NIEUWS

Lijn

STUURGROEP SAMENWERKING EGS VERGADERDE…

De Stuurgroep Samenwerking Estria, GVV ’57 en SCV ’58 (EGS) kwam op woensdag 1 november 2017 in het clubhuis van GVV’57 bij elkaar om de stand van zaken te bespreken. Onder leiding van voorzitter Arthur Brussaard kwam de ‘hele samenwerking’ aan bod.

Rob Lamers is door persoonlijke redenen gestopt als Stuurgroeplid. Rob BEDANKT voor jouw werk voor ‘de Samenwerking’.

Samenwerkende Teams Vrouwen 1-2-3 en meisjesteams

Door goed onderling overleg kunnen de Vrouwenteams wekelijks met voldoende dames spelen. Het gezamenlijk trainen van deze teams wordt nog besproken.
Het is fijn dat Theo Elmans de MO15-1 op de dinsdag bij de training ondersteunt.

Samenwerkende Teams Jongens onder 17-15-13

De Stuurgroep heeft complimenten ontvangen van de nabestaanden van Rolf Thelen voor de aandacht die besteed is aan het plotseling overlijden van Rolf.
Er wordt gezocht naar een coördinator voor de JO17-groep die samen met Peter Veekens deze groep gaat coördineren. Ook wordt de zoektocht naar een extra trainer voor de JO17-1 en JO17-2 voortgezet.
In de JO15-groep is een ouder/kind bijeenkomst georganiseerd, waarna er met de jongens is overlegd op welke wijze er op een fijne manier gevoetbald kan worden.
Bij de JO13-2 gaan enkele ouders de begeleiders ondersteunen na het tragische wegvallen van Rolf Thelen.
Binnen de EGS is er ruimte voor geïnteresseerden om een KNVB-opleiding tot trainer te volgen. Informatie is bij de Stuurgroep te krijgen.

EGS Technische commissie

Leden van deze commissie bezoeken trainingen en wedstrijden om te kijken of en waar er knelpunten/vragen zijn. Op 15 november 2017 is het volgende overleg. Er zal ook aan een seniorenplan gewerkt gaan worden.

EGS keepersschool

Er wordt gezocht naar een vrijwilliger voor de jongste keepers.

EGS Fair Play commissie

Jan Nuijen zal vanuit de Stuurgroep in de commissie zitting nemen.

EGS commissie Tenue en Logo

Er zijn leidersjassen voor kaderleden uitgezocht. De Stuurgroep hoopt op korte termijn aan de vaste ‘EGS-begeleiders’ een jas uit te kunnen reiken.

EGS commissie Financiën en Sponsoring

De commissie Sponsoring komt binnenkort bij elkaar. Er wordt dan ook gesproken over SponsorKliks op de websites om extra sponsorgeld te genereren.

EGS commissie Scheidsrechters

De ‘scheidsrechter-zaken’ kunnen gemeld worden aan Theo Wouters of Jan Nuijen.

EGS commissie PR en Communicatie

Er wordt hard gewerkt om de ‘EGS welkom-doeken’ snel op de drie sportcomplexen van Estria, GVV’57 en SCV’58 waar SAMEN GEWERKT wordt aan de ST EGS op te hangen.
Op dit moment communiceert de EGS via de speciale Derde Helft EGS en de Facebookpagina Samenwerking EGS.
De Stuurgroep is van mening dat de communicatie via de commissie ‘PR en Communicatie’ bestaande uit Richard Garot, Edwin van Kraaij en Jan Nuijen MOET lopen.
Via de verenigingssites en afgelasting-Appgroepen worden afgelastingen doorgegeven.  

EGS commissie Plan Accommodatie

De commissie Plan Accommodatie voert overleg met de Gemeente Grave en heeft onlangs een Plan van Eisen ingediend. Verschillende ambtelijke afdelingen zijn de kosten aan het doorberekenen. We hopen dat we samen met de Gemeente begin 2018 meer duidelijkheid aan de leden kunnen geven over de invulling van een gezamenlijk sportpark, waardoor de leden een weloverwogen besluit m.b.t. een fusie kunnen nemen op de nog nader te bepalen bijzondere ALV’s van de drie verenigingen.

Algemene ST EGS-zaken

– Op sportpark De Kranenhof is wekelijks de Estria-kantine geopend. De EGS kan mensen gebruiken die mee willen helpen in de kantine. Er hebben zich al vrijwilligers aangemeld
– Op 21 oktober 2017 heeft de voetbaldag georganiseerd door een werkgroep bestaande uit EGS- en vv Gasselleden plaatsgevonden. In de evaluatie zal door de Stuurgroep ook de communicatie meegenomen worden.
– EGS teams die interesse hebben in het spelen van toernooien kunnen contact opnemen met Rian v.d. Ven en Jan Nuijen.
– De Stuurgroep zal ‘mensen met kennis van statuten én reglementen’ mee laten denken over het traject richting de Algemene Ledenvergaderingen van Estria, GVV’57 en SCV’58 waarin leden mee kunnen beslissen over de toekomst van de samenwerking.

Vragen en/of opmerkingen over ST EGS kunnen gericht worden aan de Stuurgroep leden:

Voorzitter: Arthur Brussaard

Estria:       Edwin van Kraaij

GVV’57:     Jan Nuijen en Maarten Verboom

SCV’58:     Yvon Arts en Arnoud Pol

of via de mail:  samenwerking.egs@gmail.com

Jan Nuijen, namens Stuurgroep EGS
november 2017

SCV Quiz op vrijdag 29 december!

Op vrijdag 29 december zal er weer een nieuwe editie van de SCV Quiz plaatsvinden in de kantine van SCV’58. De quiz start om 20:00. Wie mogen zich dit jaar de slimste SCV’ers noemen? Schrijf je quizteam nu in via http://scv58.eu/quiz

(maximaal 5 personen per team)

Geen team? Geen probleem, je kunt op de quizavond altijd aansluiten bij een bestaand team.

Thuiswedstrijden SCV’58 op 12 november afgelast !

Onverwacht gelijkspel voor SCV’58.

Ondanks legio kansen is SCV’58 vanmiddag in de thuiswedstrijd blijven steken op een gelijkspel, daar waar een zege verwacht werd.
Het regende kansen op het Velpse sportpark en al in de eerste helft had SCV’58 afstand kunnen nemen van de Osse laagvlieger. Toch duurde het tot de 25ste minuut voordat de Velpse aanhang kon juichen. Na een prima combinatie haalde Tomas Raaijmakers vrij uit en dat betekende 1-0. Lang profiteerden de SCV-ers er niet van. Na slecht uitverdedigen werd de bal zomaar in de voeten geschoven van Ricky van Bussel, voor wie het een koud kunstje was om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. In de tweede helft wilden de Velpenaren de zaak recht zetten. Ze hielden de gasten goed onder druk en Ruwaard probeerde van alles om dat gelijke spel over de streep te trekken. Een hele serie opgelegde kansen werden in de Velpse ijver om zeep geholpen. En als de doelman al werd gepasseerd stond de lat succes in de weg. Hoewel het gezien het wedstrijdbeeld onverdiend was moesten de Velpenaren met slechts 1 punt genoegen nemen.

Het tweede elftal verdiende een gelijkspel in Nistelrode tegen Prinses Irene 5, maar moest uiteindelijk de punten daar laten. In de eerste helft hielp Jort Spanbroek de Velpse reserves aan de 0-1 voorsprong. In de tweede helft was SCV de betere ploeg en zette Richard Bens koppend het tweede weer op voorsprong. Toch wist Prinses Irene gelijk te maken en toen de Velpenaren in het laatste deel van de wedstrijd met 10 man kwamen te staan zelfs de winnende binnen te schieten

Het derde team verloor kansloos tegen CITO 5 uit Oss. Ook in deze wedstrijd moesten beide keepers de bal vaak uit het net halen. Het werd uiteindelijk een 9-4 nederlaag.

Het vierde speelde thuis tegen koploper Berghem Sport en moest met een nederlaag genoegen nemen. Het werd uiteindelijk in een doelpuntrijke wedstrijd 4-6.

Het eerste vrouwen team van de ST Estria/GVV’57/SCV’58 verloor thuis met  0-5 en raakte haar koppositie kwijt.

Door Harry Oomen.

SCV’58 wint met 4-1 van De Willy’s. Hattrick Pascal van Thiel.

SCV58 speelde in Wilbertoord tegen de Willy’s, de club van oud-trainer Jeroen Denissen. De Velpenaren waren er natuurlijk op gebrand om een goed resultaat neer te zetten tegen hun vorige oefenmeester die liefst vier jaar de scepter zwaaide in Velp.
De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of Pascal van Thiel wist de bal koppend in het net te krijgen en dus kwam SCV’58 op een gewenste vroege voorsprong. De Velpenaren waren daarna duidelijk de betere ploeg en hielden de gastheren onder druk, maar gevaarlijke kansen leverde dat niet op. De thuisploeg wist het met een flinke dosis aan inzet aardig te compenseren. In de tweede helft drong de Willy’s wat aan en lieten zij ook zien wat aanvallende aspiraties te hebben. Niet opletten in de SCV’58 verdediging zorgde in de 65ste minuut zowaar voor de gelijkmaker van Yanick Bens. Vanaf dat moment ging SCV’58 beter voetballen en het duurde niet lang voor de Velpenaren orde op zaken stelden. Myron van Dijk die als invaller Thimo Bongaards was komen vervangen, leverde een afgemeten voorzet af. Wederom was het Pascal van Thiel die boven de Wilbertoordse verdedigers uit torende en raak wist te koppen. Vanaf dat moment was de thuisploeg geklopt en toen de scheidsrechter na een overtreding op Junior Banda de bal op de stip had gelegd en Pascal van Thiel zijn hattrick had voltooid was het alleen nog aan onzorgvuldigheid van de Velpse aanvallers te danken dat de score niet snel opliep. Vijf minuten voor tijd werd het mooiste doelpunt gescoord. Na een vloeiende aanval over diverse schijven was het Teun Jacobs die de 1-4 eindstand op het bord bracht.

Het tweede elftal hield in de thuiswedstrijd tegen het zesde OSS’20 de punten in Velp. Na een achterstand bij rust wisten de spelers via doelpunten van Roby Arts en Haris Fetahovic de stand om te buigen in een 2-1 eindstand. Een verdiende overwinning gezien het spelbeeld.
Het derde team had voldoende kansen om ook drie punten te behalen, maar moest zich uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel tevreden stellen.
Het vierde nestelde zich door een 0-2 overwinning in Oijen knap op de tweede plaats op de ranglijst.
Het eerste vrouwen team van de ST Estria/GVV’57/SCV’58 verloor weliswaar met 1-0 van Juliana Mill, maar bleef wel koploper.

Wim Spanbroek en Thijs Jongerius vallen in de prijzen bij SCV’58.

Tijdens de Vrijwilligersavond van SCV’58 is het de traditie om jubilarissen te huldigen, D’n SCV’er uit te reiken en de winnaar van de Aanmoedigingsprijs bekend te maken. Dit zijn de hoogst haalbare prijzen binnen onze voetbalvereniging, geschonken door SCV’ers aan SCV’ers.
Voorzitter Henk Cuppen overhandigde Wilfred van Boekel (40 jaar lid) en Stijn Mol (25 jaar lid) een mooi aandenken. Helaas kon Charles Janssen (ook 40 jaar lid) niet aanwezig zijn.
De Aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Thijs Jongerius. Thijs trekt er op zaterdagmorgen altijd vroeg op uit jeugdwedstrijden te fluiten. Hij is één van die jonge bevlogen SCV-vrijwilligers die het leuk vindt om iets (terug) te doen voor de club. Omdat wij toch al vaak krap in de scheidsrechters zitten, worden de activiteiten van Thijs zeer gewaardeerd door de leden én het bestuur van SCV’58. Als dank ontving Thijs een cadeaubon van Bento Sport.
D’n SCV’er, de allerhoogste prijs binnen SCV’58, was dit jaar voor Wim Spanbroek. Jarenlang behoorde Wim al tot de genomineerden en dit jaar was het dan eindelijk zover dat hij de felbegeerde SCV’er in ontvangst mocht nemen. Wim verricht al heel lang vrijwilligerswerk bij SCV’58. Wim hoeft daarbij niet zo op de voorgrond te treden, maar hij is een drijvende kracht achter de schermen. Dat was al zo toen hij nog in de redactie zat van het inmiddels ter ziele gegane clubblad De Schuiver. Later bracht hij zijn voetbalkwaliteiten over aan de jeugd en was jarenlang trainer/leider van verschillende jeugdteams. Net zoals Thijs ontzorgt ook Wim de vereniging als het gaat om het fluiten van wedstrijden. Hij deed dit al veelvuldig bij de jeugd, maar is nu ook vaak te zien als de deskundige leidsman bij seniorenwedstrijden.Een paar jaar geleden trad Wim toe tot het bestuur van SCV’58 en nam de taak van Directeur Wedstrijdzaken op zich. Die taak vervult hij met verve en door zijn positieve inbreng en betrokkenheid, is Wim een zeer welkome aanvulling van het bestuur geworden. 
Het bestuur van SCV ’58 feliciteert Wim en Thijs van harte met deze mooie prijzen en hoopt nog lang van hun diensten gebruik te mogen maken.

 

Data SCV-kwis en Jubileum !

Alvast noteren:

29 december a.s.:   SCV-kwis in de kantine.

9 en 10 juni 2018:   60-jarig Jubileumfeest.

Kantinemedewerk(st)ers gevraagd

De toename van het aantal EGS-jeugdteams heeft ervoor gezorgd dat het op Sportpark De Kranenhof op zaterdagen veel drukker is geworden.

Dit is aan de ene kant hartstikke leuk en gezellig maar aan de andere kant betekent het voor de vrijwilligers die achter de bar in het clubhuis staan een zwaardere belasting.

Wij willen dan ook een oproep doen aan alle ouders om deze vrijwilligers te ondersteunen. We zijn daarbij met name op zoek naar hulp tussen 12:30 uur en 14:30 uur.
De werkzaamheden bestaan uit het meedraaien van de bardienst en het helpen in de keuken.

Wanneer we voldoende aanmeldingen hebben, kunnen we een rooster maken en dan komt iedereen maar een paar keer in het seizoen aan de beurt.

Meld je aan via samenwerking.egs@gmail.com of bij kantinebeheerder Piet Michiels, die iedere zaterdag aanwezig is.

Samen helpen we elkaar om van de EGS een succes te maken!! 

Pagina 1 van 6512345...102030...Oudste berichten »

ARCHIEF

 •  

  • 2017 (63)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn