NIEUWS

SCV’58 – Gassel 2 – 3.

SCV’58 heeft geen vervolg kunnen geven aan de driepunter van het afgelopen weekend. In de derby tegen Gassel trok laatst genoemde club aan het langste eind en ging met drie punten op zak naar huis.
Het was Gassel dat een droomstart beleefde. Geen druk op de bal zetten leverde Cas van Houtum een ideale mogelijkheid op. Hij ontfutselde de bal en tikte hem na twee minuten al onder de uitkomende Velpse goalie Teun van de Voort door. Drie minuten later was het nogmaals raak voor de Gasselse ploeg. Uit een corner werd de bal niet goed weggewerkt en kwam hij bij Ramon van der Venne terecht die met een leep boogballetje voor de tweede maal Van de Voort versloeg. Bijna was het na 20 minuten voetbal ook nog 3-0 geworden, maar Cas van Houtum zag zijn rollertje net aan de verkeerde kant van de paal gaan. SCV coach Bob Gremmen deed wat omzettingen en de SCV-ers begonnen wat beter in hun spel te komen. Mattijs Raaijmakers bediende in de 25ste minuut Myron van Dijk, die met een prachtig diagonaal schot de spanning in de wedstrijd terug bracht. Het had vlak voor rust ook zomaar gelijk kunnen staan als Pascal van Thiel wat fortuinlijker was geweest. Zijn inzet werd geblokt. Na rust lieten de gasten met een bal op de lat zien dat ze weer bij de les waren en in de 55ste minuut werd slecht verdedigend werk afgestraft door Cas van Houtum, die geheel vrijstaand zijn tweede doelpunt binnenschoot. In de 70ste minuut werd het weer spannend. Een lange bal van Myron van Dijk kwam op de schouders van de weglopende Pascal van Thiel terecht en de bal passeerde zo de uit positie gebrachte Gassel doelman Cuppen. Toen een van de Gassel spelers in de 75ste minuut met een hoofdwond het veld moest verlaten kwamen de bezoekers met 10 man te staan, omdat coach Koenders al drie keer had gewisseld. Toen ook nog enkele minuten later Dirk van Spijk met een tweede gele kaart het veld kon verlaten, leek de gelijkmaker een kwestie van tijd. Gassel bleef echter een kwartier lang goed op de been en sleepte de overwinning uit het vuur.

Het tweede elftal liet zich in Nuland aftroeven door Nulandia 6. De thuisclub kreeg de doelpunten letterlijk cadeau en keek een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen een onoverbrugbare 3-0 achterstand aan. Haitham MNrad deed nog wat terug door een penalty te verzilveren. Het werd uiteindelijk 3-1.

Het derde elftal en vierde elftal zagen hun wedstrijden afgelast.
Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2020 (3)
  • 2019 (56)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn