NIEUWS

Lijn

Uitnodiging voor alle leden, ex-leden en iedereen die SCV’58 een warm hart toedraagt:

SC Sint Hubert – SCV’58 : 2 – 4.

SCV speelde zondag in een lekker temperatuurtje de uitwedstrijd tegen SC Sint Hubert. De Velpenaren maakten geen fout en pakten de drie punten, ondanks drie afgekeurde Velpse doelpunten.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en liet het thuispubliek al na 15 minuten juichen toen Frank Thelosen met een hard schot de 1-0 mocht aantekenen. De SCV-ers kwamen daarna beter in de wedstrijd en maakten nog voor rust gelijk door een doelpunt van Jannes Raaijmakers. In de 57 minuut ging de bal op de stip na een lichte overtreding in het Velpse strafschopgebied. In eerste instantie schoot Thelosen de bal op de lat, maar omdat de scheidsrechter nog niet had gefloten, moest de pingel over. Ook nu belandde de bal echter op de lat en bleef de stand gelijk. SC Sint Hubert drong aan, maar er was wat meer ervaring bij de Velpenaren, die rustig wachtten op de fouten aan de kant van de thuisploeg en razendsnel in de omschakeling toesloegen. De 1-2 werd na 65 minuten gescoord door Pascal van Thiel. Bart Bardoel maakte er enkele minuten later 1-3 van, maar de allermooiste goal van de middag was van Pascal van Thiel, die met een bekeken boogbal in de 75ste minuut doelman Maas van de thuisploeg verschalkte. Invaller Timo Nabuurs maakte er in de 84ste minuut nog 2-4 van, maar dit was louter voor de statistieken.

SCV’58 2 speelde met een zwaar gehavende ploeg tegen de kampioenskandidaat bij uitstek, HVCH uit Heesch. Na 15 minuten keken de Velpenaren al tegen een 3-0 achterstand aan en het tekent de Velpse reserves dat er daarna goed georganiseerd partij werd geboden en dat ze de koppies niet lieten hangen. Uiteindelijk werd er in de tweede helft nog vier keer door de thuisploeg gescoord en werd het een 7-0 nederlaag.
Het derde pakte wederom de volle buit tegen Prinses Irene, door met 5-2 te winnen. De ploeg van Martijn Hoefnagel is aan een opmerkelijk opmars op de ranglijst bezig.
Het vierde team nestelde zich door een nipte 3-2 overwinning op NLC’03 7 in de top van de ranglijst en kan het seizoen over twee weken afsluiten op een verdienstelijke 4de plaats.
De dames van ST Estria/GVV’57/ SCV’58 VR 1 speelden dit weekend niet. Ze waren vrij.

 

Derby eindigt onbeslist, SCV’58 – GVV’57 2 – 2

In een sportieve wedstrijd werd zondag de Graafse derby tussen SCV’58 en GVV’57 gespeeld. De puntendeling was een afspiegeling van de wedstrijd, die nooit het karakter van een echte derby kreeg.
In de eerste helft was GVV’57 de wat sterkere ploeg en zette zij de Velpenaren wat onder druk. SCV’58 was echter de eerste ploeg die op voorsprong kon komen toen in de 20ste  minuut een voorzet op de tweede paal belandde. Enkele minuten later deed ook GVV’57 het aluminium trillen, een schot op goal belandde buiten bereik van Mike van Workum ook op de paal. Enkele minuten later was het wel raak voor de bezoekers, een mooie aanval werd netjes afgerond door Menno van Tienen. Het was op dat moment een afspiegeling van de wedstrijd. Meteen in de tweede helft had GVV’57 de wedstrijd kunnen beslissen. Pepijn van Delden werd diep gestuurd en kwam oog in oog te staan met SCV’58 doelman Van Workum, die goed naar de bal bleef kijken en kundig de Velpse ploeg op de been hield. Vanaf dat moment werd SCV’58 sterker en waren zij de betere ploeg. Een fout in de GVV’57 verdediging deed Pascal van Thiel vrij voor de goal komen en de Velpse topschutter maakte geen fout en scoorde beheerst in de 58ste minuut. De Velpenaren bleven sterker en het wachten was op de voorsprong. Die kwam er ook in de 70ste minuut. Met een goede aanname en een prachtige volley van 20 meter afstand zette Jannes Raaijmakers de Velpenaren op voorsprong. De Graafse opponent zette nog een keer aan, omdat men anders de strijd om de derde periode wel kon opgeven. SCV’58 liet zich weer wat terug dringen en loerde wat op de counter om het werk af te maken. Balverlies op het middenveld stelde Pepijn van Delden in staat zo voor te geven dat de gelijkmaker maar hoefde te worden binnengelopen. Met dit doelpunt in de 86ste minuut werd ook meteen de 2-2 eindstand bepaald.

SCV’58 2 gaf uit in Ravenstein goed partij tegen het hoger geplaatste 3de team van deze club. Na een 0-1 voorsprong werd de ruststand op 2-1 bepaald. Na de hervatting werd de gelijkmaker gemaakt, waarna twee fouten weer de 4-2 voorsprong voor de vestingstad-bewoners betekende. Met een uiterste krachtsinspanning werd het 4-3 en hing de gelijkmaker in de lucht. Die was zeker verdiend maar kwam er uiteindelijk niet.
Het derde is de laatste wedstrijden goed op dreef en won uit met 4-7 van buurman Estria 4.
Het vierde team liet de punten in Grave bij GVV’57 3. Het werd 1-0.
De dames van ST Estria/GVV’57/ SCV’58 VR 1 speelden met verschillende goed invallende jeugdspelers thuis tegen Gemert met 0-0 gelijk en voegden zo een puntje aan het totaal toe.

Door Harry Oomen

SCV’58 wint, maar grijpt niet de 2e periodetitel.

SCV’58 speelde deze middag een belangrijke wedstrijd. Bij winst thuis tegen Odiliapeel en verlies van Gassel, konden de Velpenaren immers de 2e periodetitel binnenhalen. SCV deed haar plicht door met 2-1 te winnen van het hoger geklasseerde Odiliapeel, maar omdat ook Gassel won visten de mannen van Jan Schaap achter het net.
SCV’58 wist wat te doen en begon dus ook fel aan de wedstrijd. Dit leverde mogelijkheden op voor Pascal van Thiel en Jannes Raaijmakers. Na 20 minuten kreeg Odiliapeel meer vat op de wedstrijd en werd het een gelijk opgaande strijd. Echte kansen waren er voor beide ploegen niet meer in de 1e helft. De 2e helft liet een ander beeld zien omdat Odiliapeel al snel op voorsprong kwam door een doelpunt van Bram Habraken. Dit was voor SCV’58 het sein om er nog een schepje bovenop te doen. De ploeg kreeg terecht loon naar werken; Tomas Raaijmakers bereikte met een splijtende pass Harris Fetahovic die op zijn beurt direct een perfecte voorzet gaf op Jannes Raaijmakers waarna de  gelijkmaker een feit was. Maar SCV’58 wilde en moest meer. Schoten van respectievelijk Sjoerd Oomen en “Junior”  troffen helaas geen doel, maar duidelijk was dat een treffer in de lucht hing. Die kwam er ook toen Pascal van Thiel in de 75e minuut, na een lange aanval over veel schijven, beheerst de bal binnenschoot. Dit bleek ook de winnende treffer te zijn, maar helaas dus niet de treffer die de periodetitel opleverde. Al met al kan SCV’58, in de aanloop naar de derby tegen GVV’57 a.s. zondag, terugkijken op een goede wedstrijd. 

Opnieuw overwinning voor SCV’58 !!

SCV’58 speelde dit weekend tegen het laag geklasseerde De Willy’s uit Wilbertoord, waar oud SCV’58-trainer Jeroen Denissen de scepter zwaait. In een wedstrijd waar weinig meer op het spel stond, werd het, zoals verwacht,  een overwinning. De vierde op rij alweer voor SCV’58!
SCV’58 was de eerste 20 minuten wat sterker dan de opponent uit Wilbertoord, maar dat resulteerde niet in kansen. Sterker nog.. Het eerste wapenfeit was van de bezoekers, die in de 22 minuut rakelings langs schoten. Myron van Dijk was twee minuten later echter wel succesvol voor de thuisploeg. Via de binnenkant van de paal liet hij met een hard schot de 1-0 op het scorebord zetten. SCV’58 had voor rust de wedstrijd echter al definitief kunnen beslissen, maar was niet zorgvuldig in de afwerking. Dat gebeurde wel na 10 minuten spelen in de tweede helft toen Jannes Raaijmakers met een fraaie lob de doelman van De Willy’s verschalkte; 2-0. Bart Bardoel schoot enkele minuten later nog op de lat. Daarna was het de Willy’s die aanzette voor een slot offensief. In de 83ste minuut had de aansluitingstreffer op het scorebord kunnen komen, maar vrij voor doelman Mike van Workum werd de binnenkant van de paal geraakt. Zodoende bleef het bij een 2-0 overwinning en kan SCV’58 zich gaan opmaken voor een belangrijke wedstrijd op Hemelvaartsdag. Winnen de Velpenaren dan van Odiliapeel en verliest Gassel thuis van GVV’57, dan pakken de Velpenaren de tweede periodetitel. 

SCV’58 2 speelde dit weekend niet, maar leed afgelopen donderdag in de vooruitgeschoven wedstrijd een 0-2 nederlaag. De Velpse reserves speelden goed tegen de tegenstander Jumbo/Blauw-Geel’38, waarvan eerder dit seizoen met 11-2 van was verloren.
Het derde won thuis tegen het in de bovenste regionen verkerende Achilles Reek. Met liefst 4-0 werd flink uitgehaald.
Het vierde team moest in Megen haar meerdere erkennen in het derde elftal van Ulysses. Het werd een 4-2 nederlaag. Het was uitgerekend Sander Janssen die met 3 doelpunten (!) zijn oude club de das om deed.
De dames van ST Estria/GVV’57/ SCV’58 VR 1 wonnen met maar liefst 4 doelpunten verschil van FC de Rakt. Het werd 1-5.

 

Goede overwinning SCV’58 tegen VIOS’38 : 4 – 3.

Vandaag een belangrijke thuiswedstrijd van SCV’58 in de strijd om de 2e periodetitel tegen VIOS’38 uit Beugen. De Velpenaren begonnen goed aan de wedstrijd en na 10 minuten stond het al 1-0. Pascal van Thiel doorzag de bedoelingen van de keeper en kon eenvoudig de openingstreffer aantekenen. Lang kon SCV’58 niet van deze voorsprong genieten; 5 minuten later zag keeper Mike van Workum een bal over zich heen gaan die door Jasper Tonnesen niet goed werd geraakt en juist daardoor in het doel verdween. In deze fase had VIOS’38 ook het betere van het spel en bracht dat tot uitdrukking door een paar minuten later de 1-2 te scoren. Dit keer was het Dirk Jilisen die een aanval over rechts beheerst afrondde. SCV’58 was het even kwijt, maar aan de stand veranderde de 1e helft niets meer. De 2e helft was een stuk spectaculairder en van Velpse kant veel energieker. De ingevallen Timo Bongaards liet zich direct goed zien met een goede actie, waarna hij de goed spelende Bart Bardoel in de gelegenheid stelde om de gelijkmaker aan te tekenen. Tegen de verhouding in kwam VIOS’38 toch weer op voorsprong toen de Velpse defensie de bal niet goed weggewerkt kreeg. Het was weer Dirk Jilisen die eenvoudig kon afronden. Even was SCV’58 aangeslagen, maar door goed druk te zetten op de verdedigers wisten de mannen van Jan Schaap de wedstrijd in 3 minuten helemaal om te draaien. Eerst was het Sam Stobbelaar die alleen voor de keeper beheerst inschoot (3-3) en twee minuten later lag de bal alweer in het doel. Een schot van Timo Bongaards werd geblokt, maar de attente Myron van Dijk wist de rebound uitstekend te benutten. In een spannende slotfase werd die voorsprong niet meer uit handen gegeven en trok SCV’58 als team de winst naar zich toe.

De andere uitslagen van dit weekend
SCV’58/Estria/GVV’57 Dames 1 – Erp Dames 1 : 2-2
Festilent – SCV’58 2 : 1 – 1
SCV’58 3 – Ruwaard : 3 – 0
SCV’58 4 – DAW 9 : 4 – 5.

KONINKLIJK LINTJE VOOR HENK !!

In het Jubileumjaar van SCV’58 is vandaag onze voorzitter Henk Cuppen gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau !!

Heel toevallig was Henk in de kantine van SCV’58 in verband met een afspraak. Die afspraak kwam (natuurlijk) niet opdagen, maar even na 10.30 uur verschenen wel het college van burgemeester en wethouders van Grave, familieleden, vrienden, kantinebeheerders en de overige bestuursleden. Henk was duidelijk verrast door dit “complot”. In de speech van burgemeester Lex Roolvink werd Henk geroemd om zijn activiteiten  die hij als vrijwilliger doet voor de samenleving. Daarbij refereerde de burgemeester aan de tijd dat Henk bij de KPJ tal van activiteiten organiseerde, maar ook toen ook al bij SCV’58 actief was. Vanaf 1982 maakte Henk deel uit van het bestuur. Het wedstrijdsecretariaat deed hij naast de vele klussen die er altijd wel bij een vereniging zijn (clubscheidsrechter, bardienst, onderhoudsploeg, etc). Al meer dan 10 jaar is Henk nu voorzitter, maar zijn betrokkenheid bij de club is nog altijd onveranderd groot en nog steeds draait Henk gewoon de bardienst en verricht hij veel renovatiewerkzaamheden aan het clubgebouw. Elk jaar wordt Henk ook gesignaleerd als vrijwilliger bij het Ballonenfestival in Grave. Wat zeker ook niet onvermeld bleef was dat Henk jarenlang voor zijn moeder heeft gezorgd en nu nog steeds de zorg van ouderen op zich neemt (o.a. bij de Cocon in Sint Anthonis). De gemeente Grave is Henk dus veel dank verschuldigd. Die dank werd bekrachtigd met de woorden: het heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander behaagt Henk te benoemen als Lid in de Orde van Oranje Nassau !!

Het bestuur van SCV’58 feliciteert Henk van harte met deze zeer verdiende onderscheiding en is trots om zo’n voorzitter binnen haar gelederen te hebben.

 

 

 

 

Wisselend succes voor SCV’58.

Op donderdagavond jl. speelde SCV’58 tegen het in de onderste regionen verkerende SC St. Hubert. Het werd zoals verwacht een overwinning.
Hoewel de velpenaren in het eerste deel van de wedstrijd slordig speelden, waren de beste kansen ook voor de thuisploeg. De eerste kans was echter voor de bezoekers. Doelman Van Workum was echter attent. In de 23ste minuut was het bijna raak voor SCV’58, maar doelman Jordy Maas van Sint Hubert was net iets eerder bij de bal. Even later was hij wel kansloos op een diagonaal schot in de kruising van Bart Bardoel; 1-0. Met een goede reflex wist Mike van Workum vlak voor rust een doelpunt via een kopbal van dichtbij te voorkomen. Na rust stelden de Velpenaren orde op zaken toen Jannes Raaijmakers er 2-0 van maakte. In de 80ste en 85ste minuut deed ook De Velpse topscorer, pascal van Thiel van zich spreken door de derde en vierde Velpse treffer voor zijn rekening te nemen. S.C. St. Hubert aanvoerder Roy Hutting redde in blessure tijd de eer voor de gasten door via de binnenkant van de paal met een afstandsschot de 4-1 in de touwen te schieten.

Gistermiddag gingen de mannen van Jan Schaap op bezoek in Odiliapeel waar het tegen de op de 4de plaatst staande voetbalteam. Met een goede en gezonde dosis inzet werd een punt binnengehaald.
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en de ruststand 0-0 was dan ook een getrouwe afspiegeling van de wedstrijd. In de tweede helft opende Jannes Raaijmakers na een kwartier spelen de score. Lang konden de SCV’58-ers niet profiteren van de voorsprong, want enkele minuten later schoot Luut van der Pol de gelijkmaker tegen de touwen. Vlak voor tijd leken de gasten de volle buit mee naar Velp te kunnen nemen, want Jannes Raaijmakers was in de 88ste minuut wederom trefzeker. Na goed doorzetten van Pascal van Thiel schiet hij de 1-2 binnen. Ook nu kon SCV’58 niet lang van de voorsprong profiteren, want in blessuretijd is het weer Luut van de Pol die de gelijkmaker scoort.

SCV’58 2 speelde thuis een prima eerste helft tegen titelkandidaat Herpinia 4 en had de pech dat het net voor rust op een 0-1 achterstand kwam. In de tweede helft gaven de gasten gas en scoorden ze meteen na rust de 0-2. De wedstrijd was gelopen, hoewel de Velpenaren tot twee maal toe de paal en een keer de lat raakten. Uiteindelijk konden de bezoekers uitlopen naar 0-5.
Het derde moest thuis haar meerdere erkennen in SES 4 en keek met rust tegen een 1-2 achterstand aan. Uiteindelijk werd het 2-5 in het voordeel van de Langenbomers.
Het vierde team en de dames van ST Estria/GVV’57/ SCV’58 VR 1 waren dit weekend vrij.

 

 

Pagina 1 van 6912345...102030...Oudste berichten »

ARCHIEF

 •  

  • 2018 (24)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn