NIEUWS

Winst in topper bezorgt SCV’58 weer de koppositie.

SCV’58 nam het zondagmiddag op tegen de koploper in de 5de klasse, Holthees-Smakt 1 en deed goede zaken. Niet alleen omdat de wedstrijd werd gewonnen, maar ook omdat verschillende concurrenten punten lieten liggen.

De eerste helft was SCV’58 de sterkere ploeg en hadden ze op voorsprong moeten komen. De Velpenaren vielen aan en de gasten verdedigden en probeerden met snelle aanvallen succes te behalen. Toch waren het de bezoekers die na een goede combinatie in de 8ste minuut gevaarlijk op doel schoten. Doelman Van Workum was echter in vorm en op zijn hoede en had de bal klemvast. De volgende kansen waren voor de thuisclub. Mahmoet Ibraheem zag zijn puntertje gepakt door de doelman en toen even later Pascal van Thiel door een lange bal van Haris Fetovic vrij voor de keeper werd gezet, leek de score te worden geopend. Ook nu wist doelman Rijnen te redden en in de rebound schoot Jannes Raaijmakers naast. Het eerste doelpunt viel vlak voor rust. Een indraaiende voorzet eindigde achter de SCV’58 verdediging en werd knap ingekopt: 0-1. Een minuut later had de voorsprong voor SV Holthees Smakt zomaar verdubbeld kunnen zijn, maar een prima sliding op de bal van Mike van Workum voorkwam erger. Nog voor rust kreeg SCV’58 de kans de stand weer gelijk te trekken, maar Thimo Bongaards schoot te gehaast over. Binnen 10 minuten wist SCV’58 in de tweede helft de gelijkmaker in de touwen te krijgen. Een voorzet van Haris Fetahovic werd door Jannes Raaijmakers gekopt en de bal leek een prooi voor de keeper, maar hij liet hem door de benen gaan en tergen loos langzaam rolde de bal over de doellijn. Een volgende kopbal van Raaijmakers trof ook doel, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook een doelpunt van de bezoekers vond vanwege buitenspel geen doorgang. Maar toen stonden de Velpenaren al op voorsprong wederom door een knappe goal van Jannes Raaijmakers. Het bleef spannend tot het einde en zeker het laatste kwartier had weinig met voetballen te maken. De gasten hanteerden de lange bal en probeerde opportunistisch de gelijkmaker te forceren. SCV´58 speelde veel te gehaast. Het had in het laatste kwartier echter ook nog drie Velpse doelpunten kunnen opleveren, maar de beste kansen werden om zeep geholpen. Het bleef bij een 2-1 overwinning en daarmee heroverden de Velpenaren de koppositie.

Het tweede elftal was vrij. Het derde elftal wist in Schaijk geen punten te verdienen, maar blijft in de race in de strijd om het kampioenschap en vierde elftal behaalde bij buurman Estria 5 eindelijk weer eens een punt.

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (36)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn