NIEUWS

Goede overwinning SCV’58: 5 – 1.

Eindelijk konden de toeschouwers, die zondagmiddag de ijzige kou getrotseerd hadden, weer eens een thuisoverwinning van de Velpse hoofdmacht vieren. Met ruime cijfers was VCO uit Oventje de klos. De Velpenaren waren veel sterker en speelden een prima pot.
De Velpenaren hadden na 25 minuten spelen wel een penalty verdiend, maar de scheidsrechter wuifde een charge van een van de VCO verdedigers binnen de beruchte lijnen weg. Het duurde nu bijna een half uur voordat de score werd geopend. Een voorzet van Sam Stobbelaar werd door Jannes Raaijmakers ingekopt. Dit as ook meteen de ruststand. Op aangeven van Myron van Dijk kon Sam Stobbelaar de bal met een lob over de keeper spelen en zo kwam na 55 minuten spelen de zege wel heel dichtbij; 2-0. Na 70 minuten was het weer Jannes Raaijmakers die raak kopte en ook nu was de voorzet van Sam Stobbelaar afkomstig. Enkele minuten later kwam VCO in de wedstrijd, toen na een overtreding binnen de zestien de bal op de stip ging en keeper Van Workum kansloos werd gelaten. De Velpse topscorer Pascal van Thiel stelde 5 minuten voor rust met zijn doelpunt weer orde op zaken en scoorde na het omspelen van de keeper de 4de Velpse treffer. Vlak voor tijd was het weer goed doorgaan van diezelfde Van Thiel. Hij ontfutselde een van de VCO verdedigers leep de bal en stelde Myron van Dijk in staat ook nog een graantje uit het doelpuntenfestijn mee te pikken. Een mooie 5 – 1 overwinning was het resultaat en de Velpenaren mogen weer wat naar boven kijken.

Het tweede elftal speelde thuis tegen de ongeslagen koploper HVCH 11 uit Heesch. De tactiek en de wedstrijdinstelling klopte bij de Velpse reserves en ze maakten het de koploper knap lastig. De wedstrijd leek in een 0 – 0 gelijkspel te gaan eindigen. Een kwartier voor tijd raakte Jort Spanbroek de bal verkeerd en verdween die achter de debuterende doelman Duncan Stoffelen. Het leek op een schlemielige nederlaag uit te draaien. Het tweede toonde echter veerkracht en kwam enkele minuten later na een slim passje van Bart Bardoel door Roby Arts op gelijke hoogte. Toch ging het nog mis toen 8 minuten voor tijd een vrije trap van richting werd veranderd en onhoudbaar het SCV’58 doel in ging. Twee spelers van SCV liepen tegen een gele kaart en bijbehorende tijdstraf aan, waardoor er met 9 man verder gespeeld werd en de koploper nog een keer zelf wist te scoren.
Het derde team was vrij en het vierde werd afgelast. De Vrouwen 1 verloren kansloos in Sint Oedenrode met 5 – 1 van Rohde Vrouwen 1.

Door Harry Oomen

ARCHIEF

 •  

  • 2018 (56)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn