NIEUWS

Belangrijke overwinning van SCV’58.

Om in de race te blijven voor de tweede periode moest er zondag afgerekend worden met Elsendorp 1. Vooralsnog geen gemakkelijke opgave, want deze ploeg stuurde de afgelopen week koploper GVV’57 met een 1-0 nederlaag naar huis.
De Velpenaren begonnen goed aan de wedstrijd en het was te zien dat alle spelers de wedstrijd uiterst serieus namen. De eerste helft lieten de Velpenaren zien dat ze de betere ploeg waren en ze kwamen dan ook niet of nauwelijks in de problemen. Het vele publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen was de laatste week verwend met door de doelpuntendrift van de SCV-ers, maar moesten vanmiddag tot de 40ste minuut wachten voordat ze konden juichen.
Toen brak de ban. Myron van Dijk brak op links door en in plaats van zelf te schieten bediende hij aanvoerder Teun Jacobs op maat. Met een mooie volley liet hij de 1-0 aantekenen. Kort daarna had Jannes Raaijmakers de score kunnen verdubbelen en het SCV’58 een stuk makkelijker kunnen  maken, maar hij verzuimde dit te doen. In de tweede helft liet de tegenstander zien zich niet bij een nederlaag neer te leggen en zette zij de Velpenaren onder druk. Met name de twee aanvallers lieten zien dat ze over een behoorlijk voetballend vermogen beschikten. Het was dan ook wachten op een verdiende gelijkmaker, maar doelman Van Workum wilde van geen wijken weten en redde een aantal keren bekwaam. Met een vrije trap door Leandro Robeiro werd het in de 70ste minuut toch gelijk. De Velpenaren rechtten nog eenmaal de rug en een vrije trap van Teun Jacobs werd door Pascal van Thiel met het hoofd in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd panklaar gelegd voor Jannes Raaijmakers. Hij tikte de 2-1 binnen. Er volgden nog een hachelijke vijf minuten blessuretijd, maar de gastheren hielden stand en pakten zo drie belangrijke punten.

Het tweede elftal speelde in Oss tegen koploper FC Schadewijk 3 een prima wedstrijd. De eerste helft waren ze ook de bovenliggende partij, maar de Ossenaren kwamen met een fantastisch doelpunt op 1-0. De Velpenaren hadden daarna zeker 3 opgelegde kansen om de stand gelijk te trekken en ook pal na rust had het zomaar 1-1 kunnen worden. Toch liepen de gastheren uit naar 4-0, voordat er iets terug gedaan kon worden. Haytham Mourad benutte een terecht gegeven penalty. Uiteindelijk werd het geflatteerd 5-1.   

Het derde elftal speelde thuis tegen SES 5 en keek met rust tegen een onoverbrugbare achterstand van 0-4 aan. In de tweede helft kwam het derde nog wel terug tot 2-4, maar de punten gingen naar Langenboom.

Het vierde elftal pakte vorige week de eerste punten. Gassel 4, de tegenstander van deze week, begon niet eens aan de wedstrijd, maar vroeg om uitstel.

Door Harry Oomen.

 

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (33)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (105)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn