NIEUWS

SCV’58 nieuwe koploper in 5e klasse F !!

SCV’58 speelde afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen Astrantia uit Middelaar. Bij winst konden de Velpenaren weer eens op kop van de ranglijst komen. Iets wat sinds lange tijd niet meer was voorgekomen. Als er volgende week ook van de Wilbertoordse en Sint Hubertse fusieclub DWSH’18 wordt gewonnen dan pakken de Velpenaren de eerste periodetitel.
De Velpenaren begonnen goed aan de wedstrijd en het leek erop dat het niet lang zou duren voordat de bezoekers op achterstand gespeeld zouden worden. Maar wie dacht dat het deze middag een makkelijke pot zou worden, kwam bedrogen uit. De gasten uit Middelaar speelden verzorgd voetbal en hoewel de Velpenaren een duidelijk veldoverwicht hadden, bleven echte kansen uit en daardoor was de ruststand 0-0. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders, maar was het na een uur spelen toch raak. Jannes Raaijmakers kreeg de bal randje strafschop gebied en de Velpse topscorer scoorde beheerst. Het leek erop dat de ban was gebroken, maar het spel van SCV’58 werd te onrustig om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Toch trokken de mannen van Jan Schaap de overwinning over de streep en namen zij de koppositie over van stadgenoot GVV’57. Volgende week kan de club ook de 1e periodetitel in de wacht slepen en ook dat zou weer eens een hoogtepuntje uit de SCV’58 geschiedenis kunnen worden.

Het tweede elftal speelde in Oss tegen TOP 6 en dat leverde de eerste overwinning van het seizoen op. Daardoor verlieten zij de laatste plaats. Na vijf minuten scoorde Chris Smits de 1-0 en nog in de eerste helft tikte Max Peters de tweede Velpse treffer binnen. In de tweede helft hadden de Velpse reserves het niet makkelijk. Zeker toen zo’n 25 minuten voor tijd de Ossenaren de aansluitingstreffer maakten. Uiteindelijk pakte het goed uit voor SCV’58 2. Sjoerd Van Eldijk voorkwam met een prima redding vlak voor tijd de gelijkmaker.

Het derde elftal liet twee punten liggen tegen UDI’19/CSU 10. Na een krappe 1-0 ruststand incasseerden zij in de tweede helft toch nog de gelijkmaker en blijven ze op de gedeelde 4de plaats.

Het vierde elftal had een off-day en verloor op eigen veld van het Zeelandse Festilent 4 met maar liefst 0-6.

Door Harry Oomen.

 

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (27)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn