NIEUWS

SCV’58 verliest de Kranenhofderby met 0 – 1.

Na lange tijd stond dan eindelijke weer eens de “Kranenhofderby” op het spel en de 250 toeschouwers die deze middag op de wedstrijd waren afgekomen hadden er duidelijk zin in. De Escharense aanhang om te weten of Estria de torenhoge verwachtingen kan waar maken en de Velpenaren wilden nu wel eens weten of SCV’58 dit jaar een rol gaat spelen in de 5de klasse.
De derby begon zoals een echte derby moet zijn; op de grens spelen en met een 100% inzet. De Velpenaren lieten in het eerste deel van de wedstrijd zien dat ze op de grens wilden spelen. Het betere van het spel was echter aan Estria zijde. De Estrianen waren het die de Velpse ploeg vastzette en al vroeg in de wedstrijd enkele mogelijkheden hadden de score te openen. Toch was er bijna een halfuur gespeeld toen de eerste treffer een feit was. In de verdediging vergat men om na een goede ingreep de bal weg te schieten, waardoor Jeroen Peters alsnog de kans kreeg en vanaf 20 meter doelman Van Workum kansloos liet. Van Workum was trouwens voor rust de beste man aan Velpse zijde, want hij zorgde er met een aantal uitstekende reddingen voor dat de wedstrijd niet al voor rust werd beslist. Zodoende kon het met de 0-1 ruststand nog alle kanten op.
De tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien. Trainer Schaap had in de rust duidelijk de boel op scherp gezet en met het inbrengen van Thimo Bongaards voor wat meer aanvalskracht gezorgd. Het was dan ook Bongaards die na ruim een uur spelen de gelijkmaker op de voet leek te hebben toen hij werd diep gestuurd. Zijn lob over Estria doelman Ten Haaf ging helaas voor de Velpenaren ook over de goal. De gelijkmaker hing in de lucht en was gezien de tweede helft van de Velpenaren ook zeker verdiend geweest.Toch was het Estria die uiteindelijk de punten mocht meenemen. Het bleef bij 0-1.

De andere wedstrijden: 
Het tweede team kon de goede prestatie van vorige week geen vervolg geven. Hoewel de eerste 10 minuten uit drie goede kansen slechts 1 keer werd gescoord, waren het de gasten van Margriet 6, die een lesje in doeltreffend afronden gaven. Uit evenzoveel kansen scoorden zij wel drie keer. Vlak voor rust kon SCV’58 2 nog wel de aansluitingstreffer binnenschieten, maar uiteindelijk moesten zij hun meerdere erkennen in de Osse ploeg en werd het 2-5.
Ook het derde wist de punten niet mee te nemen uit Overlangel. Het tweede van OKSV was met 3-1 te sterk voor de Velpenaren.
Het vierde team deed het beter en is het enige Velpse team dat na twee speelronden nog steeds de volle buit heeft binnengehaald. Na een 0-1 achterstand werd uiteindelijk SDDL 4 met 3-1 verslagen.
De Vrouwen 1 moesten met een 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Mariahout genoegen nemen.
Door Harry Oomen.

ARCHIEF

 •  

  • 2018 (38)
  • 2017 (70)
  • 2016 (83)
  • 2015 (79)
  • 2014 (107)
  • 2013 (65)
  • 2012 (49)
  • 2011 (56)
  • 2010 (16)
 • LAATSTE REACTIE'S

  Lijn