NIEUWS

Terechte overwinning op GVV’57 brengt SCV’58 naast koploper VIOS.

SCV’58 speelde zondag de derby tegen GVV’57. Een wedstrijd die in niets leek op wat een derby in zich heeft, maar wel met drie punten die de Velpenaren in de race naar het kampioenschap zeer welkom waren.

GVV’57 opende zoals de Velpse trainer Schaap had verwacht, zeer aanvallend, en hij had zijn team daarop ook al voorbereid. Toch leverde het voetbal nauwelijks kansen op. In de eerste helft waren het er welgeteld twee. Een voor de gasten en een voor de thuisploeg. Na 15 minuten stond Menno van Tienen plots oog in oog met doelman Van Workum. De Velpse goalie hoefde niet in actie te komen, want VanTienen schrok waarschijnlijk zelf ook van de geboden kans dat hij de bal naast schoot. Ook Tomas Raaijmakers kreeg vlak voor rust een mogelijkheid na uitstekend klaarleggen van Thimo Bongaards, drukte hij goed af. Een katachtige redding van doelman Guus Veekens voorkwam de Velpse voorsprong. In de tweede helft kwamen de Velpenaren wat meer aan aanvallen toe. Na een uur spelen had Sam Stobbelaar een mooie kans, maar hij mikte over. Lemin Barow  kreeg een kwartier later een vrije kopkans, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Het venijn zat ´m echter in de staart. Na 80 minuten voetbal probeerde Myron van Dijk zich langs libero Dave Portier te wurmen. In het onderlinge contact  zag de prima fluitende arbiter Sahti een strafschop. Deze werd door de na rust ingevallen Pascal van Thiel onberispelijk ingeschoten. GVV´57 probeerde de gelijkmaker te forceren, maar uit een hoekschop was het weer Van Thiel die in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde maakte en koppend de 2-0 op het scorebord bracht. Door het gelijke spel van VIOS’38 tegen Astrantia kwamen de Velpenaren op gelijke hoogte met de koploper. Alleen een beter doelsaldo scheidt de Velpenaren van de koppositie. De komende drie wedstrijden blijven dus ongemeen spannend.

Het tweede elftal speelde tegen koploper HVCH. Na een kwartier spelen keken de Velpse reserves al tegen een onoverbrugbare achterstand van 3-0 aan. In de tweede helft werd er door de Heeschenaren nog een keer gescoord.
Het derde elftal pakte thuis een goede 4-1 overwinning op Juliana Mill 5. Het vierde elftal is de laatste weken punten gaan verzamelen en wist nu ook succes te behalen tegen Juliana Mill 4. Het werd een nipte 3-2 overwinning.

Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (34)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn