F1

F1

Staande van links naar rechts: Rick van Dinther, Mike van Boekel, Mees Gorselink, Imro Rack en Niels Bongaards.
Zittend van links naar rechts: Jamie van de Broek, Daan Pol, Swen Opsteegh, Sem Jilesen en Teun van Kempen.
Op de foto ontbreken: Joost Opsteegh (trainer/leider), Wilfred van Boekel (leider), Imro Rack (leider) en Arnoud Pol (leider).

reactie's

 • De Razende reporter
  3 september 2011

  SCV’58 F1 – Constantia F1: 3-2

  Eindelijk was het dan zover, na het vorige weekend door te gaan in de het bekertoernooi, stond vandaag de eerste competitie wedstrijd van het seizoen op het programma. Het F1 team van 2011-2012 bestaat dit jaar uit Daan, Imro, Mees, Mike, Rick, Sem, Swen en Teun, en zij hebben dit jaar maar 1 doel – kampioen worden. Onze jongens hadden er zin in – eindelijk weer voetballen, en gelijk wel een sterke tegenstander op het programma – de F1 van Constantia.

  Het inspelen was gedreven en dat beloofde veel goeds. De scheidsrechter floot af voor de aftrap van Constantia. De F1 zette gelijk druk, met de drijvende motoren Imro en Sem. Het spel golfde op en neer en de eerste kans voor SCV was in de maak. Sem kwam goed door op rechts en gaf de bal af aan Mike, die helaas hard en hoog over schoot. De SCV aanval werd gevolgd door een goede aanval van Constantia, maar Mees stond weer op zijn post. De volgende uitbraak was op links, via Daan en Imro, kwam de bal bij Mike. Hij passeerde 2 man en gaf af aan Sem, die helaas in de handen van de keeper schoot. De volgende aanval was weer voor SCV, en dit keer kon Mike via een hard zuiver schot de 1-0 maken. Het eerste doelpunt was gemaakt. het spel golfde op en neer, maar dat leidde niet tot echte kansen.

  In de rust werd duidelijk dat het drukkende weer zijn tolde eiste, maar de 2de helft ging weer vol goede moed van start. Constantia bleef drukken, en SCV kon niet echt van de goal van Swen afkomen, en helaas door slap uitverdedigen kon Constantia de bal in de hoek van de goal van Swen leggen – 1-1. Constantia bleef drukken, en de verdediging van Mees en Imro moest af en toe kordaat ingrijpen. Maar helaas door een uittrap door het midden konden de Constantianen hard uithalen, en stond er een achterstand op het bord – 1-2. De kopjes gingen hangen, maar Imro en Rick bleven goed doorgaan. Dit stimuleerden de rest en via een bal van Mees op rechts, kon Sem voorgeven. Rick gaf de bal goed af aan Mike; hij miste niet en het stond weer gelijk. De moed was weer helemaal terug. Daan samen met Imro stoorden goed en konden de bal naar voren verwerken. De bal kwam in de kluts voor het doel, en er ontstond een echte scrimmage. Uiteindelijk kon Rick de bal het laatste zetje geven en de F1 van SCV stonden weer voor. Dit werd niet meer uithanden gegeven, en de eerste 3 punten van het nieuwe seizoen waren binnen.

  De penalty’s werden helaas niet goed genomen, en alleen Imro en Teun konden scoren. Dit mocht de pret echter niet drukken. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen de F1 van Odiliapeel.

  Uw razende Reporter.

 • De Razende reporter
  9 april 2011

  SCV’58 F1 – Willy’s F1: 3-5

  Alweer de laatste wedstrijd van het seizoen en weer een heuse subtopper. Nu stonden de jongens van de F1 tegen de F1 van de Willy’s – de nummer 4 tegen de nummer 5. De wedstrijd was belangrijk, want de F1 had nog kans op een goede 2de plaats in de voorjaars competitie. De warming up was als een heus team en de jongens waren erg gemotiveerd om dit varkentje wel eens te wassen. De aftrap was voor onze F1 met Sem, Mike, Niels, Imro, Teun, Mees en keeper Swen in het veld en Rick als wissel. De wedstrijd ging in het begin op en neer en de teams leken redelijk gelijkwaardig, met uitzondering van de spits van de Willy’s. In de eerste 10 minuten wist hij met prima demarrages de 0-1, 0-2 en 0-3 te maken via goede, hoge en harde afstand schoten waardoor onze keeper Swen kansloos was. Dus na 10 minuten voetbal stonden onze jongens al met 0-3 achter. Hierna hadden onze verdedigers het beter door, door eerder deze zeer goede spits op te vangen en met de steun van Sem en Niels vanaf het midden veld hielden onze verdedigers Mees en Imro de aanvallen tegen. Sterk van onze F1 was dat ze bleven voetballen met Sem, Niels en Mees voorop in de strijd. Na goed samenspel tussen Sem en Mike, kon Mike alleen op de keeper af, maar schot niet zuiver in, waardoor de keeper van de Willy’s eenvoudig de bal kon stoppen. Ook een hard schot van Niels ging net naast, en SCV’58 F1 voelde dat er mogelijk wel meer in zat. Helaas ging door dit furieus aandringen van SCV’58 het verdedigen niet altijd gezamenlijk – weer een sterke aanval van die spits en Mees kon hem in eerste instantie afstoppen, maar moest uiteindelijk wel zijn hand gebruiken om de bal op de doellijn tegen te houden – penalty voor de Willy’s. De penaltie werd op de paal geschoten, maar iedereen van SCV’58 bleef wachten, waardoor de rebound eenvoudig binnen geschoten kon worden – de 0-4 wat tevens de ruststand was.

  Onze jongens van de F1 bleven echter opvallend veel goede moed houden en gingen vanaf het begin van de 2de helft vol op de aanval. Dit leidde tot een aantal mooie combinaties, waardoor Sem uiteindelijk via de rechterkant via een mooi hoog schot de bal in de verre hoek kon plaatsen, de 1-4. Hierna ging de F1 door en vond Niels dat het genoeg was geweest – hij kon op een mooie pass van Sem de laatste man van de Willy’s omspelen, en de keeper verschalken – de 2-4. Daarna bleef Velp drukken, wat niet tot echte kansen leidde, en wederom kon die spits van de Willy’s er af en toe sterk uitbreken, maar Mees stond weer op zijn post. Helaas viel uit een corner via een kluts bal de 2-5. Nog was de geest niet uit de Velpse fles en wederom was het Niels die via goed doorgaan 2 spelers van de Willy’s kon uitspelen en uiteindelijk de 3-5 kon maken. De Willý’s hadden nog een aantal goede uitbraken, maar Mees en Sem wierpen zich als echte leeuwen in de baan van het schot, waardoor er uiteindelijk geen goals meer vielen. De eindstand van deze zeer leuke en goede wedstrijd was helaas 3-5, maar toch complimenten voor onze F1.

  De penalties werden door Mees en Sem sterk genomen en keeper Swen hield zijn doel bij 3 penalties goed schoon.

  Uiteindelijk heeft onze F1 van Velp 5 wedstrijden gewonnen en 4 verloren, waardoor zij op een mooie 5de plaats in de voorjaarscompetitie geeindigd zijn. Bij sommige wedstrijden had er meer ingezeten en deden onze jongens tot aan het einde toe mee met de bovenste plaatsen.

  Uw razend reporter heeft weer genoten

  Dank aan onze F1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • De Razende reporter
  2 april 2011

  Juliana Mill F2 – SCV’58 F1: 1 – 6

  Op een zaterdag in april, met een temperatuur van al 16 graden, waren onze jongens van de F1 met vol goede moed op weg naar Juliana Mill F2. Het was een ware subtopper -namelijk de nummer 5 tegen de numer 4 SCV’58. Alle jongens waren vandaag van de partij en de warming up was gedreven en dat beloofde veel goeds.

  De 1ste helft was erg goed – ze waren allemaal op dreef en bleven vroeg storen. De tegenstand was onder de indruk en werden terug gedreven. Het niveau was soms wat rommelig maar erg doelgericht. Na een goede combinatie tussen Sem en Niels kon Niels al snel de 0-1 maken. Daarna ging SCV’58 direct op zoek naar de volgende goals – iedereen bleef drukken, met Mees als slot op de deur. Er werd voor de rust eigenlijk geen kans weggegeven. Opnieuw een goede aanval via de rechterkant en het goed voorgeven van Mike leverde Niels zijn 2de goal op – 0-2. Daarna waren er nog een 3-tal kansen voor Sem, Niels en Teun, maar helaas leverde dat geen goal op. De F1 van SCV’58 bleef echter doorgaan en via een goede solo kon Mike de 0-3 en via een combinatie tussen Mees en Sem kon Sem de 0-4 maken. De buit leek binnen en het spel verslapte iets – het mee verdedigen werd soms weer nagelaten, maar Mees en regelmatig met steun van Niels gaven geen kansen weg. Weer een nieuwe aanval via rechts van Imro, en het goed meegeven aan Niels leverde Niels zijn 3de goal op. In alle euforie werd er weer vergeten te verdedigen en leverde dit een 5 tegen 2 situatie op – in eerste instantie kon Mees nog redding brengen, maar helaas in de kluts tikte Niels de bal langs Swen in eigen goal, dit leverde de ruststand op van 1-5.

  In de rust was er natuurlijk veel plezier en werd er vol goede moed begonnen aan de 2de helft. Hier werd al snel duidelijk dat de scherpte er af was en het spel was rommelig. Julianna Mill had enkele uitbraken, maar door goed verdedigen van Sem en Mees werd er in de 2de helft nauwelijks iets weggegeven. Scv’58 zette nog een keer goed aan, door opkomen van Mees op rechts en het goed meegeven aan Sem, kon Sem via een hard afstandschot de keeper van Mill verschalken – en dit leverde de eindstand op van 1-6. Na het debakel van vorige week herstelde de F1 zich prima en nam de 3 punten mee naar Velp.

  De scherpte was eraf, waardoor de penalties niet goed werden genomen. Alleen Rick wist te scoren en keeper Swen was wel in vorm en hield er nog 4 tegen.

  Volgende week wacht alweer de laatste thuiswedstrijd tegen de Willies. De F1 van SCV’58 bezet momenteel een knappe 3de plaats

  uw razende reporter

 • De Razende reporter
  26 maart 2011

  Siol F1 – SCV’58 F1: 4-3
  Na de enerverende derby tegen GGV stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Siol op het programma. Bij winst zouden de jongesn van de F1 mee blijven doen om het kampioenschap. De warming up was prima en de stemming zat er bij Sem, Mike, Niels, Teun, Swen, Mees, Imro en Rick goed in – dit varkentje zou wel even gewassen worden. De wedstrijd begon erg goed voor de F1 – het samenspel was goed en dat gaf al een goede mogelijkheid voor Sem. Na weer een goede combinatie tussen Mike, Sem en Niels kon Niels verwoestend uithalen en de 0-1 op het scorebord zetten. Siol ging daarna drukken en het was de verdediging die het onderleding van Mees lastig kreeg. Siol had 3 goede combinerende spitsen en een aantal van de F1 vergaten om mee te verdedigen. Na een goede combinatie viel het schot in de hoek en was Swen kansloos; 1-1. Nu wij weer was het devies en de aanvallen vielen aan beide kanten, maar er vielen geen doelpunten. Het was echter weer dezelfde situatie dat SCV’58 niet mee verdedigde en Mees en Imro het alleen moesten opknappen tegen 4 van SIOL, en hieruit viel de 2-1. enkele kopjes gingen hangen, maar het was Sem die zijn motor aanzette en via een goede uitbraak en een hoog hard schot de gelijkmaker wist te maken. Er was ook nog een goede kans van Rick, maar hij wist niet door te zetten en schoof de bal naast. De ruststand was 2-2.

  In de rust leek er weer energie en de 2de helft begon vol goede moed. SCV’58 zat er snel op en dat leide tot een goede uitbraak van Sem op de rechterkant en kon uiteindelijk Mike de 3-2 voorsprong aantekenen. Hierna werd er jacht op de volgende goal gemaakt, maar enkele opgelegde kansen werden door Niels en Mike gemist. Ondertussen kreeg Siol ook meer goede kansen en kwamen ze steeds met 3 tot 4 goede spitsen op Swen af; een zo goed als goal werd schitterend door Mees op de doellijn geblokked. De hoekschop werd goed weggewerkt door Mees, maar de jongens van SCV hadden er niet veel zin meer in en de bal kwam terug in de kluts en rolde via de paal de goal van Swen in – de 3-3. De kopjes gingen hangen en de wil om te winnen was weg – de verdediging van Imro en Mees konden ook niet voorkomen dat de wedstrijd werd weggegeven – de eindstand was 4-3. Helaas door dit onnodige verlies werd de aansluiting voor het kampioenschap weggegeven, en een mooie opdracht voor de trainers dat gezamenlijk mee verdediging noodzakelijk is om wedstrijden te winnen.

  De penalties werden goed genomen en keeper Swen stopte 4 mooie penalties en Niels, Sem en Mees maakte een mooie goal.

  Volgende week wacht alweer de voorlaatste wedstrijd tegen Mill
  Uw Razende reporter

 • De Razende reporter
  20 maart 2011

  SCV’58 F1 – GVV F2: 3-2

  Eindelijk was het dan zover, de wedstrijd tegen de grote rivaal uit Grave. Het was alsof de weergoden dit hadden aan zien komen, want het sportpark van Velp lag in een prachtige ochtendzon. Alle jongens van de F1 waren aanwezig en tijdens het inspelen was de spanning voelbaar en zeker bij het herkennen van enkele GVV-ers. De eerste helft begon, zoals eigenlijk altijd, erg afwachtend en dat leide tot wat druk van GVV. Al snel viel de eerste corner, en helaas viel hier de bal in de kluts en kon een GVV-er hem langs onze keeper Swen schieten. Even was er wat angst, maar onder leiding van Mike begon de F1 beter te voetballen. Veel combinaties tussen Sem, Mike en Niels leidde tot enkele goed uitbraken van Velp. Na een goede pass van Mees op Sem, gaf deze de bal direct voor en kon Mike aannemen en direct schieten: 1-1. De F1 schreeuwde het uit van geluk, en het was niet alleen de jeugd die enthousiast was, maar ook de vele supporters maakten veel kabaal. Nu doorgaan was het devies en daar kwam weer een goede aktie van Mike – aannemen en direct verwoestend uithalen: 2-1. De F2 van GVV begon hierna te drukken, en het spel van Velp werd uit elkaar getrokken. De verdediging van Mees en Imro moesten vaker handelend optreden. Na een aanval van Velp die op niets uitliep, kon GVV de bal snel overnemen en counteren, en werd er niet meeverdedigd; 4 aanvallers van GVV tegen 2 verdedigers van Velp was teveel en daar viel door een goed schot de 2-2. De kopjes gingen niet hangen en de druk op het GVV goal werd weer opgevoerd, en het was Niels die met een mooie aktie alleen op de keeper van Grave af kon gaan en eenvoudig de 3-2 kon maken. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de rust met de stand 3-2.

  In de rust was het enthousiasme groot en kon, mocht het niet meer mis gaan. In de 2de helft bleef Grave drukken om de gelijkmaker te maken, maar de echte kansen bleven uit. De bal werd nog een keer schitterend door Mike op de lijn geblokked, en door met zijn allen te blijven werken bleef de 3-2 nog steeds op het bord. Onderleiding van Mees en Sem die maar bleven storen, drukken en vechten wisten de F1 van SCV’58 de stand van 3-2 op het bord te houden. De wedstrijd van het jaar was meer dan verdiend gewonnen door onze F1. Na het debakel van vorige week bleven de 3 punten meer dan verdiend in Velp. De F1 bezet nu de prachtige 2de plaats met 12 punten uit 6 wedstrijden.

  Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Siol.

  Uw razende reporter

 • Anoniem
  19 maart 2011

  F1 Super Gedaan jongens wij zijn trots op jullie proficiat.

 • F1 supporter
  19 maart 2011

  SCV F1 KLOPT GVV Grave!!!!!

 • Uw razende reporter
  12 maart 2011

  VCO F1 – SCV’58 F1: 5 – 1

  De zaterdag na de carnaval stond de wedstrijd tegen VCO F1 uit Zeeland op het programma; een echte subtopper, namelijk de nummer 3 tegen de nummer 4. Alleen Rick was niet aanwezig, en met enige vertraging kwam ook Niels op het sportveld aan.

  De wedstrijd ging in het begin gelijk op, en het was duidelijk dat het geen gemakkelijke klus zou worden – een tweetal van VCO waren wel erg groot, en daarnaast was onze motor op het middenveld Sem, enige dagen ziek was en kon hij niet in zijn ritme komen. Het spel golfde op en neer, en de F1 van VCO begon meer en meer te drukken. Na goed doorkomen op de linkerkant, kwam er een hard schot van links die goed door Mees geblokked werd, maar helaas wel in eigen goal belande. Daarna gingen de kopjes als zo vaak hangen en werd er niet met zijn allen fanatiek op de bal gejaagd. De verdediging onder leiding van Mees en Imro hield goed stand, maar na een goede aanval van Velp, werd deze over genomen door VCO en schoot die lange jongen 2-maal hard raak in de hoek van onze keeper Swen, zodat de ruststand van 3-0 op het bord stond.

  Ondertussen was het zonnetje gaan schijnen, en onze jongens van Velp hadden er weer zin in. De 2de helft ging goed op en neer, en Mike en Imro stoorde de bal vroeg af, waardoor er weinig kansen kwamen voor VCO. helaas was de verdediging van VCO ook sterk en Niels en Teun konden daar niet door heen komen. Naarmate de wedstrijd in de 2de helft vorderde, viel het spel van Velp uit elkaar. Mees moest zowel op het middenveld als in de verdediging bijspringen en kon samen met Imro een uitbraak van 4 VCO jongens niet tegen houden en viel de 4-0 op het score bord. De fut was eruit en al snel viel de 5-0. Maar na flink aanmoedigen van gelegenheidscoaches Toon en Imro, werd de laatste energie uit lichamen geperst – Mike, Sem, Niels en Mees bleven maar jagen, en na een goede pass van Sem, kon Niels alleen op de keeper af en maakte de verdiende goal; 5-1. Velp kreeg daarna nog enkele kansen voor zowel Mike als Niels, maar helaas wilden ze te graag zelf, waardoor ze zich vast liepen in de verdediging. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in de stand 5-1. De jongens hebben goed gevoetbald, maar lieten zich teveel ontmoedigen door een tegengoal.

  De penalties werder goeden genomen met goals voor Sem, Mike en Niels.
  Daarna hebben we met zijn allen nog een drankje gedaan bij onze coach Joost, die 35, nee 37, of 41?, nou ja in iedergeval jarig was. Van harte namens alle boys van de F1

  Volgende week de zeer lastige thuis wedstrijd tegen de F2 van Grave – de koploper
  Uw razende reporter

 • Uw razende reporter
  26 februari 2011

  SVS F1 – SCV’58 F1: 1 – 5

  Zaterdag 26 februari, de week voor carnaval, stond alweer de 4de wedstrijd van de F1 van SCV’58 op het programma tegen SVS F1. Met uitzondering van Rick was iedereen van de partij; en na overleg met de coach van SVS werd er 7 tegen 7 gespeeld of toch niet … De coach van SVS F1 vond dat zij met 8 konden spelen, omdat dat zo de regels waren, dus … De wedstrijd starte met 8 van SVS tegen 7 van SCV’58 en de F1 had er erg veel zin. Er werd direct veel druk gezet wat leidde tot veel voetbal voor de goal van SVS, maar helaas was men niet geheel achtzaam op de zeer snelle spits van SVS. Een enkele uitbraak kon niet door Mees dicht gelopen worden en leidde dan ook tot de 1-0 voor SVS. De kopjes gingen niet hangen en er werd onderleiding van Imro, Mees en Sem vroeg druk gezet, waardoor er enkele mooie kansen ontstonden voor Teun en een mooi hard schot van Mike ging net over de goal van de tegenstander. Na sterk verdedigen onstond er een uitbraak op rechts, waar Sem er vandoor kon met de bal. Hij omspeelde 2 verdedigers en maakte de meer dan verdiende gelijkmaker: 1-1. Dit was tevens ook de ruststand en de spirit in de rust was opperbest.

  De 2de helft ging door zoals de eerste, veel druk van achteruit waardoor de jongens van SVS niet of nauwelijks van de goal afkwamen. Enkele schoten van onder andere Mike en Sem werden goed door de keeper van SVS gepakt, en de de schoten van Niels en Teun gingen net naast. De enige uitbraak van SVS werd eenvoudig door Mees tegen gehouden, en onze keeper Swen kon de bal eenvoudig oprapen. Na een korte combinatie tussen Sem en Niels op het middenveld, ging Niels alleen op de keeper af en maakt doeltreffend de 1-2. De gretigheid nam toe, zodat zelfs de verdedigers Mees en Imro mee naar voren gingen, en na goed door zetten van Mees op links, kon Niels weer op de keeper af en maakte hij zijn 2de goal, de 1-3 voor Velp. Vanaf de aftrap werd de bal veroverd door Mike en zijn solo strande helaas in de drukte, maar werd op rechts goed opgepikt door Niels en na een mooie solo maakt hij een zuivere hattrick en de 1-4 voor Velp. De aanvallen bleven maar door gaan en schoten van Sem en Mees belande helaas net naast. De laatste actie was voor Mike, en hij maakte met een mooi hoog schot de 1-5, wat tevens de eindstand was van de wedstrijd tuusen de SVS F1 – SCV’58 F1.

  De penalties werden goed genomen met sterke goals van Sem, Niels en Mees. De F1 Jongens van SCV’58 bezetten nu een gedeelde 1ste plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden.

  Over 2 weken volgt de inhaalwedstrijd tegen VCO F1 in Zeeland

  Allemaal een fijne carnaval.

  Alaaf
  Uw razende reporter

 • Uw razende reporter
  19 februari 2011

  SCV’58 F1 – UDi’19 F9: 6 – 2

  Zaterdag 19 februari stond alweer de 3de wedstrijd op het programma tegen UDI’19. Allen waren weer van de partij – Swen, Imro, Mees, Mike, Sem, Rick, Teun en Niels. De F1 hadden een zeer goede warming-up achter de rug en begonnen vol goede moed aan de wedstrijd. In het begin ging de wedstrijd op en neer, en waren er echter geen echte mogelijkheden aan beide kanten, tot dat de bal plotseling in een kluts voor de keeper Swen kwam, en helaas viel hier de 0-1 voor UDI’19. Helaas zoals vaker, gingen de kopjes een beetje hangen van de jongens en werd het spel rommeliger. De bal kwam regelmatig voor de goal van UDI’19, maar helaas gingen de schoten van Teun net naast en schoot Sem hard op de keeper. Door de druk van SCV’58 werd er niet altijd met zijn allen verdedigd en konden de jongens van UDI’19 uitbreken en de 0-2 maken. Met Sem en Mees voorop in de strijd begonnen de F1 beter te voetballen en vanuit een goede pass van Mees, kon Sem met een hard schot de keeper van UDI’19 verschalken, 1-2. De druk van onze F1 werd hoger en na goed samenspel van Mike en Niels kon Mike met een goed schot de gelijkmaker op het bord zetten. De 2-2 was tevens de ruststand van de wedstrijd.

  In de rust waren de kopjes weer omhoog en was daar de wil om te winnen. De F1 van SCV’58 begonnen van de aftrap direct goed druk te zetten en door het felle en naar voren verdedigen van Imro en Mees kregen de jongens uit Uden geen enkele kans meer. Na een corner van rechts, nam Imro de bal direct op zijn pantoffel en scoorde hij zijn eerste doelpunt van het seizoen; de 3-2. De ban was helemaal gebroken en de druk werd erg groot voor UDI’19, en door twee goede solo’s van Niels werd de 4-2 en de 5-2 op het bord gezet. De sterke wedstrijd werd nog met een 6de doelpunt beloond; het was weer door fel storen van Mees, dat Sem aan de verdediging kon ontsnappen en met een hard en hoog schot maakte hij zijn 2de doelpunt, en werd de eindstand op het bord gezet: 6-2 voor de F1 van SCV’58 en weer 3 punten in de tas!

  In de penalty serie waren er mooie doelpunten van Niels, Mees en Mike en wist onze keeper Swen 3 ballen tegen te houden.

  Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen SVS F1 uit Stevensbeek

  Uw razende reporter

 • Uw razende reporter
  12 februari 2011

  JVC Cuijck F5 – SCV’58 F1: 6 – 0

  Helaas heb je van die dagen dat het koud en erg nat is – het veld is zwaar, en alle wedstijden zijn verder afgelast, maar onze jongens van de F1 moesten toch paraat staan op het drassige veld van JVC Cuijck. Er werd 8 tegen 8 gespeelt en iedereen was van de partij. De wedstrijd ging in de begin fase gelijk op, waarbij met name Sem opviel door voorop in de strijd te gaan. Onze spitsen Teun en Rick hielden de verdediging van Cuijck aardig bezig, maar dat leverde geen echte kansen op. Ook achterin stond het weer dankzij Imro en Mees als een huis. De jongens van Cuijck gingen echter meer en meer drukken en helaas door een klutsbal viel toch de 1-0. Dit was teven de ruststand.

  De 2de helft werd lastiger, en sommige voetballers van Velp hadden niet zoveel puf meer en dat resulteerde in erg veel druk op de verdediging van SCV’58. Mees, Imro en Sem hielden lang stand, maar helaas was de overmacht te groot en werd het 2-0. Al snel vielen de 3-0 en 4-0 door dat keeper Swen soms wat ongelukkig uitrolde, waardoor de verdediging kansloos werd. De wedstrijd fleurde op door 2 mooie kansen voor Velp, maar helaas schoten zowel Niels en Sem beide de bal net naast. Het 5de doelpunt van Cuijck was een prachtig afstandschot, waarop Swen antwoorde:”die zag ik niet aankomen”. De kopjes gingen helemaal hangen en de verdediging moest ook nog een 6de doelpunt toestand, zodat de eindstand op het bord kwam. De penalties werden goed genomen, met goals voor Niels, Mees en Sem, terwijl keeper Swen er 4 tegen hield!

  Volgende week de leuke thuiswedstrijd tegen UDI’19 – komt allen!!!
  Uw razende reporter

 • Uw razende reporter
  12 februari 2011

  JVC Cuijck F5 – SCV’58 F1: 6 – 0

 • Anoniem
  6 februari 2011

  Super gedaan jongens ga zo door een dikke pluim voor jullie allemaal

 • waarnemend reporter
  5 februari 2011

  SCV58 F1 – VCA F1 : 10-2

  Na een winterstop van al weer veel teveel weken (laatste wedstrijd was op 27 nov.)
  was het vandaag dan eindelijk zover de jongens mochten weer een keer aan echt gras ruiken en ze waren er op gebrand om te winnen want ondanks het slechte weer van de afgelopen weken is de conditie en het bal gevoel goed op peil gehouden. Uiteraard wel in de gymzaal van de school (dit was voor zowel de spelers,supporters en de trainers het beste).
  Maar nu was het dan zover vandaag moest de toon gezet gaan worden voor een goede competitie. Een tegenstander die op 16 oktober in een uitwedstrijd met 1-3 opzij werd gezet en de wind die ons in de eerste helft een handje mee zou helpen kon het bijna niet meer mis gaan.
  Toch moest de F1 met een klein min puntje beginnen want mees moest helaas verstek laten gaan door ziekte maar na wat kleine tactische aanpassingen werd de plaats van mees overgenomen door sem die samen met imro vandaag de verdediging vormde. Helemaal in het uiterste puntje van de aanval stond onze spits teun met vlak daar acher rick voor de aansluiting tussen de verdediging en de aanval kon er een beroep op mike en niels gedaan worden en met swen op doel was daarmee het zevental kompleet.
  De eerste 5 minuten van de wedstrijd werd al duidelijk dat het een tekloppen tegestander was het speelde allemaal in de 16 van de tegenstander af waardoor onze jongens zo enthausiast werden dat ze vergaten om te verdedigen dit met als gevolg dat de kleine maar razend snelle spits van VCA er doormiddel van een lange solo er meteen
  0-1 van maakte dit verbaasde menig speler van SCV58 dermate dat gelijk na de aftrap vca weer op het velpse doel af kon gaan maar door goed uitkomen van de keeper werd
  een treffer voorkomen helaas werd de bal daarna slordig het veld weer ingebracht door de keeper en kon vca als nog een doelpunt laten aantekenen 0-2.
  de velpse vechtlust was in dit deel van de wedstrijd ver te zoeken het was maar goed dat de solo van mike een doelpunt opleverde 1-2
  dit gaf ” de burger” weer moet en de mouwen werden nog eens opgestroopt zodat ook de 2-2 en de 3-2 nog voor rust op het scorebord kon worden genoteerd.
  Na de thee en wat tips van de leiders kon de 2e helft beginnen. het bleek al snel dat er maar van 1 zijde werd gevoetbald wat resulteerde in een regen van doelpunten voor SCV58.
  En zo werd het toch nog de beoogde makkelijke wedstrijd die we uiteindelijk met 10-2
  wonnen.
  en volgende week wacht de wedstrijd JVC-SCV58
  uw waarnemend reporter

 • Uw razende reporter
  29 december 2010

  Zaalvoetbalkerst Toernooi in Beers:
  Eindelijk was het dan zover – het zaalvoetbal Kerst toernooi in Beers. We waren bijna met ons volledige team aanwezig – Mike, Rick, Teun, Niels, Mees en ook weer van de partij was Sem. Verder werd ons team aangevuld met een van de talenten van Velp – Sven van B, en was de leiding in handen van Wilfred en Marchel. Na een goede warming-up geleid door Niels en Mees konden de wedstrijden beginnen.

  De eerste wedstrijd was tegen de F2 van Beers. Onze jongens hadden er erg veel zin in en de wedstrijd golfde lekker op en neer. Het was de eerste keer in de zaal en het was duidelijk wennen. De bal laten lopen zat er niet in – en daar kwam de eerste kans van die hele lange jongen van Beers – duidelijk een E speler, maar hij werd goed afgestopt door Mees. Na een goede combinatie tussen Mike en Niels viel ook het eerste schot van Velp op de goal van de tegenstander – helaas net naast. Daar kwamen de jongens van Beers F2 weer met die lange voorop en helaas viel door een hard schot de eerste goal – 1-0 voor Beers. Onze jongens gingen vol goede moed met Mees en Sem voorop in de strijd. Dit resulteerde vlak voor tijd in de meer dan verdiende gelijkmaker van Velp – 1-1. Tevens was dit de eindstand van de eerste wedstrijd.

  De 2de wedstrijd was tegen onze eigen dames van Velp. De jongens zouden die grote damesvan Velp wel eens een poepje laten ruiken. De F1 begon goed en door fel storen van Sem, Mike en Mees werden de dames een beetje overrompeld. Al snel viel de eerste goal wederom door Sem. De wedstrijd leek een makkie te worden, tot dat de dameskeeper Britt door kreeg dat niet de langste keeper in de goal van de F1 stond, namelijk Teun. Zij schoot tot 4 maal toe van eigen helft in een keer of met een stuit in de goal van Teun. Zelfs het koppend mee verdedigen van Sem en Mees mocht niet helpen. De wedstrijd was door dit wapen geen wedstrijd meer en de jongens verloren uiteindelijk met 1-4 van de dames van Velp. Dit was voor een aantal het dieptepunt in hun nog korte maar succesvolle carriere.

  De derde wedstrijd was tegen de jongens van de VCA F2, en deze wedstrijd werd begonnen met Mike als keeper. De teams waren erg aan elkaar gewaagd en helaas gingen enkele schoten van Rick en Mees net naast. Uiteindelijk was het wederom Sem die de ban brak, waardoor SCV F1 met 1-0 voor kwam. Het spel golfde op en neer en de kansen waren aan beide kanten, maar door goed keepers werk van Mike bleef de stand heel lang op het bord – tot dat er een snelle uitbraak was waardoor de 1-1 eindstand op het bord werd gezet. Helaas werd de 3de wedstrijd ook niet gewonnen, maar toch weer een punt.

  De laatste wedstrijd was tegen de F1 van Beers, en onze jongens zouden deze wedstrijd winnend afsluiten. Er wel fel aangevallen, wat resulteerde in enkele harde schoten van Mees op de goal van de tegenstander. De goal bleef echter uit en ook onze keeper Niels hield zijn doel lange tijd schoon. Helaas door het vele aanvallen, konden de jongens van Beers ook uitbreken en werd het gat niet meer dichtgelopen door Sem – de 1-0 was gevallen. De kopjes van de F1 gingen echter niet hangen en de jongens bleven drukken en drukken, tot dat uit eindelijk de meer dan verdiende gelijkmaker op het bord kwam – het was wederom Sem die na een mooie voorzet van Mike de bal eenvoudig in de goal kon lopen. Het spel golfde op en neer maar de kansen bleven uit – het leek wederom een gelijk spelt te worden, maar 30s voor het einde van de wedstrijd was er een scherpe uitbraak door de F1 van Beers en viel helaas de 2-1.

  Uiteindelijk hebben de jongens een verdiende 4de plaats behaald en met een beetje meer training onder zaalomstandigheden zal er in de toekomst veel meer in zitten!

  Uw razende reporter

 • Mees
  28 december 2010

  Vandaag helaas verloren van de dames van de E2 – dieptepunt van mijn nog maar kortdurende carriere

 • Joost & Bas
  11 december 2010

  Beste sportvrienden,

  Vanwege de winterse omstandigheden hebben we besloten om voorlopig te stoppen

  Met trainen op het veld. Dus maandag geen training meer (nat veld) en daarna komt de vorst weer terug.

  Waarschijnlijk gaan we in januari wel weer in de zaal voetballen, maar daar horen jullie nog van.

  Dus houd de mail goed in de gaten voor het verdere verloop van de voetbalzaken.

  Iedereen alvast fijne feestdagen toegewenst namens Joost en Bas.

 • Uw razende reporter
  27 november 2010

  SCV’58 – Juliana Mill F3 : 0 – 2

  Na een koude nacht, lagen de velden van SCV’58 er mooi wit en zonnig bij. De jongens van de F1 – Swen, Imro, Mees, Mike, Daan, Jamie, Niels, Teun en Rick – hadden er vandaag zin. Er werd extra kleding aangetrokken en de warming up kon beginnen. Vandaag stond de wedstrijd tegen Juliana Mill F3 op het programma – zij waren halverwege het seizoen ingestroomd en waren dus een onbekende voor de F1.
  SCV F1 begon deze wedstrijd met een selectie van negen spelers, en begon erg sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten golfde het spel op en neer, maar bleven de kansen voor zowel SCV als Juliana uit. SCV F1 was in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij, dat resulteerde in de eerste kansje voor Mike, maar helaas werd het schot goed geblokt. Het duurde niet lang tot de 2de kans in de maak was, na een knappe slalom van Niels door de verdediging van Juliana, kwam Rick alleen voor open goal. Helaas had hij het vizier nog niet op scherp staan en schoot naast. Deze twee mooie opstekers gaven moed aan de F1 jongens en het spel golfde daarna op en neer, maar aan beide kanten waren echter geen echte kansen te tellen.
  In de rust werd er tactisch niets gewijzigd. Het ging immers best goed, alleen moest er meer samen gespeld worden en moesten de kansen beter benut worden. Het begin van de tweede helft leek helaas niet op de 1ste helft. en Juliana kreeg een aantal uitbraken, die echter eenvoudig door Mees en Imro werden verdedigd. Echter na een misverstand in de verdediging konden de jongens van Juliana een eerste schot op het doel van Swen lossen, en helaas was dit ook gelijk een goal – 0-1 voor Juliana. Hierdoor waren de F1 van Velp wat van slag, waardoor de inzet van verschillende SCV-ers minder werd. Na een scrimmage voor de goal van Juliana kreeg Rick nog 2 goede kansen, maar helaas werden deze naast geschoten. Na een overtreding op Mees, liet de scheids helaas door spelen, waardoor de jongens van Juliana met 3 spelers alleen op Swen af konden lopen, en hier viel ook de 2de goal voor Juliana. Dit was tevens ook de eindstand van de wedstrijd. De penalty serie ging gelijk op en eindigde in 7-7, waar ook onze aan zijn sleutelbeen geblesseerde Sem nog raak schoot. Al met al een leerzame wedstrijd, die helaas verloren ging.
  Binnenkort wacht de inhaal wedstrijd tegen de sterke Willy’s uit Wilbertoord.
  Uw razende Reporter

 • Mees
  21 november 2010

  We hebben weer gewonnen !!!!!!

 • Uw razende reporter
  20 november 2010

  Sambeek F2 – SCV’58 F1: 0 – 3

  Na 2 afgelaste wedstrijden van afgelopen weken was er eindelijk weer een mooie dag om voetbal te bedrijven De jongens van de F1 van SCV’58 stuiterden van energie. Bij aankomst in Sambeek werd al snel de indruk gewekt dat dit klusje wel even geklaard zouden worden – het was immers de nummer laatst. SCV’58 startte met Swen als keeper, Mees en Imro als verdedigers, Sem, Daan en Jamie als middenvelders en Niels en Rick als diepe spitsen. Mike en Teun waren de 1ste reserves. Al snel werd duidelijk dat er een tijdje niet gevoetbald was – het spel ging op en neer, maar was erg rommelig. Sambeek had slechts 1 of 2 uitvallen en Mees en Imro konden deze eenvoudig tegenhouden. Na een goede solo van Niels kwam de bal in de kluts voor de keeper van Sambeek en wist Rick de bal in het doel te schieten – 0-1 voor SCV’58. Het spel in de eerste helft blijf op en neer gaan, maar zonder echte kansen voor beide teams. Er werd driftig aangevallen en de vele solo’s kwamen helaas niet door het blok van de Sambeekse Boys.
  In de rust werd aangegeven dat er meer samengespeeld moest worden, en met deze boodschap begon de F1 aan de aftrap. Het spel werd iets beter, en na goed samenspel tussen Mike en Niels kwam Mike in 6de minuut na rust vrij voor de keeper. Een goed onhoudbaar schot leidde tot de 0-2. voor SCV’58. De wedstrijd leek gespeeld, en meer goals moest vallen. De F1 ging met zijn allen in de aanval, maar tot echte kansen kwam het niet – schoten van afstand van Sem en Teun gingen helaas naast. Sambeek had door deze aanvallende druk ook meer ruimte en kwam een aantal keren alleen richting in onze keeper Swen, maar gelukkig kon Mees dit dichtlopen en stond Swen goed op zijn post. In de 15de minuut na rust ging Mees ook mee naar voren en na goed samenspel met Sem kon hij met een hard schot in de hoek voor de 0-3 zorgen. Dit was ook tevens de eindstand – er waren weer 3 punten in de zak!
  Uw razende Reporter

 • Roel de Wildt
  4 november 2010

  Ik heb het veranderd, Swen 😉

 • swen opsteegh
  4 november 2010

  ik heet swen niet sven, groetjes swen opsteegh

 • Uw razende reporter
  16 oktober 2010

  VCA F1 – SCV’58 F1: 1 – 3

  Na een goede nachtrust van de razende reporter ………
  0 – 1 Mike
  1 – 1
  1 – 2 Niels
  1 – 3 Niels

 • Uw razende reporter
  9 oktober 2010

  SCV’58 F1 – Constantia F2: 0 – 7

  Weer een nieuwe kans om de kunsten van de SCV’58 te aanschouwen. Het was een prima zonnige dag, en onze jongens van de F1 waren met z’n allen volle goede moed aanwezig. Vandaag stond de lastige wedstrijd tegen Constantia F2 uit Wanroij op het programma. SCV F1 stond op een goede 4de plek, terwijl de tegenstander van vandaag ongeslagen op de 3de plaats stond. Na een goede geconcentreerde warming -up, begonnen onze jongens met Sven als keeper, Mees en Imro als verdedigers, Mike, Sem, Niels, Daan en Teun als middenvelders en Jamie en Rick als diepe spitsen. Het werd direct duidelijk dat het vandaag een lastige pot voetbal zou worden. De tegenstander begon met goed positie spel te drukken op de verdediging. SCV hield goed stand, en had enkele goede uitbraken, maar konden niet echt gevaarlijk worden voor de goal van de tegenstander. Na 10 minuten voetbal kwam de eerste uitbraak en de verdediging kon helaas het positiespel niet tegen houden en werd het 0-1. Snel daarna viel uit een goede combinatie de 0-2. De koppies van de F1 begonnen een beetje te hangen en dat was duidelijk terug te zien in het spel; er werd afwachtend gespeeld, zodat vlak voor de rust de 0-3 op het bord gezet werd.
  In de rust was er een opbeurende speech van Wilfred en Imro senior, maar helaas leek de energie niet aangesproken te worden, en viel al snel de 0-4 en direct daarna via een eigen goal van Sven de 0-5. Daarna werden de ruggen gerecht en vielen er 2 goede schoten van Mike op het Wanroijse doel te noteren. Na een goede uitbraak van Niels en Sem, mocht SCV een vrije trap nemen. Mees schoot met een hard schot via de keeper op de lat. Daarna was het over, en vielen de 0-6 en 0-7 snel achter elkaar. Het was een goede leerschool dat inzet de basis is; ook als de tegenstander beter is! SCV F1 staat nog steeds op een goede 5de plek met 6 punten uit 4 wedstrijden.
  Volgende week wacht de belangrijke uitwedstrijd tegen VCA F1 .
  Uw razende Reporter

 • Uw raende reporter
  2 oktober 2010

  SES F2 – SCV’58 F1: 6 – 0

  Na een nacht met veel regen en wind hadden onze jongens zich vol goeie moed verzameld op het sportcomplex de Kranenhof. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen de koploper SES uit Langenboom op het programma, die tot nu toe hadden uitgehaald tegen andere teams, namelijk 21-0 en 0-13. Na een aankomst begonnen onze F1 vol goede moed aan de warming up. De tegenstander kwam het veld op en maakte erg veel indruk – gezien hun lengte, leeftijd en intimiderende gedrag.
  De wedstrijd begon met Teun als keeper, Mees en Mike als verdedigers, Sem, Daan en Imro als middenvelders en Niels samen met Jamie in de spits. Het spel golfde in het begin op en neer en de F1 van SCV hield goed stand. De verdediging van Mees en Mike met Sem als verdedigende middenvelder hielde de tegenstanders goed van het doel af. Er werd veel en fel gestoord door Imro en Sem, en dat wekte al wat irritatie bij de langeboomse F2. Daar werd al de eerste elleboog en tackel uitgevoerd – 2 spelers van SCV lagen op de grond, maar helaas had de scheidsrechter dit niet gezien (ahum) – en konden de F2 van SES makkelijk de 0-1 scoren. Na wat discussie vanuit de scheidsrechter met het publiek werd er opnieuw afgetrapt. Sem en Mike maakten een paar goede acties richting het doel van SES en het eerste wapen gekletter van SCV F1 was een feit. Echter de F2 van SES begonnen steeds meer te drukken, maar Velp heeft het slot van Mees op de deur. Na een paar corners van SES viel een uittrap helaas direct in handen van SES en daar konden zij de 0-2 en direct daarna de 0-3 scoren. Dit was tevens de ruststand.
  In de rust was SCV F1 vol goede moed – het ging goed en met een beetje meer inzet was hier mogelijk een gelijk spel te behalen. Met een nieuwe keeper Mike mocht SES F1 aftrappen en begon met goed combinatie voetbal – maar door fel storen van Sem en Imro begon de irritatie bij SES opnieuw. Samengevat werd er opzichtelijk nagetrapt, een elleboog uitgedeeld en werden onze jongens verbaal geïntimideerd. Echter SCV liet zich niet van de wijs brengen en kreeg zelfs 2 goede mogelijkheden via Niels en Teun. Helaas raakte de krachten ook op en werd er veelvuldig op het doel van SCV geschoten. Meestal werden de schoten door Mees geblokt of goed gepakt door de keeper Mike. Helaas in de laatste 10 minuten vielen er nog eens 3 doelpunten voor SES, zodat de eindstand van 6-0 werd genoteerd. Onze jongens hebben hard geknokt, maar helaas was de soms wat onsportieve tegenstander te sterk!
  Volgende week wacht de nummer 2 Constantia F2.
  Uw razende Reporter

 • Uw razende reporter
  25 september 2010

  SCV’58 – SIOL F2 : 5 – 3

  Onder ideale omstandigheden, een prachtig veld, een najaarszonnetje en weinig wind op ons sportcomplex de Kranenhof speelde SCV F1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de sterke overwinning op de Hapse Boys van vorige week, waren de verwachtingen hooggespannen.
  SCV F1 begon deze wedstrijd met een selectie van acht spelers, en begon erg sterk aan de wedstrijd en al in de eerste minuut kreeg SCV een goede kans via Mees, maar het schot werd geblokt door de verdediging van SIOL zodat een doelpunt voorkomen werd. SCV F1 was in het begin van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, en na een sterke actie scoorde Mees, zoals alleen Jan Vertonghen dat kan, de 1-0 voor Velp. Het duurde niet lang tot de 2de gemaakt werd door Niels na een knappe slalom door de verdediging van SIOL, zodat het in grote getale opgekomen publiek kon klappen voor de voorsprong. Twee mooie opstekers in het begin van de eerste helft. Het spel golfde daarna op en neer en aan beide kanten waren een aantal schoten op doel, maar onze keeper Sven hield vooralsnog zijn doel schoon. Helaas viel aan het eind van de 1ste helft toch de aansluitingstreffer van SIOL – 2-1.
  In de rust werd er tactisch niets gewijzigd. Het ging immers goed, alleen mochten de kansen nog iets beter benut worden. Het begin van de tweede helft leek niet op de sterke 1ste helft. en SIOL kreeg een aantal kansjes, en maakte snel na het begin van de 2de helft de gelijkmaker – 2-2. Hierdoor waren de F1 van Velp wat van slag, waardoor de verdediging wankelde en te kort op de keeper stonden, en helaas werd uit deze situaties nog een keer door SIOL gescoord – 2-3. Halverwege de tweede helft kreeg de wedstrijd een wending. Eerst weer een balletje op de paal geschoten, en in het harde schot daarop scoorde Niels de gelijkmaker. Voor Velp het teken om nog scherper te gaan spelen en in de twaalfde minuut na rust was het wederom Niels, die na een goede actie van Mike en Sem, de verdiende voorsprong aantekende 4-3. Twee minuten later was het wederom Niels die vrij op de keeper af liep en de bal goed naast zich afgaf aan Teun, maar helaas belande zijn schot net naast! Weer een minuutje later viel de laatste goal van de ochtend. Na sterk opkomen van Mees en vanuit een moeilijke hoek schoot Rick de eindstand op het bord – SCV’58 F1 – SIOL F2: 5 – 3. Alweer een mooie overwinning, en na twee wedstrijden al de volle 6 punten, kortom een veelbelovend begin van onze jongens uit de F1.
  Volgende week wacht de medekoploper SES F2 uit Langenboom.
  Uw razende Reporter

SPONSOR

» Overige sponsoren

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE REACTIE'S

Web
Lijn