NIEUWS

Lijn

10-2: Alle wedstrijden SCV-teams afgelast !!


Zportz Boarding Field Toernooi tijdens de Carnavalsvakantie in Grave

Beste ouders en voetballers/ voetbalsters van de voetbalschool

In de Carnavalsvakantie op donderdag 7 maart 2019 organiseert Zportz een uniek Boarding Field Toernooi!

Tijd: 10.00 tot 15.00uur

Locatie: Sporthal Op Den Ham in Grave

We spelen een 4 vs 4 toernooi in 3 opblaasbare boarding velden.

De deelnemers komen zo veel meer aan het voetballen en spelen heel veel wedstrijden. De bal blijft bijna altijd in het veld, wat de wedstrijden heel snel, intensief en dynamisch maakt. De deelnemers leren extra goed met hun lichaam te werken en de bal goed af te schermen. Super goed voor de ontwikkeling als complete voetballer/ster!

De teams worden ingedeeld op leeftijd.

Extra leuk! Mooie korting!

Dankzij sponsor Philipsen Accountants (waar Velpenaar Roland van Boekel partner is) kunnen de inschrijfkosten laag gehouden worden. (zij nemen de zaalhuur voor hun rekening)

Neem een vriendje/vriendinnetje mee! De leden van de voetbalschool mogen een introducé, die niet bij de voetbalschool zit, meenemen voor een “vriendenprijs” en betaal samen 30 euro.Nieuwe prijs €20,-

(zie link hieronder) In het vakje opmerkingen vul je de gegevens van het vriendje of vriendinnetje in.

Lukt het niet om een vriendje/vriendinnetje mee te nemen? Schrijf je dan in bij het product losse inschrijving en betaal 25 euro. Nieuwe prijs €15,- (zie link hieronder)

Tackle je vriendje en of vriendinnetje en kom samen bij Zportz een uniek en sportief toernooi beleven, maakt voetbal mooier!

Schrijf je hier in als je een introducé meeneemt:

INDOOR BOARDING FIELD TOERNOOI GRAVE 2019 VOETBALSCHOOL LEDEN + INTRODUCÉ(EEN NIET VOETBALSCHOOL LID) €20,- INSCHRIJVEN

Schrijf je hier in bij losse inschrijving, dus als je geen introducé meeneemt:

INDOOR BOARDING FIELD TOERNOOI OP DEN HAM   GRAVE 2019    MAAKT VOETBAL MOOIER!   €15,-(LOSSE INSCHRIJVING)      INSCHRIJVEN

Puntenverlies voor SCV’58.

Koploper SCV’58 nam het op tegen het laag geklasseerde SCMH’18, de fusieclub uit St. Hubert en Wilbertoord. De mannen van trainer Marco Benneheij zijn de laatste weken op dreef en bonden ook SCV’58 aan de zegekar. Daarmee verspeelden de Velpenaren hun koppositie in de 5de klasse aan Holthees-Smakt 1

De eerste helft was SCV’58 de sterkere ploeg en de gasten groeven zich in en kwamen nauwelijks over de middellijn. Toen Myron van Dijk in de 25ste minuut met een blessure uitviel, kwamen de bezoekers wat beter in het spel. Toch hadden de Velpenaren al op 1-0 moeten staan. In de 35ste minuut had de fusieclub op voorsprong kunnen komen, maar Tom Verheijen zag zijn schot net langs gaan. In de tweede helft drukten de Velpenaren door en kwamen er enkele kansjes. Pascal van Thiel was dichtbij het openen van de score, maar zag zijn kopbal op de lat komen. In de 75ste minuut kwam DWSH’18 op voorsprong toen een gegeven penalty werd benut. Rody van Abel maakte vanaf de stip geen fout; 0-1. Even klater leken ook de Velpenaren vanaf 11meter te mogen aanleggen, maar op advies van de grensrechter draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug. De SCV-ers probeerden de gelijkmaker te scoren, maar de bezoekers breidden hun voor sprong via een mooi doelpunt van Frank Thelosen in de 82ste minuut zelfs naar 0-2 uit. Op dat moment wisten de Velpenaren dat er deze zondag niets anders dan een nederlaag inzat en hoe zijn het ook probeerden bleef de stand onveranderd.

Het tweede elftal speelde tegen Margriet 4 uit Oss een slechte eerste helft, maar wisten zich in de tweede helft knap te herstellen. Met de rust was er een 0-1 achterstand, maar door een prima tweede helft te spelen wisten de velpenaren de stand via een kopbal van Christian Bens gelijk te trekken. Er waren nog enkele kansen op een voorsprong, maar met een gelijkspel hadden beide partijen vrede.

Harry Oomen

Zondag 3-2: thuiswedstrijden SCV 3 en 4 afgelast!

Sportaccommodatie EGS: stand van zaken.

Dit bericht is afkomstig van de Werkgroep PR & Communicatie EGS.

Het is even stil geweest rondom de ontwikkelingen van de nieuwe sportaccommodatie na de informatieavonden van het afgelopen jaar. Is er verder aan gewerkt en zijn er nieuwe ontwikkelingen? Terechte vragen waar antwoorden bij horen.

Na de verschillende informatieavonden, waaronder in de aula van het Merlet College, is er inderdaad gestaag verder gewerkt. Het Programma van Eisen (PvE) is door een grote groep vrijwilligers samen gesteld en daarna door een kleinere groep verder uitgewerkt. Vooral de financiële onderbouwing kostte tijd, zeker omdat het een belangrijk onderdeel is. Deze onderbouwing is in samenwerking met externe expertise én (kundige!) vrijwilligers (en heel veel uren) een gedegen document geworden. In dit proces is er zeer nauw samengewerkt met de gemeente Grave.

De belangrijkste vraag die hierbij beantwoord moet worden: “Is een gezamenlijke sportaccommodatie financieel haalbaar?”
Het heeft geresulteerd in een voorstel van het college dat op 22 januari 2019 aan de gemeenteraad gepresenteerd is door een aantal leden van de werkgroep sportaccommodatie. Op 12 februari 2019 zal dit voorstel in de gemeenteraad in stemming gebracht worden. Gaat de gemeenteraad de financiële dekking geven, mochten de 3 voetbalverenigingen Estria, GVV’57 en SCV’58 en de Hockey Club Grave (HCG), hier uiteindelijk voor stemmen.                                        

Moet dit dan niet eerst gebeuren? In de diverse bestuurs-stuurgroep besprekingen is deze vraag al aan de orde gekomen. Gaan we onze leden laten stemmen over een samenwerking zonder dat we weten of een gezamenlijk sportaccommodatie reëel is? Of trachten we een (financiële) goedkeuring van de gemeente te krijgen op ons uitgewerkte plan waardoor we veel concreter kunnen worden naar onze leden?  Het is uiteindelijk het laatste geworden en daar zijn we zeer content mee. Dit is alleen maar mogelijk geworden door de goede samenwerking met de gemeente.

Onze leden gaan in de komende weken meer en gedetailleerder geïnformeerd worden. Er zullen nieuwe informatieavonden gepland worden om het Fusieplan te bespreken. Er zal eerst een gedeelte herhaald worden wat er in de informatie-avonden gepresenteerd is. Dit om degenen die er niet bij konden zijn in staat te stellen om zich alsnog op de hoogte te stellen. Daarna(ast) zal ook het financiële gedeelte verder uitgelegd worden. Mochten we meer informatieavonden/ media nodig hebben dan zullen we die inzetten en of gebruiken. Als dit gebeurd is, gaan we de vraag aan de leden voorleggen (senioren- én jeugdleden) of wij achter het voorstel staan om gezamenlijk verder te gaan én een nieuwe sportaccommodatie gaan bouwen. Op deze sportaccommodatie zullen naast de 3 voetbalverenigingen Estria, GVV’57 en SCV’58 ook de hockeyvereniging (HCG) gesitueerd zijn. Deze vraag, in de verschillende verenigings ALV’s, zal naar verwachting voor de zomervakantie plaats vinden.

Houd dus de komende tijd de verenigingsmedia in de gaten wanneer de diverse informatieavonden plaatsvinden. Alle leden, ouders van spelers zijn welkom om aan te sluiten en zich te laten informeren (én hopelijk ook vragen te stellen) over de voorstellen.

Terugblik 1e seizoenshelft EGS.

De eerste helft van het seizoen 2018-2019 voor onze Samenwerkende Estria/GVV’57/SCV’58 (EGS) jeugd zit er weer op. Een mooi moment om even terug te kijken:

alle jeugd onder de EGS-vlag

We begonnen het seizoen met een uniek moment in onze gezamenlijke verenigingshistorie: Al onze jeugd voetbalt onder de vlag van EGS!
Een compliment aan alle vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen, is op zijn plaats. Het was even wennen maar al snel had onze jeugd zijn draai gevonden. Of ze nooit anders gedaan hadden, vonden ze elkaar blindelings en waren de meest mooie combinaties op het veld te bewonderen. Op basis van de terugkoppeling die we krijgen, lijkt daarmee de versnelde samensmelting prima uit te pakken. Geholpen door de flexibiliteit van onze jeugd (en ouders!) werd er op 2 sportparken getraind en gespeeld. Geen ideale situatie natuurlijk! Laten we hopen dat de gezamenlijk sportaccommodatie snel gerealiseerd wordt, want elkaar zien, spreken en de (sport)momenten delen op één locatie, maakt het samen sporten toch echt veel leuker.

EGS tenues – EGS coachjassen – EGS trainingspakken
Wat zeer zeker bijgedragen heeft tot onze gezamenlijke identiteit is onze gezamenlijke uitstraling. Een lang gekoesterde wens ging hiermee in vervulling (na een voortraject van 5 jaar…!).

Om te beginnen met de tenues: Na overleg werd er besloten om de paarse kleur, die onze meiden al eerder zelf kozen en droegen, vooralsnog te handhaven.

foto Matt Gerrits

Aan onze jeugdteams werden aan het begin van het seizoen de nieuwe tenues overhandigd. Dit alles was alleen maar mogelijk door de ongekende steun die de werkgroep tenue kreeg van alle sponsoren. Binnen een zeer kort tijdsbestek werden deze bereid gevonden om één (of meerdere) teams te steunen. De sponsoren kunnen ook trots zijn, want met hun naam erop wordt de paarse kleur door onze jeugd met  ‘vuur’ verdedigd.  De geleverde tenues komen voort uit een samenwerking met het bedrijf Brandsfit. Zij verzorgde niet alleen de mooie shirts maar droegen ook er aan bij om ons kader (trainers/leiders) tegen gereduceerde prijzen in nieuwe (vooral warme) coachjassen te steken. Ze staan er intussen prachtig bij.

Als klap op de vuurpijl bood sponsor Slaapsfeer aan om de jeugd van EGS verder te ondersteunen. Slaapsfeer biedt namelijk onze jeugd de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerde prijzen, unieke EGS trainingspakken aan te schaffen. Intussen zijn er al 200 pakken verkocht! Ook hier dus weer een sponsor uit de eigen gelederen die toekomst ziet in samenwerken. De sportparken zullen verder paars kleuren, wat ongetwijfeld een mooi gezicht op gaat leveren.

31! jeugdteams – lekker samen voetballen – kampioenschappen
Het resultaat van het samenbrengen van onze is jeugd is dat dit seizoen 4 meisjesteams en 27 jongensteams de paarse kleur van de EGS verdedigen. Degenen die al eens zijn gaan kijken, kunnen beamen dat het een prachtig gezicht is. Zeker de vroege ochtenduren op de 2 sportparken waren een lust voor het oog: Hier was onze jongste jeugd te bewonderen en volgens de kenners kunnen ze er wat van. Dit resulteerde voor enkele teams zelfs in een winterkampioenschap.

In de jongste categorieën worden geen uitslagen en standen bijgehouden, maar op de JO8-1 en JO9-1 stond geen maat. Ze wonnen bijna alle wedstrijden. De JO11-2 wist het seizoen ook bovenaan af te sluiten door een zeer sterk laatste deel van het seizoen. Een bijzondere mix van voetbalkwaliteiten die als team bijna onverslaanbaar was.

Bij de oudere jeugd wist de JO15-1 in de hoogste eerste klasse het winterkampioenschap te veroveren. Geen één tegenstander wist punten te pakken tegen deze geweldenaars. Zover we kunnen nakijken heeft geen van onze afzonderlijke verengingen uit het verleden deze prestatie kunnen evenaren.   

EGS Jeugd – EGS Dames – EGS Heren – Bardoel van Lier Award
De samenwerking bleef niet beperkt tot de jeugd. De dames van de 3 verenigingen hadden het voorbeeld van de samenwerking al eerder omarmd. Zij zijn het derde seizoen gezamenlijk ingegaan en van 3 damesteams naar 2 gegaan. Wellicht kunnen we door de nieuwe aanwas van voetballende meisjes weer gaan groeien. Dat zou in ieder geval mooi zijn nu het dames voetbal zo veel positieve reclame krijgt door onze Nederlandse Leeuwinnen.  Dat goed voorbeeld doet volgen, is bekend. De heren konden niet achterblijven en deden dat dan ook niet. Onder de bezielende leiding van Luuk Bronts werd EGS 6 opgericht. Spelers die onder de diverse verenigingsvlaggen voetbalden, werden succesvol samengebracht. We begrijpen dat de sportieve resultaten er intussen ook mogen zijn en als kers op de taart mocht dit team de Bardoel van Lier Award in ontvangst nemen. Deze Award wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door Estria hoofdsponsor Fysiotherapiepraktijk Bardoel – van Lier voor een persoon of groep mensen die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet om s.v. Estria een socialere en vitalere sportclub te maken met een positieve impact, die nog verder kan reiken dan de vereniging.

foto Matt Gerrits

Enkele jaren geleden ontvingen de 3 EGS meisjescoördinatoren deze Award en nu dus de heren van EGS 6. In de verantwoording om het prachtige bronzen beeldje van kunstenaar Corry Ammerlaan met de titel: SAMENWERKING OP NIVEAU, TOT OVER DE GRENZEN uit te reiken aan EGS 6, lezen we: ‘Zij staan met hun initiatief voor verbinding, een groep mannen die nu al met het oog op de toekomst, op eigen initiatief samen zijn verder gegaan in voetbal en zij hebben het moment van besluitvorming voor een verdergaande samenwerking van Estria, GVV’57 en SCV’58 niet verder afgewacht. EGS 6 helpt ons ook vooruit in een proces waar we middenin zitten. Soms heb je iets nodig om iets te versnellen, of om samen over een drempel heen te komen. De winnaar van 2018 laat ons dat zien.

zelf actief – richting de 2e competitiehelft       
Naast de hierboven genoemde inspanningen en verdiensten van één seizoenshelft EGS moet zeker nog vermeld worden dat onze jeugd ook zelf actief is om financieel de EGS te helpen: Ze verkochten vlaaien en loten voor de grote Clubactie. Zo dragen ze zelf ook een steentje bij aan de EGS!

Met veel vertrouwen gaan we nu richting de tweede seizoenshelft waar we uiteraard in juli weer op terug zullen komen. Wie weet wat we dan als resultaten en ontwikkelingen kunnen melden…

PR-commissie EGS
Januari 2019


Selectie SCV’58 start voorbereiding 2e seizoenshelft.

Afgelopen week heeft de selectie de trainingen hervat. Een spannende 2e seizoenshelft staat op stapel: weet het 1e elftal haar koppositie vast te houden en gaat het 2e het geluk aan haar zijde vinden en enkele plekken stijgen ?
A.s dinsdag (15 januari) al een eerste proeve van bekwaamheid voor het 1e. Zij spelen thuis vriendschappelijk tegen buurman Estria (aanvang 20.00 uur). Op 20 januari begint dan de competitie met een thuiswedstrijd tegen concurrent De Zwaluw. Voor het 2e is de eerste competitiewedstrijd op 10 februari, uit tegen het altijd lastige Berghem Sport.

De winnaars van de SCV-kwis 2018 !

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (7)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn