NIEUWS

Titel lonkt na ruime overwinning op Sambeek.

SCV’58 pakte zondagmiddag drie punten in Sambeek, maar voor het kampioenschap bleek het niet voldoende, omdat concurrent VIOS’38 thuis tegen GVV’57 met een minimale overwinning in het spoor van de Velpenaren bleven. Volgende week kan bij een overwinning op Menos in Velp het eerste kampioenschap sinds 1988 gevierd worden.
De wedstrijd begon met een veel sterker spelend SCV’58, dat de wedstrijd aan alle kanten domineerde. Echt gevaarlijk werden de Velpenaren, zeker in het eerste kwartier niet. Het was oppassen geblazen voor de counter van de thuisploeg. Op een zo’n diepe bal kwam Sambeeks enige spits oog in oog met doelman Van Workum, maar zijn schot was een prooi voor de Velpse goalie. Ook de penalty, die de thuisploeg na25 minuten kreeg werd een prooi voor Van Workum, die met een snelle reactie de bal uit de linkerhoek ranselde. De Velpenaren speelden hun positiespel goed, maar het was toch prettig dat Pascal van Thiel met een snoeiharde kopbal de Velpenaren vlak voor rust aan de leiding bracht. Na de thee liep SCV’58 via twee doelpunten van de op drift geraakte Myron van Dijk snel uit naar 0-3. In de 75ste minuut deed de thuisclub nog wat terug, maar de bezoekers stelden via Myron van Dijks derde treffer in de 83ste minuut weer snel orde op zaken; 1-4. Vlak voor tijd bekroonde ook aanvoerder Teun Jacobs een prima wedstrijd met een treffer. Met twee punten voorsprong en een beter doelsaldo moeten de Velpenaren aanstaand weekend in de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen de kroon op het werk zetten en het kampioenschap pakken.

Het tweede elftal speelde tegen V.V. Ravenstein 3 en keek in de eerste helft al snel tegen een 2-0 achterstand aan. Maar ook de Velpenaren hadden in de eerste helft best wel mogelijkheden op een doelpunt. In de tweede helft tapten de Velpenaren uit een heel ander vaatje. Met prima veldspel wisten Casper Schets en Max Peters de stand op gelijke hoogte te brengen. Een van richting veranderd schot zorgde 10 minuten voor tijd toch weer voor een Ravensteinse voorsprong. Het was Haytham Murad, die de stand weer gelijktrok. De Velpenaren hadden gezien het spelbeeld van de tweede helft recht op meer, maar het bleef bij een puntendeling.

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2020 (22)
  • 2019 (56)
  • 2018 (60)
  • 2017 (69)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn