, zoon van kantinebeheerder Ruud, op Nieuwjaarsdag is overleden. Wij wensen Ruud en Bep heel veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Via onderstaande link kunt u de rouwbrief openen. 

Bestuur SCV’58.

Rouwbrief Bram Boumans

Pagina 1 van 6712345...102030...Oudste berichten »

ARCHIEF

 •  

  • 2018 (8)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn