NIEUWS

Lijn

Informatie over teamindeling EGS 2017-2018, de JO19 en JO11, samenwerkingteams van GVV’57 en SCV’58

De indeling van de jeugdteams van de ST teams van Estria, GVV ’57 en SCV ’58 (ST EGS)!!!

Het zijn CONCEPT indelingen dus er kunnen nog wijzigingen volgen. Liefhebbers om bij de ST-teams als trainer/ster, leider/ster of scheidsrechter/grensrechter aan de slag te gaan, NEEM CONTACT op met JAN NUIJEN(jeugdsecretaris GVV ’57/lid van de Stuurgroep Samenwerking Estria-GVV’57-SCV’58): jan.nuijen@home.nl.

De laatste Derde Helft EGS van het seizoen is verschenen. Hierin zijn o.a. de teamindelingen voor het komend seizoen gepubliceerd:http://www.estria.nl/…/170714%20derde%20helft%2033%20EGS.pdf

Hier is de indeling van JO19 en JO11 te vinden  http://www.scv58.eu/wp-content/uploads//2017/07/Indeling-GVV-57jeugd-seizoen-2017-2018-CONCEPT-versie-14-juli-2017.pdf

Stuurgroep Samenwerking EGS informeert én vraagt!

De Stuurgroep Samenwerking Estria, GVV ’57 en SCV ’58 (EGS) organiseerde op maandag 10 juli 2017 een informatie avond voor ouders van de spelers/ speelsters van de (toekomstige) ST EGS teams én andere geïnteresseerden.

De voorzitter van de Stuurgroep Arthur Brussaard verwelkomde zo’n 100 aanwezigen in de kantine van Estria. Met een terugblik vanaf 2012 waarin de drie verenigingen Estria, GVV’57 en SCV’58 samen kwamen om te bekijken hoe de kwaliteit van het jeugdvoetbal in de gemeente Grave vergroot zou kunnen worden. Het bleek al snel dat SAMENWERKING een van de belangrijke pijlers daarvoor vormt. Deze samenwerking die startte met het samengaan van de meisjesteams groeide in 2015 uit tot een opdracht van de drie Hoofdbesturen aan de Stuurgroep: Werk toe naar een gezamenlijke Jeugd Opleiding (SJO) met alle jeugd van Estria, GVV ’57 en SCV ’58 trainend en spelend in gezamenlijke teams op één sportpark. Deze Samenwerking heeft als doel om het (jeugd)voetbal op langere termijn in Grave te kunnen blijven garanderen én is een ‘nieuwe vereniging’ die gedragen wordt door de spelers/speelsters, ouders/verzorgers én vrijwilligers die samen werken.

De Stuurgroep heeft deze SJO in oprichting beschreven in een Convenant, dat later het Jeugdplan voor de ‘SJO in oprichting’ werd. Hierin wordt de organisatie én het technisch beleid beschreven. Edwin van Kraaij nam de aanwezigen mee in een blik door dit indrukwekkend boekwerk en lichtte zowel de organisatie als het jeugdbeleid op een heldere wijze toe. Daaruit bleek dat er al vele mensen (zo’n 110) als vrijwilliger op allerlei wijzen meewerken aan de SJO, maar ook dat er nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig zijn. Edwin zorgde dat de aanwezigen steeds geïnformeerd werden waar die behoefte aan vrijwilligers het groots is. Vanuit de aanwezigen kwam de vraag of de SJO in oprichting ook open staat voor ‘G-voetbal’, wat door Edwin als positief beantwoord werd.

Hierna vertelde Charlotte Aarns over de Jeugd Evenementen Commissie (JEC) die ook voor de EGS evenementen gaat organiseren. Het eerste evenement staat al op zaterdag 26 augustus 2017 op het programma: De Teambuilding-dag voor de nieuwe ST-teams met hun begeleiding én ook voor alle andere Estria, GVV’57 en SCV’58-teams die nog niet ‘onder de EGS-vlag’ spelen.
Voor deze Teambuildingsdag én andere evenementen kunnen ouders zich altijd aanmelden om mee te helpen! SAMEN zijn wij de SAMENWERKING!!!

Voor het komende seizoen 2017-2018 zijn Samenwerkende EGS Teams (ST) ingeschreven in de JO17, JO15, JO13 én de Meisjes-afdeling.

Stuurgroep lid Maarten Verboom, die samen met Yvonne Arts (meisjes- en damesteams) deze groepen coördineert vanuit de Stuurgroep gaf uitleg aan de aanwezigen over de totstandkoming van de nieuwe teams voor het komend seizoen. Het jeugdplan volgend waarin deze procedure beschreven wordt is deze teamindeling een samenstel tussen de Technische Commissie die aan de hand van observaties en ingevulde ‘spelersbegeleidingsformulieren’ een concept indeling maakt én leiders/trainers. Het concept wordt met de begeleiders/trainers besproken waarna de leeftijds- coördinatoren een eindadvies geven en zorgdragen voor de invulling van het kader bij de teams.
De coördinatoren van de JO17 zijn Charles Jansen en Peter Veekens, van de JO15/JO13 Rick Albers, Wuf Floor en Ricky Seinstra en van de meisjes/damesteams Richard Garot, Joop v.d. Ven en René v.d. Venne.
Vragen over de indeling, die vrijdag 14 juli 2017 ’s avond op de drie websites komt, moeten in eerste instantie aan deze coördinatoren gesteld worden, NIET aan de trainers/leiders.

Menno ter Horst introduceerde de Keepersschool, waar keepers wekelijks (extra) getraind worden door een groep enthousiaste en kundige trainers.

 

Annet Verhoeff informeerde de aanwezigen over de Fair Play commissie. Uitgangspunt is dat alle EGS leden met plezier kunnen sporten zonder ongewenste zaken. Sportiviteit en respect zijn belangrijke elementen van onze sport. Hoe zorg je ervoor dat dit binnen de EGS tot uiting komt? Hoe zorg je ervoor dat deze zaken gaan leven?
Met dit soort vragen is de Fair Play commissie aan de slag gegaan en zal het regelmatig deze basis principes bespreekbaar maken. Annet zal samen met Oomke Bouman ook indien gewenst optreden als mediator om ongewenste zaken in overleg te verbeteren. De Fair Play commissie kan leden en mediators gebruiken!!!

Deze informatie avond werd afgesloten door Stuurgroepvoorzitter Arthur Brussaard die aanwezige vragen beantwoordde en tot slot nogmaals aangaf waar er nog medewerking gevraagd wordt.
De EGS zijn wij SAMEN en de EGS heeft u allen NODIG!!!

Wat vraagt de EGS?
Wilt u helpen als trainer/ster, begeleider/ster, scheidsrechter/ster, hulp in de kantine, gastvrouw/gastheer in wedstrijdsecretariaat, hulp bij evenementen, commissielid, opzetten G-voetbal, mediator of heeft u vragen of opmerkingen, mail naar samenwerking.egs@gmail.com

Jan Nuijen, namens Stuurgroep EGS
Juli 2017
(foto’s gemaakt door Matt Gerrits)

 

 

 

SCV’58 wenst iedereen een prettige vakantie !!

Informele bijeenkomst vrijwilligers EGS

Vrijdagavond 30 juni waren alle (110 !) vrijwilligers die actief zijn in de samenwerkende voetbalverenigingen van Estria, GVV’57 en SCV’58 (EGS) uitgenodigd voor een informele bijeenkomst in de gastvrije kantine van SCV’58. Onder het genot van een drankje en een hapje werden ervaringen uitgewisseld en diverse vertegenwoordigers gaven een presentatie over de activiteiten en de toekomstplannen van de EGS. Klik hier om de powerpoint van deze presentaties te zien. Op de foto zien we Annet Verhoeff die de aanwezige vrijwilligers informeerde over de Fair Play Commissie die in de EGS actief gaat worden. 

Voetbaldag editie 2017

Terwijl iedereen zo langzamerhand op voetbalgebied in de zomerpauzestand staat willen we alvast de aandacht vestigen op de 4e editie van de voetbaldag voor de jeugd van J/MO15 en jonger. Zaterdag 21 oktober is de datum en dit keer is VV Gassel de gastheer. Alle spelers van Estria-GVV57-SCV58 en Gassel worden die dag verwacht op sportpark “De Oude Kamp”.

SCV’58 neemt deel aan Verlinden Gouden Klok Spelen 2017.

Eerder op deze website zag u al het programma van SCV’58 voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor het eerste elftal is daar nu aan toegevoegd de deelname aan de Verlinden Gouden Klok Spelen 2017 in Sint Hubert.

Op zaterdag 13 augustus om 12.20 uur wordt aangetreden tegen de mannen van Achilles Reek 1.
Op zaterdag 19 augustus om 13.40 uur wordt eerst gespeeld tegen de gastheer SC St.Hubert 1 en later (om 17.40 uur) treffen de Velpse mannen De Willy’s 1, met aan het roer ex-trainer Jeroen Denissen.

De finale en de wedstrijd om de 3e en 4e plaats zijn op zondag 20 augustus.

Rabobank Clubkas Campagne levert SCV € 365,00 op.

Het idee om in het kader van ons project “de duurzame club” een bijdrage te vragen aan de Rabobank voor de aanschaf van zonnepanelen, heeft ons het mooie bedrag van € 365,00 opgeleverd.

Wij willen alle leden van de Rabobank die op ons hebben gestemd bij de Rabobank Clubkas Campagne, hartelijk bedanken !!

SCV-kleding bestellen? Nu korting in de ledenschop van Hummel!!

Op onze website kun je naar de Ledenshop van Hummel. Onlangs ontvingen we van Hummel het bericht dat de servicekosten verlaagd zijn !

Voor bestellingen kleiner dan € 25,00 (exclusief bedrukking en ophalen in de sportspeciaalzaak) betaal je € 3,50 servicekosten. Maar bij bestellingen vanaf € 25,00 (exclusief bedrukking) betaal je nu helemaal geen servicekosten meer. Gunstig voor de leden en dus goed voor de club! Want door meer omzet in de Ledenshop te genereren, kan de bonus voor de club flink oplopen. 

Pagina 1 van 6212345...102030...Oudste berichten »

ARCHIEF

 •  

  • 2017 (37)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn