NIEUWS

SCV’58 pakt eerste periodetitel !!

SCV’58 pakte afgelopen zondag voor het eerst sinds een aantal jaren weer eens een prijs door in Wilbertoord de fusieclub van St. Hubert en Wilbertoord met 3-5 te verslaan.
De veel meegereisde Velpse toeschouwers zagen een aanvallend SCV’58 dat van de eerste minuut af aan de gastheren onder druk zette. Het leverde enkele doelrijpe kansen op en er werd ook nog een bal van de doellijn gehaald. Toch was het de thuisclub die op 1-0 kwam. Rens Kuppen joeg door op Mike van Workum, en zijn trap belandt op het been van de storende aanvaller. Tot ontzetting gaat de bal tergend langzaam in het doel. Het leek een sein voor de Velpenaren om er nog een tandje bij te doen, want binnen een minuut was de stand alweer gelijk. Jannes Raaijmakers legde een hoge bal prima af op aanvoerder Teun Jacobs, die zijn verantwoordelijkheid pakte en de gelijkmaker binnenschoot. De Velpenaren waren vanaf dat moment de baas en liepen binnen 10 minuten uit naar een geruststellende 1-4 voorsprong. Sam Stobbelaar, weer eens beloond met een basisplaats, bracht de Velpenaren in de 38ste minuut op voorsprong. Pascal van Thiel en Jannes Raaijmakers zorgden koppend in de 40ste en 42ste minuut voor een schier onoverbrugbare voorsprong. Vlak voor rust was het Rody van Abel die met een prachtige vrije trap de ruststand een wat draaglijker aanzien gaf. In de tweede helft consolideerden de Velpenaren de voorsprong, al had het met wat meer geluk nog een aantal keren gescoord. Vijf minuten voor tijd maakte Pascal van Thiel met een bekeken schot aan alle onzekerheid een eind en stelde hij de periode titel veilig. Dat Sjors Janssen er kort voor tijd uit de rebound nog 3-5 van maakte, kon de Velpse feestvreugde niet deren. Omdat ook de concurrentie punten liet liggen verstevigde SCV’58 en passant ook nog eens haar koppositie in de 5de klasse F.

Het tweede elftal speelde thuis tegen SV. O.S.S’20 5 en kwamen al na een paar minuten op voorsprong toen Roby Arts een voorzet van Juul Mous binnentikte. Met een van richting veranderd schot kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, maar weer was het Roby Arts die zijn team op voorsprong zette; 2-1. Toch scoorden de bezoekers voor rust nog twee keer, omdat de thuisploeg slordigheidsfoutjes maakte. En ook na rust liepen de Ossenaren naar 2-6 uit. Max Peeters en Jort Spanbroek gaven de stand een wat draaglijker aanzien, maar konden een nederlaag niet voorkomen.

Het derde elftal liet twee punten liggen in Reek en speelde met 4-4 gelijk in deze derby en ze blijven daarmee in de top van de ranglijst.

Het vierde elftal stond snel; op een 2-0 achterstand en liet de punten in Uden achter Ze verloren met 3-5 van UDI’19/CSU 12.

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (27)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn