NIEUWS

SCV’58 verstevigt koppositie.

SCV’58 deed afgelopen zondag goede zaken in de 5de klasse F. Zelf wonnen de Velpenaren in de kop van Limburg met 2 – 4 van Merselo 1 en doordat de concurrenten allemaal punten verspeelden, liepen de mannen van Jan Schaap uit  naar een voorsprong van zes punten.
De SCV-ers begonnen stroef aan de wedstrijd en Merselo was feller. Dat betaalde zich vrij snel uit, want zij kwamen op 1-0 toen Bas Flipsen een voorzet binnen tikte. SCV’58 leek wakker geschud en toen een afgeslagen bal voor de voeten van Jannnes Raaijmakers terecht kwam, wist deze er wel raad mee en dat betekende de gelijkmaker; 1-1. In de tweede helft begon het beter te lopen bij SCV’58 en in de 55ste minuut werd het 1-2 door een mooi genomen vrije trap van Pascal van Thiel. Myron van Dijk  onderschepte na goed doorzetten de bal en kon doorlopen en beheerst de 1-3 binnenschieten. Merselo zette nog een keer aan, maar de goed keepende Mike van Workum gaf geen krimp. Debutant Chris Smits gaf in de 82ste minuut een prima assist op Jannes Raaijmakers en de Velpse topscorer liet weer van zich spreken; 1-4. Christian Rijbroek bepaalde net voor tijd de eindstand op 2-4.

Het tweede elftal speelde tegen de laatste in de ranglijst en mocht zeker niet verliezen omdat anders de rode lantaarn bij de Velpenaren terecht zou komen. De Velpse reserves kweten zich prima van deze taak. Voor rust zette Jort Spanbroek met een bekeken lob over de keeper de Velpenaren op voorsprong. In de tweede helft kwam het tweede, dat veel basisspelers miste, onder druk te staan. Pieter van Soest debuteerde 20 minuten voor tijd bij de senioren. Toen Roby Arts met een hard schot in de 85ste minuut de 0-2 maakte, wist men dat de overwinning op zak was.

Het derde elftal pakte twee belangrijke punten tegen het één plaats hoger staande OKSV. Doordat de Velpenaren uiteindelijk met 2-1 de wedstrijd won nestelen zij zich in de top van de ranglijst.

Het vierde elftal stond op een 2-0 voorsprong in Velp tegen SIOL 5, maar wist de punten niet op De Kranenhof te houden. In de tweede helft liep SIOL uit naar 2-4 en werd de eindstand uiteindelijk 3-4.
Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (17)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn