NIEUWS

SCV’58 verliest de derby tegen GVV’57.

Koploper SCV’58 speelde zondag de gemeentelijke derby in Grave tegen het hooggeplaatste GVV’57. Voor de gastheren was het de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken en voor SCV’58 was het de mogelijkheid om één van de concurrenten om de titel te elimineren.
SCV’58 was duidelijk niet in haar doen en bracht zeker in de eerste helft niet wat ze kunnen brengen. Het was vaak de lange hoge bal, maar de laatste linie van GVV’57 gaf geen krimp en er waren nauwelijks kansen. GVV’57 gokte op de snelheid van de GVV’57 aanvallers Van Delden en Wouterson. Na 10 minuten spelen leek dat succes te hebben. Lemin Barow verscheen oog in oog met doelman Van Workum en nadat de Velpse doelman zijn schot had gekeerd, was hij kansloos op de geplaatste schuiver van de GVV”57 middenvelder. Gelukkig ging de bal net naast de paal. Na 20 minuten werd het toch 1-0. Niet goed uitverdedigen stelde Pepijn van Delden in staat om de thuisploeg op 1-0 te zetten. Pascal van Thiel kreeg daarna na mistasten van GVV’57 doelman Veekens met een kopbal de kans om de stand gelijk te trekken, maar de bal vloog over. Niet lang daarna werd SCV’58 voor de tweede keer geklopt. Nu was het Aldair Rodriques de gevierde man. Vanaf dat moment gooiden de Velpenaren de schroom van zich af en probeerden zij de schade te herstellen. Meteen na rust had de aansluitingstreffer al binnen kunnen vallen, maar de paal stond succes in de weg. Toen Jannes Raaijmakers er na ruim een uur spelen wel in slaagde de bal in het doel te werken, leek het nog slechts wachten op de gelijkmaker. GVV’57 werd op eigen helft vastgezet, maar wist toch met enkele counters nog twee prima kansen te creëren. Doelpunten leverde dat niet op. SCV”58 speelde alles of niet. Een kopbal die via de kruising terug in het veld sprong en een bal die van de lijn werd gehaald, zorgden ervoor dat de Velpenaren een pijnlijke 2-1 nederlaag leden.
Donderdag wacht in Velp de virtuele koploper VIOS uit Beugen en hebben de voetballers de kans om zich te revancheren.

Het tweede elftal speelde een prima partij tegen het op de 2de plaatse staande Margriet uit Oss, maar wist niet te winnen. Nadat de Ossenaren al voor rust op 2-0 waren gekomen, verkleinde Mike van Workum met een puntertje de achterstand nog voor rust. Na rust kwam Margriet weer op 3-1, maar ook nu gaven de Velpenaren zich niet gewonnen. Max Peters wist de 3-2 binnen te tikken, maar verder kwamen de Velpse reserves niet.

.Het derde elftal verspeelde drie punten tegen Festilent 6. Ze verloren met 3-7 en zijn uitgeschakeld voor de titel Het vierde elftal was met 2-1 te sterk voor het 5de van Vianen Vooruit en lijkt nu afstand te nemen van de laatste plaatsen

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (42)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn