NIEUWS

Lijn

Ruime overwinning SCV’58; hattrick Pascal van Thiel !

In Landhorst werden zondagmiddag de degens gekruist met Menos. Een op papier niet al te moeilijke uitwedstrijd en de verwachting was dan ook dat de drie punten mee naar Velp zouden gaan. Het werd uiteindelijk ook 0-5.
De Velpenaren hadden vanaf de eerste minuten het beste van het spel, maar slaagden er pas na 18 minuten in om een bres in de Menos verdediging te slaan. Met een mooie dieptepas werd Jannes Raaijmakers vrij voor de keeper gezet en hij maakte geen fout; 0-1. Het lukte de Velpenaren niet om voor rust nog afstand te nemen en de gezonde dosis strijdlust, die Menos inbracht, zorgde voor enkele kansjes voor het Velpse doel.
Na de rust had coach Jan Schaap zijn spelers op scherp kunnen zetten, want in de 48ste , 55ste en 65ste minuut liet de Velpse aanvalsleider Pascal van Thiel zien dat hij het score nog niet verleerd is. Met een loepzuivere hattrick verschalkte hij in een kwartier tijd de Menos-goalie drie keer. Eerst met een intikker bij de tweede paal, vervolgens met een schuiver in de verre hoek en uiteindelijk met een bekeken kopbal.
Invaller Sam Stobbelaar maakte, nadat de keeper een aantal keren redding had gebracht, de vijfde Velpse treffer.
Tussendoor raakten de Landhorstenaren nog de paal en de lat, maar wisten zij de bal niet langs doelman Van Workum te krijgen.

Het tweede elftal speelde in Demen tegen SDDL 2 en keek met de rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust wist Roby Arts met twee treffers vrij snel orde op zaken te stellen, maar persoonlijke fouten werden met doelpunten afgestraft. De uiteindelijke 6-2 nederlaag geeft de Velpse reserves genoeg stof tot nadenken
Het derde elftal won voor de derde keer op rij. Dit keer was het derde elftal van GVV’57 de pineut. Er werd met 3-1 gewonnen.
Het vierde elftal kwam op een 2-0 voorsprong tegen DAW 9 uit Schaijk. Het bleek uiteindelijk niet voldoende, want de Schaijkenaren scoorden vervolgens vier keer en gingen dus met de volle buit naar huis. Daardoor wacht het vierde nog steeds op de eerste punten.
Door Harry Oomen.

EGS trainingspak kan besteld worden!

Tijdens de ouderinformatieavond én de tenuepresentatie is ‘de proefdruk’ van het ‘EGS trainingspak’ ook gepresenteerd.

Door een FANTASTISCHE ONDERSTEUNING van Slaapsfeer kan dit trainingspak aangeboden worden voor ‘een klein prijsje’: € 29,95.

Dit trainingspak kan besteld worden bij de begeleiding/trainers van het team waarbij je speelt. Degenen die een trainingspak bestellen, zullen de komende weken een uitnodiging ontvangen voor de pasavonden, zodat de juiste maat geleverd gaat worden.

 Wij als Samenwerking Estria/GVV’57/SCV’58 (EGS) zijn ontzettend blij dat wij met de steun van Slaapsfeer deze aanbieding kunnen doen.

Geef snel door dat je in het bezit wilt komen van het EGS TRAININGSPAK!!!

 

Week van de scheidsrechter !

Deze week, van 6 oktober tot en met 14 oktober 2018, is het “de week van de scheidsrechter”, waarin de scheidsrechter in het verdiende zonnetje wordt gezet, want… zonder de scheids is voetbal onmogelijk!!!
Scheidsrechtercoördinator Theo Wouters had alle Estria/GVV’57/SCV’58 (EGS) scheidsrechters afgelopen zaterdag op De Kranenhof uitgenodigd voor een kort samenzijn. Een groot gedeelte van het scheidsrechterskorps (zie foto van Matt Gerrits) kon aanwezig zijn en werd door Estria voorzitter Jan de Kruijf bedankt voor de inzet elke week maar weer bij de uitvoering van deze onmisbare, maar ook moeilijke functie in de sport.
Alle aanwezige scheidsrechters ontvingen een attentie als blijk van waardering en haastten zich toen weer snel naar het veld…. om weer een wedstrijd te leiden.

SCV’58 en Sambeek in evenwicht.

Hoewel de Velpenaren vlak voor tijd de gelijkmaker om de oren kregen en twee punten verloren, kon er mee geleefd worden. Want wie de eerste 15 minuten had gezien had slechts hoop gehad op een punt.
De Velpenaren begonnen zwak aan de wedstrijd en waren duidelijk niet scherp. Na 10 minuten spelen, kregen de bezoekers de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een handsbal van een van de Velpenaren werd door scheidsrechter Peerenboom bestraft met een penalty. Tot opluchting van iedere Velpenaar werd de penalty naast geschoten. Er waren vervolgens enkele kansen, maar Sambeek moest tot de 28ste minuut wachten toen Ruben op ’t Veld profiteerde van mistasten in de verdediging. Vanaf dat moment gingen de Velpenaren beter spelen en kwamen zij in de 37ste minuut op gelijke hoogte. Een voorzet werd door Pascal van Thiel over de keeper gekopt, waarna de bal door Jannes Raaijmakers het beslissende zetje meekreeg;1-1. Vlak voor rust kwam SCV’58 op voorsprong. Met een lange trap door Myron van Dijk werd de bal precies op het hoofd van Jannes Raaijmakers gelegd en hij kopte keurig binnen. In de tweede helft leek het erop dat SCV’58 de voorsprong verder ging uitbouwen, maar echte kansen bleven uit. Met uitbraken loerden de Sambekenaren op de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd werd uit een vrije trap de bal over de muur in de linker bovenhoek geschoten door Rick Martens, die daarmee de eindstand 2-2 op het scorebord liet aanbrengen.

Het tweede elftal speelde tegen Ravenstein 3 en keek bijna een uur lang tegen een 1-0 achterstand aan. Bij een corner werd de bal niet goed getaxeerd en verdween hij over keeper Stoffelen in het doel. De aanvallers van het reserveteam hadden hun vizier duidelijk niet op scherp deze wedstrijd. Toen in de laatste 10 minuten achterin een op een werd gespeeld was het Haytham Murad die in twee pogingen alsnog een punt veilig stelde.

Het derde elftal pakte wederom drie punten op bezoek bij Prinses Irene 6 in Nistelrode. Zij wonnen met 2-3.

Het vierde elftal kreeg op bezoek bij De Zwaluw 3 in Oeffelt geen enkel punt mee naar huis. Met 2-1 werd verloren.
Door Harry Oomen.

 

 

 

 

APPLAUS VOOR DE SCHEIDSRECHTER !!

Van 6 tot en met 14 oktober 2018 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ weer plaats. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten!

Wij hopen dat alle voetballers en voetballiefhebbers van Nederland tijdens de Week van de Scheidsrechter een moment pakken om te laten zien dat de scheidsrechter gewaardeerd wordt en dat er zonder hem/haar geen voetbal mogelijk is. Dat kan bijvoorbeeld door vóór de wedstrijd te applaudisseren voor de scheidsrechter.

Alvast bedankt !!

Goede start SCV’58 !

Omdat de wedstrijd tegen Astrantia vorige week door de vele regen werd afgelast, begonnen de Velpenaren vandaag op de laatste septemberdag pas aan de competitie 2018-2019. Nog nooit eerder speelde SCV’58 tegen Holthees 1, de club uit Holthees en Smakt.
SCV begon sterk aan de partij en had al vroeg op voorsprong kunnen komen, toen Myron van Dijk al na 5 minuten spelen een grote mogelijkheid kreeg. Maar na bijna een kwartier spelen was het dan toch raak. Pascal van Thiel zette Jannes Raaijmakers voor de goal, maar de doelman van de gastheren kom nog redding brengen. In de rebound was hij echter kansloos op het schot van Pascal van Thiel; 0-1. Na een mooie voorzet van Haris Fetahovic kon Jannes Raaijmakers na een half uur spelen dan toch zijn goal meepikken en van dichtbij de tweede Velpse treffer binnenschieten. Nog net voor rust werd de wedstrijd beslis. Met een mooie bal werd Mahmoet Ibraheem in stelling gebracht en de Syriër maakte voor het vijandelijke doel geen fout; 0-3. In de tweede helft gaf Holthees iets beter partij, maar de Velpenaren kwamen geen moment in de problemen. Een kwartier voor tijd bepaalde Myron van Dijk met een van richting veranderd schot de eindstand op 0-4. Een mooi begin voor de Velpenaren en zij konden zichzelf alleen verwijten dat de score niet nog ruimer was uitgevallen.

Het tweede elftal was vrij.
Het derde elftal herstelde zich van de nederlaag van de vorige week en was nu thuis de baas over het achtste team van DAW. Het werd uiteindelijk een ruime 4-1 overwinning.
De wedstrijd van het vierde elftal was op verzoek van de tegenstander, Estria 5, verzet naar 16 december.

Door Harry Oomen.

Yvon Arts neemt na 18 jaar afscheid als bestuurslid.

Tijdens de Algemene ledenvergadering heeft Yvon Arts, na 18 jaar, afscheid genomen als bestuurslid van SCV’58. In zijn dankwoord memoreerde voorzitter Henk Cuppen aan de grote bevlogenheid en betrokkenheid van Yvon, en dan met name waar het gaat om de jeugd- en damesafdeling van onze club. Yvon was de drijvende kracht achter de snelle groei van onze voetbaljeugd en de meisjes- en dameselftallen. Als er iemand is die mensen weet over te halen en te stimuleren om bij SCV’58 te komen voetballen, dan is het Yvon !!

Om praktische reden (Yvon zou nu weer herkozen worden), maar vooral omdat haar aandachtsgebieden (de jeugd en de Dames) zijn opgegaan in de samenwerking met Estria en GVV’57, besloot Yvon te stoppen. Henk verwoorde op een mooie en respectvolle manier dat het bestuur haar luisterend oor, doortastendheid, (vrouwelijke) inbreng en positief kritische noten, zeer zeker zal gaan missen. Met een mooie bos bloemen en een blijvende herinnering aan haar bestuursperiode, werd Yvon op een passende manier bedankt voor al haar werkzaamheden.

YVON BEDANKT !!!!

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering op 27 september a.s.

Beste leden,

Op 27 september a.s. vindt de Algemene Ledenvergadering van SCV’58 plaats
in de kantine, aanvang 21.00 uur.

De agenda voor deze avond kunt u zien door op onderstaande link te klikken. Naast een voorstel tot verhoging van de contributie, zal natuurlijk ook worden ingegaan op de samenwerking met Estria en GVV’57 en de stand van zaken met betrekking tot het fusieproces.

Helaas heeft Yvon Arts te kennen gegeven dat zij stopt met haar bestuurswerkzaamheden. Natuurlijk zullen wij Yvon nog op gepaste wijze gaan bedanken voor al het werk dat zij met name voor de jeugd en de Dames heeft gedaan, maar voor nu geldt dat er een vacante functie in het bestuur ontstaat. Kandidaten kunnen zich melden bij Harry Oomen !! 

Tot de 27ste !!!

uitnodiging alv 2018

Pagina 1 van 7212345...102030...Oudste berichten »

ARCHIEF

 •  

  • 2018 (45)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn