NIEUWS

Terugblik 1e seizoenshelft EGS.

De eerste helft van het seizoen 2018-2019 voor onze Samenwerkende Estria/GVV’57/SCV’58 (EGS) jeugd zit er weer op. Een mooi moment om even terug te kijken:

alle jeugd onder de EGS-vlag

We begonnen het seizoen met een uniek moment in onze gezamenlijke verenigingshistorie: Al onze jeugd voetbalt onder de vlag van EGS!
Een compliment aan alle vrijwilligers die dit voor elkaar hebben gekregen, is op zijn plaats. Het was even wennen maar al snel had onze jeugd zijn draai gevonden. Of ze nooit anders gedaan hadden, vonden ze elkaar blindelings en waren de meest mooie combinaties op het veld te bewonderen. Op basis van de terugkoppeling die we krijgen, lijkt daarmee de versnelde samensmelting prima uit te pakken. Geholpen door de flexibiliteit van onze jeugd (en ouders!) werd er op 2 sportparken getraind en gespeeld. Geen ideale situatie natuurlijk! Laten we hopen dat de gezamenlijk sportaccommodatie snel gerealiseerd wordt, want elkaar zien, spreken en de (sport)momenten delen op één locatie, maakt het samen sporten toch echt veel leuker.

EGS tenues – EGS coachjassen – EGS trainingspakken
Wat zeer zeker bijgedragen heeft tot onze gezamenlijke identiteit is onze gezamenlijke uitstraling. Een lang gekoesterde wens ging hiermee in vervulling (na een voortraject van 5 jaar…!).

Om te beginnen met de tenues: Na overleg werd er besloten om de paarse kleur, die onze meiden al eerder zelf kozen en droegen, vooralsnog te handhaven.

foto Matt Gerrits

Aan onze jeugdteams werden aan het begin van het seizoen de nieuwe tenues overhandigd. Dit alles was alleen maar mogelijk door de ongekende steun die de werkgroep tenue kreeg van alle sponsoren. Binnen een zeer kort tijdsbestek werden deze bereid gevonden om één (of meerdere) teams te steunen. De sponsoren kunnen ook trots zijn, want met hun naam erop wordt de paarse kleur door onze jeugd met  ‘vuur’ verdedigd.  De geleverde tenues komen voort uit een samenwerking met het bedrijf Brandsfit. Zij verzorgde niet alleen de mooie shirts maar droegen ook er aan bij om ons kader (trainers/leiders) tegen gereduceerde prijzen in nieuwe (vooral warme) coachjassen te steken. Ze staan er intussen prachtig bij.

Als klap op de vuurpijl bood sponsor Slaapsfeer aan om de jeugd van EGS verder te ondersteunen. Slaapsfeer biedt namelijk onze jeugd de mogelijkheid om tegen sterk gereduceerde prijzen, unieke EGS trainingspakken aan te schaffen. Intussen zijn er al 200 pakken verkocht! Ook hier dus weer een sponsor uit de eigen gelederen die toekomst ziet in samenwerken. De sportparken zullen verder paars kleuren, wat ongetwijfeld een mooi gezicht op gaat leveren.

31! jeugdteams – lekker samen voetballen – kampioenschappen
Het resultaat van het samenbrengen van onze is jeugd is dat dit seizoen 4 meisjesteams en 27 jongensteams de paarse kleur van de EGS verdedigen. Degenen die al eens zijn gaan kijken, kunnen beamen dat het een prachtig gezicht is. Zeker de vroege ochtenduren op de 2 sportparken waren een lust voor het oog: Hier was onze jongste jeugd te bewonderen en volgens de kenners kunnen ze er wat van. Dit resulteerde voor enkele teams zelfs in een winterkampioenschap.

In de jongste categorieën worden geen uitslagen en standen bijgehouden, maar op de JO8-1 en JO9-1 stond geen maat. Ze wonnen bijna alle wedstrijden. De JO11-2 wist het seizoen ook bovenaan af te sluiten door een zeer sterk laatste deel van het seizoen. Een bijzondere mix van voetbalkwaliteiten die als team bijna onverslaanbaar was.

Bij de oudere jeugd wist de JO15-1 in de hoogste eerste klasse het winterkampioenschap te veroveren. Geen één tegenstander wist punten te pakken tegen deze geweldenaars. Zover we kunnen nakijken heeft geen van onze afzonderlijke verengingen uit het verleden deze prestatie kunnen evenaren.   

EGS Jeugd – EGS Dames – EGS Heren – Bardoel van Lier Award
De samenwerking bleef niet beperkt tot de jeugd. De dames van de 3 verenigingen hadden het voorbeeld van de samenwerking al eerder omarmd. Zij zijn het derde seizoen gezamenlijk ingegaan en van 3 damesteams naar 2 gegaan. Wellicht kunnen we door de nieuwe aanwas van voetballende meisjes weer gaan groeien. Dat zou in ieder geval mooi zijn nu het dames voetbal zo veel positieve reclame krijgt door onze Nederlandse Leeuwinnen.  Dat goed voorbeeld doet volgen, is bekend. De heren konden niet achterblijven en deden dat dan ook niet. Onder de bezielende leiding van Luuk Bronts werd EGS 6 opgericht. Spelers die onder de diverse verenigingsvlaggen voetbalden, werden succesvol samengebracht. We begrijpen dat de sportieve resultaten er intussen ook mogen zijn en als kers op de taart mocht dit team de Bardoel van Lier Award in ontvangst nemen. Deze Award wordt jaarlijks beschikbaar gesteld door Estria hoofdsponsor Fysiotherapiepraktijk Bardoel – van Lier voor een persoon of groep mensen die zich op onderscheidende wijze heeft ingezet om s.v. Estria een socialere en vitalere sportclub te maken met een positieve impact, die nog verder kan reiken dan de vereniging.

foto Matt Gerrits

Enkele jaren geleden ontvingen de 3 EGS meisjescoördinatoren deze Award en nu dus de heren van EGS 6. In de verantwoording om het prachtige bronzen beeldje van kunstenaar Corry Ammerlaan met de titel: SAMENWERKING OP NIVEAU, TOT OVER DE GRENZEN uit te reiken aan EGS 6, lezen we: ‘Zij staan met hun initiatief voor verbinding, een groep mannen die nu al met het oog op de toekomst, op eigen initiatief samen zijn verder gegaan in voetbal en zij hebben het moment van besluitvorming voor een verdergaande samenwerking van Estria, GVV’57 en SCV’58 niet verder afgewacht. EGS 6 helpt ons ook vooruit in een proces waar we middenin zitten. Soms heb je iets nodig om iets te versnellen, of om samen over een drempel heen te komen. De winnaar van 2018 laat ons dat zien.

zelf actief – richting de 2e competitiehelft       
Naast de hierboven genoemde inspanningen en verdiensten van één seizoenshelft EGS moet zeker nog vermeld worden dat onze jeugd ook zelf actief is om financieel de EGS te helpen: Ze verkochten vlaaien en loten voor de grote Clubactie. Zo dragen ze zelf ook een steentje bij aan de EGS!

Met veel vertrouwen gaan we nu richting de tweede seizoenshelft waar we uiteraard in juli weer op terug zullen komen. Wie weet wat we dan als resultaten en ontwikkelingen kunnen melden…

PR-commissie EGS
Januari 2019


ARCHIEF

 •  

  • 2019 (34)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn