NIEUWS

Festilent – SCV’58 : 3 – 2

SCV’58 leek zondagmiddag voor een daverende verrassing te gaan zorgen en had lange tijd een gelijkspel in het vizier bij koploper Festilent. Met twee doelpunten leek Jelle van Haren de gevierde man te gaan worden.
SCV’58 speelde uit een gesloten organisatie en hoewel Festilent wat aandrong bleven de Velpenaren vrij eenvoudig overeind. In de 15de minuut nam SCV’58 zelfs brutaal de leiding toen Jelle van Haren uit de rebound uiterst alert reageerde. De druk van de thuisploeg werd wat groter en in de 32ste minuut was het Giel Nooijen die een mooie actie doeltreffend afrondde. In de tweede helft bleven de Velpenaren goed in de organisatie spelen en probeerden ze met snelle uitvallen gevaar te stichten. Na een uur nam SCV’58 wederom een voorsprong en ook nu was Jelle van Haren de gevierde man. Met een mooie steekpas werd hij door Myron van Dijk weggestuurd en bleef hij voor de goal uiterst kalm om de bezoekers weer aan een voorsprong te helpen. Festilent gooide nu alles op de aanval om een nederlaag te voorkomen en de druk werd groot. Toch duurde het tot de 70ste minuut eer dat Festilent via Youri Cuppen koppend de gelijkmaker scoorde. Het leek alsof SCV’58 het gelijke spel over de streep ging trekken, maar in de 86ste minuut zag de scheidsrechter in stevig inkomen van Bart Bardoel een strafschop en vanaf de stip schoot Bram Geurt onberispelijk raak. De Velpenaren probeerden met een alles of niets spel alsnog een punt mee te nemen, maar Festilent gaf geen krimp meer en pakte een benauwde zege.

Het tweede elftal speelde een uitstekende wedstrijd tegen buurman Estria 3. Het had pech dat het door een verdedigingsfout al vroeg ongelukkig op achterstand kwam. Daarna pakten de Velpse reserves het prima op en zette het de Estrianen onder druk. Een gelijkmaker leek voor rust in de lucht te hangen, maar verder dan een bal op de lat kwamen ze niet. Ook Estria kreeg een dot van een kans, maar een van hun voorwaartsen mikte vrij voor de keeper naast. Ook in de tweede helft hadden de Velpenaren het betere van het spel en teisterden ze twee maal de lat, maar ook  Estria was met snelle uitvallen in de gelegenheid om de score te verdubbelen. Toen de Velpenaren op het einde van de wedstrijd steeds grotere risico’s namen om gelijk te maken, wist Estria de 2-0 te scoren en daarmee de wedstrijd te winnen

Het derde elftal was thuis niet opgewassen tegen het op de derde plaats staande DAW. Het was bij rust al 1-5 en dat bleef het ook in de tweede helft Het vierde elftal met oud-eerste elftal speler Jan Willem Willems in het doel kon de vroege 1-0 voorsprong niet vast houden en moest 7 tegendoelpunten incasseren

Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2020 (13)
  • 2019 (56)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn