NIEUWS

Lijn

SCV’58 koploper af na verlies tegen VIOS (2-0).

SCV’58 wint met 1-0 van De Zwaluw.

De topper tussen SCV’58 en De Zwaluw was uiteindelijk een vrij vlakke wedstrijd. Op een afgekeurd doelpunt na van SCV’58, waren er in de 1e helft geen kansen voor beide ploegen. Na rust speelde SCV’58 beter en kwam terecht op voorsprong; Myron van Dijk scoorde mooi uit een vrije trap. A.s maandag weer een topper voor SCV’58. De mannen van Jan Schaap spelen dan uit tegen VIOS uit Beugen.

SCV’58 blijft gewoon winnen!

SCV’58 speelde tegen HRC uit Afferden een thuiswedstrijd die moest worden gewonnen om de ranglijst te blijven aanvoeren. Het door blessures geplaagde Velpse team slaagde daar gelukkig in, maar het ging niet helemaal zonder slag of stoot.
SCV’58  was in de eerste helft de veel beter ploeg en de gasten kwamen er slechts sporadisch uit. Toch wisten de Velpenaren geen enkele kans weg te geven. Aan Velpse zijde ontbrak het ook aan raffinement om de score te openen en zodoende werd de rust met de brilstand bereikt. Ook in de tweede helft waren de Velpenaren de betere ploeg, maar nu kwamen de bezoekers uit Limburg wel iets dichter bij het Velpse doel. De Velpse verdediging hield echter prima stand. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. Zeker toen Jannes Raaijmakers na 65 minuten met een ernstige knieblessure het veld moest verlaten. De bezoekers misten kort daarna een dot van een kans. Uit een voorzet van Bart Bardoel wist Kevin Woesthoff met een halve volley in de 80ste minuut alsnog de score te openen in Velps voordeel. Met man en macht trokken de Velpenaren uiteindelijk deze belangrijke overwinning over de streep en kunnen zij zich opmaken voor het belangrijke Paasweekend waar zaterdag thuis eerst de strijd moet worden aangegaan met het op de 3de plaatst staande De Zwaluw en maandag VIOS’38, de andere titel opponent, in Beugen moet worden bezocht.

Het tweede elftal speelde een goede eerste helft tegen Herpinia 4 en wist met een 0-0 stand de rust te bereiken, hoewel het zeker 3 goeed kansen om de score te openen had gekregen. In de 2de helft wisten de bezoekers na 55 minuten 0-1 te scoren en vrij vlot daarna ook 0-2. Bij een 0-3 stand wist Geert Arts wat terug te doen; 1-3. Uiteindelijk wist Herpinia nog twee keer te scoren. Uitslag 1-5

Het derde elftal pakte een 0-3 overwinning bij het gezamenlijke combinatieteam ST Estria/GVV57/ SCV58 6.

Het vierde elftal deelde de punten met DWSH’18 4.

Door Harry Oomen

SCV’58 verliest de derby tegen GVV’57.

Koploper SCV’58 speelde zondag de gemeentelijke derby in Grave tegen het hooggeplaatste GVV’57. Voor de gastheren was het de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken en voor SCV’58 was het de mogelijkheid om één van de concurrenten om de titel te elimineren.
SCV’58 was duidelijk niet in haar doen en bracht zeker in de eerste helft niet wat ze kunnen brengen. Het was vaak de lange hoge bal, maar de laatste linie van GVV’57 gaf geen krimp en er waren nauwelijks kansen. GVV’57 gokte op de snelheid van de GVV’57 aanvallers Van Delden en Wouterson. Na 10 minuten spelen leek dat succes te hebben. Lemin Barow verscheen oog in oog met doelman Van Workum en nadat de Velpse doelman zijn schot had gekeerd, was hij kansloos op de geplaatste schuiver van de GVV”57 middenvelder. Gelukkig ging de bal net naast de paal. Na 20 minuten werd het toch 1-0. Niet goed uitverdedigen stelde Pepijn van Delden in staat om de thuisploeg op 1-0 te zetten. Pascal van Thiel kreeg daarna na mistasten van GVV’57 doelman Veekens met een kopbal de kans om de stand gelijk te trekken, maar de bal vloog over. Niet lang daarna werd SCV’58 voor de tweede keer geklopt. Nu was het Aldair Rodriques de gevierde man. Vanaf dat moment gooiden de Velpenaren de schroom van zich af en probeerden zij de schade te herstellen. Meteen na rust had de aansluitingstreffer al binnen kunnen vallen, maar de paal stond succes in de weg. Toen Jannes Raaijmakers er na ruim een uur spelen wel in slaagde de bal in het doel te werken, leek het nog slechts wachten op de gelijkmaker. GVV’57 werd op eigen helft vastgezet, maar wist toch met enkele counters nog twee prima kansen te creëren. Doelpunten leverde dat niet op. SCV”58 speelde alles of niet. Een kopbal die via de kruising terug in het veld sprong en een bal die van de lijn werd gehaald, zorgden ervoor dat de Velpenaren een pijnlijke 2-1 nederlaag leden.
Donderdag wacht in Velp de virtuele koploper VIOS uit Beugen en hebben de voetballers de kans om zich te revancheren.

Het tweede elftal speelde een prima partij tegen het op de 2de plaatse staande Margriet uit Oss, maar wist niet te winnen. Nadat de Ossenaren al voor rust op 2-0 waren gekomen, verkleinde Mike van Workum met een puntertje de achterstand nog voor rust. Na rust kwam Margriet weer op 3-1, maar ook nu gaven de Velpenaren zich niet gewonnen. Max Peters wist de 3-2 binnen te tikken, maar verder kwamen de Velpse reserves niet.

.Het derde elftal verspeelde drie punten tegen Festilent 6. Ze verloren met 3-7 en zijn uitgeschakeld voor de titel Het vierde elftal was met 2-1 te sterk voor het 5de van Vianen Vooruit en lijkt nu afstand te nemen van de laatste plaatsen

Door Harry Oomen

Weekbrief EGS

http://www.estria.nl/upload/estria/file/Weekbrief/190325%20derde%20helft%20EGS%2023.pdf

Klik op de link en je ziet berichten over de samenwerking, de techniektraining, wedstrijdverslagen en het resterende programma voor dit seizoen.

SCV verliest met 2-1 van De Zwaluw.

SCV’58 speelde tegen mede-titelkandidaat De Zwaluw uit Oeffelt. Het was voor de gastheren zaak om het gat met de Velpse koploper niet verder te laten oplopen en te verkleinen naar twee punten.
Al vroeg in de wedstrijd moest trainer Schaap zijn spelmaker Myron van Dijk al naar de kant halen toen hij een blessure opliep in een duel.Met Bart Bardoel als zijn vervanger probeerden de Velpenaren de gastheren op achterstand te zetten, maar die lieten dat niet toe. Ze waren voor rust zelfs de iets betere ploeg en maakten wat meer aanspraak op de openingsgoal. Toch werd de rust ingegaan met een 0-0 stand. In de tweede helft was er slechts 5  minuten gespeeld, toen de scheidsrechter voor een duw in de rug een vrije trap gaf op 20 meter van het Velpse doel. Willem van Haren zag zijn harde schot over de grond in het doel verdwijnen. Toen de Velpenaren goed en wel weer in het spel zaten, was er weer een vrije trap te nemen. Deze keer werd de bal in een keer op de slof genomen door Jarno Kosman, die aan de aandacht van de Velpse verdediging was ontsnapt. Op zijn inzet was doelman Van Workum voor de tweede keer kansloos; 2-0. Vanaf dat moment speelden de Velpenaren een alles of niets spelletje en wisten ze na 78 minuten spelen de achterstand te verkleinen. Jannes Raaijmakers was de gevierde man. Wat de Velpenaren ook probeerden de Oeffeltenaren gaven de overwinning niet meer uit handen en liepen zo drie punten in.

Het tweede elftal speelde een matige partij, maar wist zich niet te herstellen van de smadelijke nederlaag van een week geleden en verloor thuis tegen het onderaan staande DAW 5 met 0-2.

Het derde elftal verspeelde drie dure punten tegen OKSV 2. Met een 6-1 nederlaag werden de Velpenaren met de neus op de feiten gedrukt.

Het vierde elftal verloor met 1-5 in Cuijk tegen SIOL en heeft met slechts 5 punten vlug eens een overwinning nodig.  

Door Harry Oomen.

SCV heeft wind mee !!

SCV’58 nam het zondagmiddag op tegen SVS 1, een team uit de onderste regionen in de 5de klasse, en deed goede zaken. Niet alleen omdat de wedstrijd werd gewonnen, maar ook omdat concurrent De Zwaluw twee punten liet liggen.
SCV’58 had het beste van het spel en zette de tegenstander vast op eigen helft. Na 5 minuten hadden de Velpoenaren al op voorsprong moeten komen, maar de bal ging er niet in. Dat was overigens het verhaal van de eerste helft; een veel sterker SCV’58 dat de mooiste kansen niet kon benutten. Met een van de spaarzame uitvallen van de Stevensbekers, had SCV’58 zelfs voor rust op achterstand kunnen komen. Verkeerd terugspelen zorgde dat de bal in de voeten van Bibi Biermans kwam. Gelukkig was doelman Van Workum attent en redde hij oog in oog met de Stevensbeekse aanvaller. In de tweede helft werd Myron van Dijk, terug van een blessure die hem weken aan de kant hield in het veld gebracht en het duurde niet lang, voordat het eerste doelpunt genoteerd kon worden. Uit een hoekschop zette Thimo Bongaard SCV’58 op 1-0. Lang konden de Velpenaren hiervan niet genieten, want enkele minuten later werd er niet goed op de keeper terug gekopt en kon Bibi Biermans de stand gelijktrekken. Na een klein uur spelen werd het dan toch verdiend 2-1 toen Pascal van Thiel door het midden werd aangespeeld en beheerst afrondde. De wedstrijd leek beslist, maar kon met het derde Velpse doelpunt in de 70ste minuut in het slot. Weer was Van Thiel de doelpuntenmaker en was hij er als de kippen bij om zijn tweede van de middag te maken toen SVS doelman Van Dinter de bal los liet. De sterk spelende Jelle van Haren soleerde in de 80ste minuut van achteruit door de SVS defensie en kon slechts door een overtreding van de SVS-goalie worden gestopt. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten door penalty-killer Haris Fetahovic. Deze 4-1 was meteen ook de eindstand.
Het tweede elftal had in Oss tegen OSS’20 5 een complete offday; of liever gezegd off-tweede-helft. Bij rust keken zij tegen een 1-0 achterstand aan, en leek er mede gezien het windvoordeel in de tweede helft, nog van alles mogelijk. Toen vlak na rust meteen de tweede Osse treffer viel, gingen er veel koppies hangen en was er van overtuiging geen sprake meer. De stand liep uiteindelijk op tot een beschamende 8-0 nederlaag.
Het derde elftal wist tegen Achilles Reek 3 drie punten te verdienen, en blijft in de race in de strijd om het kampioenschap.
Het vierde elftal zag haar wedstrijd weer eens worden afgelast en moet nu nog meer dan de helft van de competitiewedstrijden spelen.

Geslaagde ‘Philipsen Accountants en adviseurs’ zaalvoetbaldag voor de EGS jeugd


Vandaag donderdag 7 maart vond mede dankzij naamgever en sponsor Philipsen Accountants en Adviseurs een geslaagde zaalvoetbaldag plaats onder leiding van Zportz, welke organisatie ook de wekelijkse techniektrainingen verzorgt. Zo’n 40 enthousiaste kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar, die niet zoals veel anderen op (wintersport-)vakantie waren speelden in diverse opblaasbare velden een onderlinge competitie aangevuld met overige voetbalspelletjes. Kortom een geslaagde dag!

Roeland Hoffmann

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (17)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn