NIEUWS

Derby eindigt onbeslist, SCV’58 – GVV’57 2 – 2

In een sportieve wedstrijd werd zondag de Graafse derby tussen SCV’58 en GVV’57 gespeeld. De puntendeling was een afspiegeling van de wedstrijd, die nooit het karakter van een echte derby kreeg.
In de eerste helft was GVV’57 de wat sterkere ploeg en zette zij de Velpenaren wat onder druk. SCV’58 was echter de eerste ploeg die op voorsprong kon komen toen in de 20ste  minuut een voorzet op de tweede paal belandde. Enkele minuten later deed ook GVV’57 het aluminium trillen, een schot op goal belandde buiten bereik van Mike van Workum ook op de paal. Enkele minuten later was het wel raak voor de bezoekers, een mooie aanval werd netjes afgerond door Menno van Tienen. Het was op dat moment een afspiegeling van de wedstrijd. Meteen in de tweede helft had GVV’57 de wedstrijd kunnen beslissen. Pepijn van Delden werd diep gestuurd en kwam oog in oog te staan met SCV’58 doelman Van Workum, die goed naar de bal bleef kijken en kundig de Velpse ploeg op de been hield. Vanaf dat moment werd SCV’58 sterker en waren zij de betere ploeg. Een fout in de GVV’57 verdediging deed Pascal van Thiel vrij voor de goal komen en de Velpse topschutter maakte geen fout en scoorde beheerst in de 58ste minuut. De Velpenaren bleven sterker en het wachten was op de voorsprong. Die kwam er ook in de 70ste minuut. Met een goede aanname en een prachtige volley van 20 meter afstand zette Jannes Raaijmakers de Velpenaren op voorsprong. De Graafse opponent zette nog een keer aan, omdat men anders de strijd om de derde periode wel kon opgeven. SCV’58 liet zich weer wat terug dringen en loerde wat op de counter om het werk af te maken. Balverlies op het middenveld stelde Pepijn van Delden in staat zo voor te geven dat de gelijkmaker maar hoefde te worden binnengelopen. Met dit doelpunt in de 86ste minuut werd ook meteen de 2-2 eindstand bepaald.

SCV’58 2 gaf uit in Ravenstein goed partij tegen het hoger geplaatste 3de team van deze club. Na een 0-1 voorsprong werd de ruststand op 2-1 bepaald. Na de hervatting werd de gelijkmaker gemaakt, waarna twee fouten weer de 4-2 voorsprong voor de vestingstad-bewoners betekende. Met een uiterste krachtsinspanning werd het 4-3 en hing de gelijkmaker in de lucht. Die was zeker verdiend maar kwam er uiteindelijk niet.
Het derde is de laatste wedstrijden goed op dreef en won uit met 4-7 van buurman Estria 4.
Het vierde team liet de punten in Grave bij GVV’57 3. Het werd 1-0.
De dames van ST Estria/GVV’57/ SCV’58 VR 1 speelden met verschillende goed invallende jeugdspelers thuis tegen Gemert met 0-0 gelijk en voegden zo een puntje aan het totaal toe.

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2019 (1)
  • 2018 (60)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn